Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

İşte Maliye'nin 2008 hedefleri

Maliye Bakanlığı, 2008 yılında gümrük gelirlerinin elektronik ‘para kartlarıyla’ tahsil edileceğini, kayıt dışı ekonomiyle mücadele amacıyla hedef mükellefler için yıllık liste hazırlanacağını, devletten alacaklı hale gelmiş kişilere borç ödemelerinin de 7 günde tamamlanacağını bildirdi.

Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu uyarınca, bütün kamu kuruluşlarının yeni yıla girerken yapacaklarını, yıl sonunda da yaptıklarını ve yapamadıklarını ortaya koyacak olan ‘’Performans Sistemi’’, Bakanlık düzeyinde ilk olarak Maliye Bakanlığı tarafından uygulamaya konuluyor. Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Doç. Dr. Ahmet Kesik’ten aldığı bilgiye göre, her kamu kuruluşunun yaptıkları ve yapamadıkları işlere göre yıl sonlarında ‘’Karne alacağı’’ yeni sistem, Maliye Bakanlığında takvimden 1 yıl önce hayata geçirilecek.

Bu amaçla Maliyede öncelikle 9 adet stratejik amaç, 27 adet de stratejik hedef belirlendi. Daha sonra da Bakanlık bünyesindeki her birimin katkısıyla 202 adet performans hedefi tespit edildi.

/ ANKARA

24.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Asgarî ücrette üçüncü randevu

  Paramızı gökyüzüne saçıyoruz

  Limanlar beklemede

  Esnaf 2008’de iyileşme bekliyor

  İşte Maliye'nin 2008 hedefleri

  İşgücü piyasası iyileştirilecek


 Son Dakika Haberleri