Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Terörün zemini yok edilmeli

ABD’nin sağladığı anlık istihbaratla Kandil’deki PKK hedeflerinin vurulması, hükümet ve TSK’yı rahatlatırken, bu tür operasyonlarla terörün sonunun gelmeyeceği ifade ediliyor. Terörü bitirecek, teröriste silâh bıraktıracak olanın top, tank, tüfek olmadığı savunularak, insan hakları, ifade hürriyeti, demokrasi ve ekonomik refahın kâmil mânâda tesisi ve ırkçı yaklaşımlardan vazgeçilmesiyle bölgeye huzur geleceği belirtiliyor. Cehalet, zaruret ve ihtilâfa karşı san’at, marifet ve ittifak silâhıyla mücadele edilmesi isteniyor.

Daha öncekiler sonuç vermedi

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Kandil’de gerçekleştirdiği operasyona bölgeden destek gelirken, bununla yetinilmemesi, barış ve huzur ortamını sağlayacak tedbirlerin de alınması istendi.

Yeni Asya’ya konuşan Diyarbakır TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, sorunların barış içerisinde çözülmesi gerektiğini söyledi. Kaya, şunları kaydetti:

“Askeri operasyonların çözümle ilgili çok katkı sağlamayacağını söylüyoruz. Operasyon tek başına çözümmüş, sanki bütün dertler çözülecekmiş gibi kamuoyunda büyütülüyor. Bu gerçek çözümün önünü tıkıyor. Gerçek çözüm operasyon değil. Sosyo-ekonomik projeler üretmek hazır olanları uygulamaktır. Demokratikleşmeyle ilgili adımları bir an önce atmaktır. Bölgede işsizliği çözmedikçe ne kadar operasyon yaparsanız yapın. Dağa çıkanların önünü kesmek lazım. Dağa çıkmanın önünü kesmenin yolu bölgenin cazibesini arttırmaktır. Dağdan inişi kolaylaştırmak lazım. 1999’dan sonra dağa çıkanların yüzde 75’i eğitimsiz ve işsiz kesimdir. Bu bir yerde ne yapmamız gerektiğini gösteriyor.” Operasyonun sınır ve bölge ticaretini de etkilediğine dikkat çeken Kaya, şöyle devam etti: “Taşımacılık yapan insanlar güven içinde hareket edemiyor. Bölge ticaretinin yüzde 90’ı Irak’a yapılıyor. Sanayi zaten zayıf. Tarımsal üretim kaliteli değil. Operasyonlar medyada sanki bölgenin her yerinde çatışma sürekli kuşatma altında olduğu gösteriliyor. Güvenlikli bölge ilan ediliyor. Batıda kötü bir imaj ortaya çıkıyor. Bununla bölgeye mal satan batılı tüccar ya satmıyor ya da peşin satıyor. Banka kredi vermiyor. İpotek kabul etmiyor. O zaman bölgedeki tüccar çok zorlanıyor. Bölgenin ticaret hacmi küçülüyor.”

Kemal BENEK / ANKARA

18.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Arafat heyecanı

  Terörün zemini yok edilmeli

  Güneydoğu halkı huzur istiyor

  TSK bombaladı AB ‘endişe’ duydu

  Genelkurmay: Yunanistan, adaları silâhlandırıyor

  TSK'ya hakaret cezasına bozma

  Yasama ‘sivil’den destek istiyor

  Rahip müşahade altında

  Babacan: Filistin’e huzur gelsin istiyoruz

  Bakan Çelik: Sosyal Güvenlik Reformunu daha sağlık olsun diye erteledik

  Yine tekne faciası: 7 kaçak öldü

  Genç hacılar artacak

  Bozuk aile yapısı çocuğu suça itiyor

  Kurban kesimini küçükler izlemesin

  İl olmak dertlerine deva olmadı

  Cumhurbaşkanı Gül, 2 kanunu onayladı

  İHH'dan Gazze'ye gıda yardımı

  Öğrencilere süt yardımı için yasa teklifi

  Kamuya personel alımı yapılacak

  Üniversiteli tamircinin okuma azmi


 Son Dakika Haberleri