Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Belçika’da terör alarmı tartışması

Belçika Federal Polisinin ve Brüksel hükümetinin, “ülkede terör eylemleri yapılabileceğine” ilişkin açıklamaları tartışmalara konu olurken, “kamuoyunun huzurunun gereksiz yere kaçırıldığı” görüşü ön plana çıkıyor.

Belçika Federal Polisi ve Brüksel hükümeti, geçen Cuma günü, Arap kökenli teröristlere yönelik kapsamlı operasyonlar yapıldığını, gelecek günlerde, ülkede terör eylemleri düzenlenmesi olasılığı bulunduğunu, güvenlik önlemlerinin artırıldığını açıklamıştı. Federal Polis yetkilileri, 2004 yılında Belçika’daki Amerikan üssü Kleine-Brogel’i hedef alan bir terör eylemine hazırlanırken yakalanan, 10 yıl hapis cezasına çarptırılan Nizar Trabelsi’nin hapishaneden firar girişiminde bulunduğunu, bu girişimde rol oynayanlara yönelik 15 baskın düzenlendiğini, 14 kişinin gözaltına alındığını bildirmişti. Başbakan Guy Verhofstadt, bilgileri teyit ederken, “kriz masası” oluşturulduğunu, olağanüstü önlemler alındığını duyurmuştu. Halktan “dikkatli ve temkinli olmasını, panik yaşamamasını” isteyen yetkililer, Noel ve yeni yıl döneminde kalabalık olan alışveriş merkezlerinde, metro ve tren şebekelerinde, havaalanında güvenlik tedbirlerini artırmışlardı. Operasyonlarda gözaltına alınan 14 kişinin tamamı, birkaç saat sonra serbest bırakıldı.

Trabelsi, tutuklu bulunduğu hapishaneden gazetecilerle telefon teması kurarak ve mektup yazarak, “Belçika’da hiçbir terör eylemi hazırlığının söz konusu olmadığını, paranoyak kişilerin kamuoyunu gereksiz yere paniğe sürüklediğini” söyledi.

/ BRÜKSEL

24.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  KKTC, AB ile uyum görüşmelerine başlıyor

  ABD’den operasyona destek

  Yaver: Yerleşim yerleri zarar görmedi

  Rusya, ordusunu silâhlandırıyor

  Sudan’da iki yolcu uçağı pistte çarpıştı

  Belçika’da terör alarmı tartışması

  Minibüs feribottan Nil’e düştü: 16 ölü

  Slovenya’nın yeni devlet başkanı Turk yemin etti

  Tayland’ta deniz kazası: 22 ölü

  İsrail, Doğu Kudüs’e konut inşa edecek

  Tayland’da darbeden sonra ilk seçim

  ‘Kıbrıs hakkında yeni önerim hazır’

  Kosovalılar bağımsızlıklarını ilân edecek

  Anne, oğluyla aynı cephede


 Son Dakika Haberleri