Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Barajların doluluk oranı arttı

Konya'da kentin içme suyu ihtiyacını karşılayan Altınapa Barajı'nda doluluk oranı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10, tarımsal sulama amaçlı yararlanılan Apa Barajı'nda ise yüzde 57 arttı.

DSİ 4. Bölge Müdürlüğü yetkililerinin verdiği bilgiye göre, Aralık ayı başında düşen bol yağış, şehre içme suyu sağlayan ve tarımsal suluma suyu temininde kullanılan 2 barajda su seviyesini yükseltti. Bölgede, çiftçilere tarlaları için su sağlayan Apa Barajı'nın, geçen yıl aralıkta 16,4 milyon metreküp olan su miktarı, bu yılın aynı döneminde 28 milyon metreküpe çıkarak yüzde 57 oranında arttı.

Şehir merkezine içme suyu sağlanan Altınapa Barajı'nda da su miktarı geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 10 oranında arttı. Geçen yıl 15 Aralıkta 8,7 milyon metreküp su bulunan barajda bu yılın aynı döneminde 9,6 milyon metreküp su bulunduğu belirlendi.

Beyşehir Gölü'nde ise su seviyesi geçen yılın aynı dönemine göre azaldı. Gölde, geçen yıl aralık ayında 2 milyar 882 milyon metre küp su bulunurken bu yıl su miktarı 2 milyar 775 milyon 500 bin metreküp olarak ölçüldü.

/ KONYA

19.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Borcu borçla ödeyeceğiz

  Merkez, dövizi takip edecek

  Cezalara yeni yıl zamlı

  Japonlara göre: Ekonomimiz iyi yolda

  TÜİK: Gerçek işsiz sayısı 4,1 milyon

  Satın alma gücünde gerideyiz

  Yeni nüfus verileri Ocak ayında açıklanacak

  MB: Enflasyon hedefi yüzde 4

  Kuraklık tarımı geriletti

  Barajların doluluk oranı arttı


 Son Dakika Haberleri