Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

F.Bahçe başarılı

Fenerbahçe-Trabzonspor derbisi bu sezon Süper Ligde izlediğimiz en tempolu, en hızlı ve en çok gol pozisyonu olan bir maçtı. Saracoğlu Stadını dolduran 50 bin kişi ile ekranlardaki milyonlarca sporsever böylesine bir mücadelenin bitmesini hiç istememişledir. Her iki takımın futbolcuları fizik ve kondisyonlarının yettiği müddetçe sahada herşeylerini ortaya koydular. Türkiye'ye böylesine heyecanı ve temposu yüksek bir mücadele yaşattıkları için her iki ekibi de tebrik istiyoruz.

Fenerbahçe bu sezon istikrarlı bir grafik yakaladı. Özellikle Avrupa'da herkesi şaşırtan bir başarıya imza attı. Şampiyonlar Liginde ilk defa 2. tura kalma başarısını gösterdi. Buna karşılık Süper Ligde Avrupa'da yakaladığı başarının gerisinde kaldı. Özellikle küme düşme potasındaki takımlara kaptırılan puanlar yüzünden zirve yarışında bir türlü Galatasaray'ı geçemedi. Sürpriz puan kayıpları olmasaydı bugün açık puan farkı ile rakiplerinin önünde bulunacaktı.

Fenerbahçeli futbolcular takvimi çok dolu bir sezon geçirdiler. Ligde 17, Avrupa'da 8 ve Türkiye ve Süper Kupada 2 olmak üzere 27 maç oynadılar. Bu rakam Türkiye şartlarında hiç alışık olmadığımız bir durum. Bu yoğun maç takviminde takımda önemli bir sakatlığının olmaması da başarı olarak kabul edilmelidir.

Teknik Direktör Zico, Fenerbahçe'ye iyi bir hava getirdi. Tribündeki seyirci sahadaki futbolcusuna 90 dakika boyunca güveniyor. Ligin ilk yarısında Kadıköy'de hiç yenilgi alınmaması bu güveni pekiştiriyor. Fenerbahçe takım olarak eski demoda yavaş futbolu çöpe attı. Artık savunmadan süratle orta sahaya çıkıp, oyunu yönlendiriyor. Eskiden beri en büyük zaaf kabul edilen kanatlar Roberto Carlos ve Gökhan Gönül’ün gelmesiyle birlikte aktif hale getirildi. Bu sezon kazanılan birçok gol kanat çalışmaları sonunda elde edildi..

Şimdi devre arası oldu, bir süre hayalı transferler haberleriyle camianın kafası karıştırılmak İstenecek. Fenerbahçe bu kadroyu muhafaza etmeli. Belki forvette etkili bir ismi o da takasla olacaksa alınma yoluna gidilebilir. Appiah konusu basında çok tartışılıyor. Appiah’ın bu haliyle Avrupa’da bir kulübe transfer olması mümkün değil. 8 aydır 90 dakika bir maç oynamayan bir futbolcuya kimse milyon dolarlarını harcamaz.

Kezman da öyle. Ameliyat sonrası çabuk iyileşip, arkadaşlarına katıldı. Ama formda Semih’ten formayı geri alması zor görünüyor. Şu gerçeği herkes kabul ediyor. Yönetim Kezman’a iyi bir teklif geldiği taktirde göndermek istiyor. Kezman’ın da aklı Avrupa’da. Kendini ispatlamak için oynamak istiyor ancak Zico buna sıcak bakmıyor. Eğer bu durum böyle devam ederse zaten agresif tavırları ile gazetelere manşet olan Sırp futbolcunun tek çaresi var. Ya çalışarak formasına kavuşacak, ya da bonservis bedelini cebinden ödeyip Fenerbahçe’den ayrılacak. Devre arasında bu konu mutlaka aydınlağa kavuşacak.

Erol DOYURAN

25.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Galatasaray'ın nefesi yetmedi

  Beşiktaş, CSKA'dan Caner'i kiralık alıyor

  Trabzon'un yükünü Gökdeniz çekti

  A.Gücü'lü Emre G.Saray yolunda

  Mehmet Yıldız: Teklif almadım

  Parayı basan Mehmet'i alır

  Ronaldo'ya özel krampon

  Villarreal Nihat'ın golüyle 1 puan kazandı

  F.Bahçe başarılı

  İlk yarının lideri Sivasspor


 Son Dakika Haberleri