Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Kuraklık tarımı geriletti

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, tarım sektöründeki küçülmenin tek sebebinin kuraklık olduğunu, çiftçinin üretimden vazgeçtiği yönündeki iddiaların da doğru olmadığını söyledi.

Eker, 4. çeyrekte tarım açısından daha olumlu rakamlar beklediklerini belirtirken, 2007 yılının tamamında tarımdaki küçülmenin yüzde 7'nin altında kalacağını tahmin ettiklerini bildirdi.

Tarım sektöründe geçen yıl da büyüme rakamları ile ilgili aynı durumların yaşandığını hatırlatan Bakan Eker, 4. çeyrekte rakamların kesinleşmesi ile tarım sektöründe yıl itibariyle büyümenin gerçekleştiğini, bu yıl da 4. çeyrekteki rakamlara bakarak değerlendirme yapılması gerektiğini vurguladı. Eker, ''2006'da da 1. çeyrekte büyüme, 2. çeyrekte çok düşük bir gerileme, 3. çeyrekte de çok küçük bir büyüme oldu. Ancak, 4. çeyrekte rakamların kesinleşmesi ile yüzde 9,7 büyüme oldu. Geçen yıl 4. çeyrekte büyüme yüksek olunca, toplamda büyüme pozitif oldu. Bu yıl da 4. çeyrekte tarımdaki büyümenin pozitif olacağını beklemiyorum, ama 3. çeyrekteki 7,8 küçülme, 4. çeyrekte daha düşük olacak. Yılın tamamında küçülme yüzde 7'den daha düşük olacak'' dedi.

Tarım sektöründe meydana gelen küçülmede kuraklıktan başka faktör düşünmenin mümkün olmadığına işaret eden Eker, ''çiftçi üretimden vazgeçiyor, üretim azalıyor'' tespitlerinin doğru olmadığını vurguladı.

/ ANKARA

19.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Borcu borçla ödeyeceğiz

  Merkez, dövizi takip edecek

  Cezalara yeni yıl zamlı

  Japonlara göre: Ekonomimiz iyi yolda

  TÜİK: Gerçek işsiz sayısı 4,1 milyon

  Satın alma gücünde gerideyiz

  Yeni nüfus verileri Ocak ayında açıklanacak

  MB: Enflasyon hedefi yüzde 4

  Kuraklık tarımı geriletti

  Barajların doluluk oranı arttı


 Son Dakika Haberleri