Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Irak’taki savaş, fikir savaşıdır

Irak Kardaşlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ömer Kazancı, ‘’Bugün Irak’taki savaş düşünce, fikir savaşıdır’’ dedi.

Kazancı, Avrasya Yazarlar Birliği tarafından Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığının (TİKA) işbirliğiyle düzenlenen 1. Türk Dünyası Edebiyat Dergileri Kongresi’nde soruları cevaplandırdı.

Irak savaşında, her savaşta olduğu gibi her yerin ‘’tarumar ve perişan olduğunu’’ belirten Kazancı, özellikle matbaacılık alanının büyük zararlar gördüğünü, yayıncılığın bir ara genel olarak durduğunu, gazeteciler ve dergicilerin işlerini kaybettiğini anlattı.

Kazancı, şöyle konuştu:

‘’ABD’nin Irak’a girmesi ile 2003 yılı Nisan ayında memlekette büyük bir yağma oldu, bütün kurum ve kuruluşlar yağma edildi. Bu, kültür kadar ekonomi ve sanayiyi de etkiledi ama bir yıl sonra herkes kendi teşebbüsü ile ayakta durmaya çalıştı. Kültür hayatında çalışanlar da kendilerini toparlamaya başladı. Dergi ve gazete çıkarmaya başladılar.’’

Savaştan önce ‘’iktidarın hoşuna gidebilecek, iktidarı okşayacak’’ yazılar yazıldığını, devletin bütün yayın organlarını sansürlediğini, dergi ve gazetelerin devletten izin almadan çıkarılamadığını ifade eden Kazancı, ‘’Şimdi öyle bir şey yok. Herhangi bir imtiyaz izni almadan, istediğiniz yerde dergi ve gazete çıkarabilirsiniz. Irak’ta şimdi yayıncılık alanında olağanüstü bir özgürlük var. Siyasetle ilgili herhangi bir dergi çıkarabilirsin’’ dedi.

18.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Osmanlı hattına İspanya ilgisi

  Mevlânâ yılına “Şeb-i Arus”lu final

  “Alın Teri” ödülleri verildi

  Irak’taki savaş, fikir savaşıdır

  Devletin zirvesi orda olacak


 Son Dakika Haberleri