Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Merkez, dövizi takip edecek

Merkez Bankası 2008 yılında enflasyon hedeflemesinin yanı sıra dalgalı döviz kuru rejimi uygulamasına devam edecek. Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, 2008 yılı para ve kur politikasını açıklamak üzere düzenlediği basın toplantısında, 2008 yılında enflasyon hedeflemesinin yanı sıra dalgalı döviz kuru rejimi uygulamasına devam edileceğini açıkladı.

Döviz arzının döviz talebine kıyasla arttığı dönemlerde Merkez Bankası'nca rezerv biriktirme amaçlı gerçekleştirilen günlük döviz alım ihalelerine, 2008'de de döviz likidite şartlarında olağanüstü farklılaşmalar görülmedikçe, günlük 30 milyon ABD doları ihale ve 60 milyon ABD doları opsiyon olmak üzere, en fazla 90 milyon ABD doları olarak devam edilecek.

Ancak döviz arzına ilişkin gelişmeler yakından takip edilerek, öngörülenin dışında gelişmeler olması durumunda günlük ihale veya opsiyon tutarlarında önceden duyurularak her iki yönde de değişiklik yapılabilecek, gerek duyulursa ihalelere kısa ya da uzun süreli olarak ara verilebilecek.

Döviz kurlarındaki oynaklık her zaman olduğu gibi 2008 yılında da Merkez Bankası'nca yakından izlenecek ve kurlarda oluşan ve oluşabilecek aşırı oynaklık durumunda piyasaya doğrudan müdahale edilebilecek. Durmuş, 2010 yılı enflasyon hedefinin de, 2008 ve 2009'da olduğu gibi yüzde 4 olarak belirlendiğini açıkladı.

19.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Borcu borçla ödeyeceğiz

  Merkez, dövizi takip edecek

  Cezalara yeni yıl zamlı

  Japonlara göre: Ekonomimiz iyi yolda

  TÜİK: Gerçek işsiz sayısı 4,1 milyon

  Satın alma gücünde gerideyiz

  Yeni nüfus verileri Ocak ayında açıklanacak

  MB: Enflasyon hedefi yüzde 4

  Kuraklık tarımı geriletti

  Barajların doluluk oranı arttı


 Son Dakika Haberleri