Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Japonlara göre: Ekonomimiz iyi yolda

Japon kredi derecelendirme kuruluşu JCR, Türkiye ekonomisine ilişkin olumlu faktörlerin, olumsuz faktörlerden daha fazla olduğunu bildirdi.

JCR tarafından hazırlanan rapordan derlediği bilgilere göre, Türkiye ekonomisindeki olumlu faktörler, ''IMF destekli reformlarda ilerleme, IMF ile malî destek içeren anlaşmanın sürdürülmesi, AB Katılım Sürecindeki reformlarda ilerleme, makro ekonomik performansta iyileşme'' olarak sıralanırken, olumsuz faktörler de, ''borç yükü-Cari Açık ve Irak'taki istikrarsız siyasî durumun muhtemel etkileri'' olarak vurgulandı. JCR'nin raporunda, Türkiye'nin, yabancı para birimi ve yerel para birimi cinsinden BB(-) olan kredi notlarına ilişkin ekonomik görünümün ''pozitif'' olduğu da vurgulandı. Ekonomik görünümün ''pozitif'' olması, kredi notunun yükseltilme ihtimalinin fazla olduğu anlamını taşıyor.

Türkiye'nin, bundan sonraki süreçte, istikrarlı bir büyüme açısından malî disiplinin yanı sıra yapısal reformları tamamlaması gerektiği vurgulanan raporda, Cari İşlemler Açığı'nın finansmanında bir sorun gözükmediği, ancak yine de dikkatli olunması gerektiği belirtildi.

/ TOKYO/ANKARA

19.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Borcu borçla ödeyeceğiz

  Merkez, dövizi takip edecek

  Cezalara yeni yıl zamlı

  Japonlara göre: Ekonomimiz iyi yolda

  TÜİK: Gerçek işsiz sayısı 4,1 milyon

  Satın alma gücünde gerideyiz

  Yeni nüfus verileri Ocak ayında açıklanacak

  MB: Enflasyon hedefi yüzde 4

  Kuraklık tarımı geriletti

  Barajların doluluk oranı arttı


 Son Dakika Haberleri