Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Milyonlar hacı oldu

Dünyanın dört bir yanından gelen 4 milyona yakın hacı adayı, haccın en önemli bölümü olan Arafat Vakfesi için Arafat’a çıktı. Hacı adayları, dün sabah erken saatlerden itibaren Arafat’ta duâlar edip, Cebel-ü Rahme tepesini ziyaret ediyor. Yaklaşık 100 bin Türk hacı adayının da aralarında bulunduğu milyonlarca Müslüman, her Müslüman’a hayatlarında bir kez farz olan hac ibadetlerini yerine getirmek için geldikleri Mekke’de haccın en önemli bölümü için önceki gün öğleden sonra Arafat’a çıkmaya başladı.

Mekke’de kaldıkları otellerden araçlarla Arafat ovasına giden hacı adayları geceyi burada geçirdi. Bazı hacı adayları da, Mescid-i Nemire denilen ve yaklaşık 1 milyon kişinin namaz kılabildiği cami civarında geceyi geçirdi. Bazı hacı adaylarının yatarak dinlendiği, bazılarının da gezerek vakit geçirmeye çalıştığı görüldü.

Türk hacı adaylarıysa sabaha kadar süren taşıma çalışmasıyla Arafat’a ulaştı. Türk hacı adayları, geceyi çadırlarında geçirdikten sonra, diğer ülkelerin hacı adaylarıyla birlikte Hz. Adem ile Hz. Havva’nın yeryüzünde ilk buluştukları nokta olarak bilinen Cebel-ü Rahme tepesine çıktı. Hacı adayları, burada günahlarından af olunması için duâ etti.

ARAFAT’TA 2 MİLYON KİŞİYE

KUMANYA DAĞITIMI

Arafat’ta, hacı adaylarına yardım amaçlı yemek dağıtımı için Suudi Arabistanlı iş adamı Mahmut El Amudi’nin bu yıl yapımını bitirdiği ve 2 milyon kişiye kumanya dağıtılabilen aşevi de faaliyete geçti. İş adamı Amudi de dağıtım hizmetlerini yerinde görmek için Arafat’a geldi. Amudi, 1700 işçinin çalıştığı tesisle ilgili olarak şunları söyledi: “2 milyon Arafat’ta, 2 milyon da Müzdelife’de olamak üzere hacılara kumanya dağıtacağız. Kadınlara ve erkeklere ayrı ayrı yerlerde dağıtım yapıyoruz. Yemeklerin yanı sıra çay ve kahve de veriyoruz.”

Amudi, kumanya dağıtımının ne kadara mal olduğu sorusunaysa “Biz karşılığını Allah’tan bekliyoruz” diye gülerek cevap verdi.

MESCİD-İ NEMİRA CAMİİNDE

YÜZ BİNLER VAKFEYE DURACAK

Bu arada Arafat’ta bulunan Mescid-i Nemira Camisi de Arafat için hazırlandı. Camide yüz binlerce kişi öğle ve ikindi namazlarını birleştirerek kıldı ve cem-i tehir etti. Camide aynı zamanda Arafat hutbesi de okundu. Abbasiler döneminde yapılan cami, birçok kez elden geçirilerek günümüze kadar geldi. Son gelişmelerden sonra caminin ön bölümünün Arafat sınırlarının dışında, arka bölümünün de Arafat sınırlarının içinde kaldığı belirtiliyor.

/ ARAFAT

19.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Milyonlar hacı oldu

  HAYVANCILIK CANLANIYOR

  Gül: Hedef terör örgütü

  Sınırötesi bayramlaşma

  Teşrik Tekbirleri başladı

  Bayram namazı saatleri

  Mevlânâ’ya yoğun ilgi

  Demirtaş tutuklandı

  DP’de kongre heyecanı

  Demokratik çözüm umudu azalıyor

  Hisarcıklıoğlu: AB’de lider yok

  Kardak 11 günde 17 kez ihlâl edildi

  Bardakoğlu: Hepimiz Allah’ın huzurundayız

  Gümrük Birliği revize edilmeli

  Kurtalan Ekspresi raydan çıktı

  Birliğimizi bozmaya çalışanlara en anlamlı cevap bayramlardır

  Kurbanlıklar tükeniyor

  Başörtüsü Viyana'da

  Türk-İtalyan üniversitesi kurulacak

  Zabıtalar yine işbaşında

  Sigarasız bayram

  Annelik kursunda "erkek" kursiyer

  Gazze’ye Türkiye’den yardım eli

  Nilüfer Barajı hizmete girdi

  NASA laboratuvar ortamını evlere taşıyor

  Maymunlar, kafadan hesap da yapabiliyormuş

  Farelere karşı elektronik kapan

  Dünya SMS atmaktan yorulmadı


 Son Dakika Haberleri