Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Kurbanlıklar tükeniyor

Kurban Bayramı’na bir gün kala pazarlarındaki hayvanların çoğu satılmış. Küçükbaş hayvanların fiyatları 250-500, büyükbaş hayvanların ise 1 ila 5 bin YTL arasında değişiyor. Hayvan sahipleri satışlardan memnun olurken, maliyetlerin artmasından şikâyetçi.

Bağcılar, Mahmutbey’de kurulan kurbanlık pazarına Anadolu’nun çeşitli yörelerinden kurbanlıklar getirilmiş. Kurbanlıkların çoğu satılmış, satıcılar ellerinde kalan bir iki hayvanının satılması için soğukta bekliyor. Kurban almayan vatandaşlar soğuk havaya rağmen pazarlarda uygun fiyata kurban almak için dolaşıyor.

Pazara Kastamonu’dan gelen İsmail Akkamış, 20 tane büyükbaş hayvan getirmiş. Kurbanlıklardan 18 tanesini satan Akkamış, fiyatlarının 1000 YTL ile 4 bin YTL arasında değiştiğini söylüyor. Hayvanları İstanbul’a getirmek için bin 500 YTL ödediğini ifade eden Akkamış, bin 500 YTL’de belediyeye yer parası verdiğini dile getirdi. Yemlerin pahalı olmasından şikâyet eden Akkamış, kurban fiyatlarının düşük maliyetlerin yüksek olmasından yakınıyor.

Recep Bayram: Kurban pazarına Şebinkarahisar’dan geldim. 10 büyükbaş ve 90 tane teke getirdim. Büyükbaşların hepsini, tekelerinde 85 tanesini sattım. Büyükbaşların fiyatları 2,5-3 bin YTL arası, tekelerin ise 280-300 YTL arasında değişiyor. Tekeleri kendim yetiştirdim, büyükbaşları satın aldım. İstanbul’a getirmek için 3000 YTL nakliye parası ödedim. Satışlardan memnunum.

Fikri Yavuz: Giresun, Şebinkarahisar, Dereköy’den geldim. 20 büyükbaş hayvan getirdim, 18’ini sattım iki tane kaldı. Fiyatları 2 bin YTL ile 3,5 bin YTL arasında değişiyor.

Muharrem Karabulut, Serdar Karabulut: İstanbul’a, Bayburt’tan 30 tane büyükbaş hayvan getirdik. Hepsini, 2 bin ila 3 bin YTL arasında sattık. İstanbul’a gelmek için 7 bin YTL’ nakliye parası ödedik. Yani sattığımız 3 tosun nakliye parasına gitti. Yem, gübre, mazot gibi maliyetlerin artması bizi çok etkiliyor.

Veysel Karagöz: Ordu, Gölköy’den 44 büyükbaş hayvan getirdik. 42’si satıldı. Fiyatları 2 bin ile 3,5 bin YTL arasında değişiyor. 4 bin YTL nakliye ücreti verdik. Yem fiyatlarının çok artmasından şikâyetçiyiz.

Ahmet Top; Ordu Gölköy’den geliyoruz. 50 tane küçükbaş hayvan getirdim. Tanesini 350 - 400 YTL gibi fiyatlarla sattım. Buraya getirmek için 2 milyar nakliye, bin 500 YTL’de yer parası ödedim. Yem fiyatının aşırı artmasından, mazot fiyatlarından hepsinden şikâyetçiyim.

Süleyman Top: Ordu, Gölköy’den 50 tane küçükbaş getirdim. 27 tanesini sattım. 300-400 YTL arası satıldı. 2 milyar nakliye 1,5 milyar yer parası verdim. Hayvancılık yapmak zorlaştı. Yem fiyatları, gübre, mazot fiyatları çok arttı.

Ümit KIZILTEPE / İSTANBUL

19.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Milyonlar hacı oldu

  HAYVANCILIK CANLANIYOR

  Gül: Hedef terör örgütü

  Sınırötesi bayramlaşma

  Teşrik Tekbirleri başladı

  Bayram namazı saatleri

  Mevlânâ’ya yoğun ilgi

  Demirtaş tutuklandı

  DP’de kongre heyecanı

  Demokratik çözüm umudu azalıyor

  Hisarcıklıoğlu: AB’de lider yok

  Kardak 11 günde 17 kez ihlâl edildi

  Bardakoğlu: Hepimiz Allah’ın huzurundayız

  Gümrük Birliği revize edilmeli

  Kurtalan Ekspresi raydan çıktı

  Birliğimizi bozmaya çalışanlara en anlamlı cevap bayramlardır

  Kurbanlıklar tükeniyor

  Başörtüsü Viyana'da

  Türk-İtalyan üniversitesi kurulacak

  Zabıtalar yine işbaşında

  Sigarasız bayram

  Annelik kursunda "erkek" kursiyer

  Gazze’ye Türkiye’den yardım eli

  Nilüfer Barajı hizmete girdi

  NASA laboratuvar ortamını evlere taşıyor

  Maymunlar, kafadan hesap da yapabiliyormuş

  Farelere karşı elektronik kapan

  Dünya SMS atmaktan yorulmadı


 Son Dakika Haberleri