Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

İşgücü piyasası iyileştirilecek

Kayıtdışı işçilikle mücadele için ‘’vergi, sigorta’’ gibi işlemlerin mahallinde, organize sanayi bölgelerinde ve sanayi yoğun bölgelerde tahsiline imkan tanıyan sistemin getirilmesi gerektiği bildirildi.

Devlet Planlama Teşkilatı Özel İhtisas Komisyonu Raporuna göre, işgücü piyasasına ilişkin niteliksel yapının geliştirilmesi ve nitelik düzeyi yüksek işler yaratılmasına imkan tanıyan istihdam stratejilerinin oluşturulmasına ihtiyaç duyuluyor.

Türkiye için istihdamın artırılmasının öncelikli problemlerden biri olduğundan hareketle, istihdamın artırılıp işsizliğin düşürülmesi için özellikle girişimciliğin desteklenmesi ve yatırım kabiliyetini artırıcı düzenlemelere gidilmesi gerekiyor.

Dezavantajlı gruplar için istihdamı kolaylaştırıcı politikalar izlenmesi ve ayrımcılığı giderecek düzenlemelere yer verilmesinin önemine işaret ediliyor. İşsizlikle mücadele kadar önemli diğer bir konu olan kayıtdışı işçilikle mücadele için de tedbirler alınması gerekiyor. Bu kapsamda merkezi ve mahalli ölçekte kayıtdışı işçilikle mücadele amacıyla organize edilecek komisyonların çalışmalarının etkin hale getirilmesi ve vergi, sigorta gibi işlemlerin mahallinde, organize sanayi bölgelerinde ve sanayi yoğun bölgelerde tahsiline imkan tanıyan sistemin getirilmesi önem taşıyor.

/ ANKARA

24.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Asgarî ücrette üçüncü randevu

  Paramızı gökyüzüne saçıyoruz

  Limanlar beklemede

  Esnaf 2008’de iyileşme bekliyor

  İşte Maliye'nin 2008 hedefleri

  İşgücü piyasası iyileştirilecek


 Son Dakika Haberleri