Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Rahip müşahade altında

İzmir Karşıyaka ilçesi Bayraklı semtindeki Saint Antuan kilisesinde bıçakla yaralanan rahip Adriano Francini, yoğun bakımda müşahade altında tutuluyor. Francini’nin genel sağlık durumunun ve moralinin iyi olduğu bildirildi. Bu arada, rahibi bıçakla yaralayan zanlı R.B.’nin, yaklaşık üç yıldan bu yana olayın gerçekleştiği Saint Antoin kilisesinin müdavimi olduğu ileri sürüldü.

İzmir’de Adriano Franchini adlı İtalyan rahibi bıçakla yaralayan zanlı R.B.’nin, yaklaşık üç yıldan bu yana olayın gerçekleştiği Saint Antoin kilisesinin müdavimi olduğu açıklandı. Vatikan’a bağlı haber ajanslarından Asia News, konuya ilişkin yayımladığı haberde, R.B.’nin bıçaklama eylemini vaftiz olma talebinin yine reddedilmesinin ardından gerçekleştirdiğini belirterek, ‘’Saldırıya uğrayan Rahip Franchini, zanlının Hristiyanlığa girmeye henüz hazır olmadığı kanaatindeydi’’ diye yazdı.

Haberde, olayın görgü şahitlerinin de, zanlı R.B.’nin üç yıldan beri İzmir’deki Saint Antoin Kilisesi’nin müdavimi olan bir kişi olduğunu ifade ettikleri belirtildi.

RAHİBİN SAĞLIK DURUMU İYİ

Bu arada, Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sinan Ersin, bıçakla yaralanan rahip Adriano Francini’nin genel sağlık durumunun ve moralinin iyi olduğunu bildirdi. Prof. Dr. Ersin, gazetecilere yaptığı açıklamada, rahip Francini’nin yoğun bakımda tedavisinin sürdüğünü söyledi. Hastaya bir operasyon yapılmadığını kaydeden Prof. Dr. Ersin, “Hasta bugün (dün) de müşahede altında tutulacak” dedi.

BABA H. B: SUÇ İŞLEDİYSE CEZASINI ÇEKSİN

Gözaltına alınan 19 yaşındaki zanlı R.B’nin babası H.B, oğlunun, ilköğretim 7. sınıfı bitirdikten sonra ‘’daha iyi öğrenim görmesi için’’ gönderdiği İstanbul’da, yatılı öğrenim gördüğü lisede 3. sınıftayken bir arkadaşını bıçakla yaraladığını, bu yüzden okulla ilişiğinin kesildiğini söyledi. Balıkesir’in Dursunbey ilçesine bağlı Boyalıca köyünde yaşayan H.B, şöyle devam etti:

''Ben onun okuması için her şeyi yaptım. 'Yeter ki oku' dedim, 'Para hiç sorun değil, ben seni parasız bırakmam' diye nasihat ettim, ama İstanbul'da okuldayken arkadaşını bıçaklamış. Okuldan haber verince gidip aldım. İstanbul'dan getirip buradaki liseye yazdırdım okuyamadı. 'Gel beraber çalışalım, işlerin başına geç' dedim, 'ben çiftçilik yapamam, başka işler yapacağım bana karışma' dedi. Ondan sonra da ne yaptığını hiçbir şekilde bilmiyorum. Bazen köye gelip giderdi, ama nereye gittiğini, ne iş yaptığını söylemezdi. Zaten arayıp sormazdı da. Eğer bir suç işlediyse cezasını da çeksin. Ne yapacağımı, ne diyeceğimi ben de bilmiyorum.''

/ ROMA

18.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Arafat heyecanı

  Terörün zemini yok edilmeli

  Güneydoğu halkı huzur istiyor

  TSK bombaladı AB ‘endişe’ duydu

  Genelkurmay: Yunanistan, adaları silâhlandırıyor

  TSK'ya hakaret cezasına bozma

  Yasama ‘sivil’den destek istiyor

  Rahip müşahade altında

  Babacan: Filistin’e huzur gelsin istiyoruz

  Bakan Çelik: Sosyal Güvenlik Reformunu daha sağlık olsun diye erteledik

  Yine tekne faciası: 7 kaçak öldü

  Genç hacılar artacak

  Bozuk aile yapısı çocuğu suça itiyor

  Kurban kesimini küçükler izlemesin

  İl olmak dertlerine deva olmadı

  Cumhurbaşkanı Gül, 2 kanunu onayladı

  İHH'dan Gazze'ye gıda yardımı

  Öğrencilere süt yardımı için yasa teklifi

  Kamuya personel alımı yapılacak

  Üniversiteli tamircinin okuma azmi


 Son Dakika Haberleri