Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Annelik kursunda "erkek" kursiyer

İstanbul'da bir şirkette özel güvenlik görevlisi olarak çalışan 37 yaşındaki Fahri Civelek, 7 yıl önce mutlu bir evlilik yaptı.

Çiftin 2 kız çocuğu oldu. Ancak mutluluk kısa sürde ve çift yollarını ayırdı. Baba Civelek 5 ve 6 yaşında 2 kız çocuğuyla başbaşa kaldı. Fahri Civelek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (İSMEK) tarafından verilen bilgisayar kursuna gitmeye başladı.

ANNELİK DERSİ ALMAYA BAŞLADI

Bu sırada Civelek'in İSMEK'in verdiği, ‚yardımcı annelik' kursu dikkatini çekti. "Kızlarım için nasıl daha iyi bir baba ve anne olabilirim" diye düşünen Civelek, hemen Anne-Çocuk Eğitimi Kursu'na yazıldı.

Kursun tek erkek öğrencisi olan Civelek kısa sürede sınıfa uyum sağladı. Kadın kursiyerler eşlerini de kursa gelmeleri konusunda ikna edebilmek için, eşlerine Fahri Civelek'i örnek göstermeye başladılar.

"TÜM BABALAR KATILMALI"

Yardımcı annelik kursuna devam eden Fahri Civelek, "Çocuklar hakkında bilmediğim ne çok şey varmış. Tüm babalara bu tür bir programa katılmalarını öneriyorum" diyerek artık çocuklarıyla daha kolay iletişim kurduğunu ve daha nitelikli zaman geçirdiklerini söyledi.

Babalık ve annelik görevinin çok ağır olduğunu kaydeden Civelek şunları söyledi: "Çocukla ilgilenmek deyince babaların ilk aklına gelen çocuğu parka, gezmeye götürmek, oyuncak almak ya da ayakkabı, giysi gibi ihtiyaçlarını karşılamak geliyor. İlişkinin psikolojik yanı ihmal ediliyor. Oysa çocuk-ebeveyn ilişkisinin en önemli kısmı, çocuğun ruhsal gelişimine katkıda bulunmakmış. Zihinleri temiz boş bir sayfa gibi olan çocuklara örnek olmak gerekir. Mesela onlara sigaranın zararları anlatılıp yanlarında sigara içilmemesi gerektiğini, okuma alışkanlığı kazanmaları için onlara her fırsat bulunduğunda kitap alınması gerektiğini, sohbet ederken sorularını sıkılmadan, kızmadan, sabırla cevaplanması gerektiğini öğrendim."

"ÇOCUKLARLA İLETİŞİM ÖĞRETİLİYOR”

İSMEK Anne Çocuk Eğitimi Usta Öğreticisi Birsen Tahirler Albayrak, Alınan eğitim içerisinde sadece çocukların gelişim özelliklerinin değil onlarla nasıl iletişim kurulabileceğine, karşılaşılan bir probleme en doğru nasıl yaklaşılabileceğine ilişkin bilgiler verilmektedir. Kısaca doğru anne ve baba olmanın püf noktaları da verilmektedir."

YENİ ASYA / İSTANBUL

19.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Milyonlar hacı oldu

  HAYVANCILIK CANLANIYOR

  Gül: Hedef terör örgütü

  Sınırötesi bayramlaşma

  Teşrik Tekbirleri başladı

  Bayram namazı saatleri

  Mevlânâ’ya yoğun ilgi

  Demirtaş tutuklandı

  DP’de kongre heyecanı

  Demokratik çözüm umudu azalıyor

  Hisarcıklıoğlu: AB’de lider yok

  Kardak 11 günde 17 kez ihlâl edildi

  Bardakoğlu: Hepimiz Allah’ın huzurundayız

  Gümrük Birliği revize edilmeli

  Kurtalan Ekspresi raydan çıktı

  Birliğimizi bozmaya çalışanlara en anlamlı cevap bayramlardır

  Kurbanlıklar tükeniyor

  Başörtüsü Viyana'da

  Türk-İtalyan üniversitesi kurulacak

  Zabıtalar yine işbaşında

  Sigarasız bayram

  Annelik kursunda "erkek" kursiyer

  Gazze’ye Türkiye’den yardım eli

  Nilüfer Barajı hizmete girdi

  NASA laboratuvar ortamını evlere taşıyor

  Maymunlar, kafadan hesap da yapabiliyormuş

  Farelere karşı elektronik kapan

  Dünya SMS atmaktan yorulmadı


 Son Dakika Haberleri