Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Eğitimde engeller kalkmalı

AKP Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar Göksel, ‘’Eğitimde her türlü engelin, her türlü yasağın kalkması gerektiğinden yanayız’’ dedi.

Göksel, parti genel merkezinde düzenlediği sohbet toplantısında, gazetecilerin sorularını cevapladı. Göksel, başörtüsü ile ilgili bir soru üzerine şunları söyledi:

‘’Diyoruz ki, başörtüsü bir engel halinde. Özellikle eğitimde kızlarımız için bir engel. Bu engelin kaldırılması da ancak bir toplumsal mutabakatla sağlanabilir. Bu herkesin sorunu olmalı. Herkes bunun kaygısını taşımalı. Bunu taşıyabildiği ölçüde de toplumsal bir mutabakatla bu konuya bir çözüm getirilebilmeli. Çünkü okuma hakkı herkesin sahip olması gereken bir hak. Ama bu nasıl aşılır, anayasa da mı aşılır, başka türlü mü aşılır? O konuyu şu anda somut olarak kimse söyleyemez. Çünkü şu anda somut bir şey yok. Fakat biz prensip olarak özellikle eğitimde her türlü engelin, her türlü yasağın kalkması gerektiğinden yanayız. Bunu net olarak söylüyoruz.’’

Göksel, ‘’Eğitim derken kademe olarak sadece yüksek öğretim mi yoksa tüm eğitim kurumlarını mı, ilköğretim, ortaöğretim mi?’’ sorusuna ise ‘’Tabii ki yükseköğretim öncelikle’’ cevabını verdi.

“TOPLUMSAL UZLAŞMA VAR’’

Göksel, yeni Anayasa taslağında bu konuda düzenleme olup olmadığı yönündeki soru üzerine de, ‘’Herhangi bir nedenle eğitim kısıtlanmamalı yönünde bir genel ifade var. Yoksa öyle başörtüsü örten okula gitsin ya da örten gitmiyorsa bu engel kalksın diye bir şey yok. Orada insan hakları ölçüsünde herhangi bir sebeple eğitimin engellenmemesi şeklinde genel bir ifade vardı en son bizim baktığımız taslakta. Ama biliyorsunuz sivil toplum kuruluşları bir çalışma yapıyor. Biz onu beklediğimiz için bugüne kadar geldik. Bu çalışmalar, TBMM başkanlığına verildi. Şimdi onun üzerinde çalışılacak’’ diye konuştu.

‘’Hedef üniversitedeki yasakların kalkması’’ diyen Göksel, bir akademisyen olarak üniversitede herhangi bir yasağın olmasını kabul edemeyeceğini ifade etti. Göksel, ‘’Yasağın kalkması için şu an Türkiye’de bir toplumsal uzlaşma görüyor musunuz?’’ sorusuna da şöyle karşılık verdi:

‘’Çok üst üste seçimler oldu biliyorsunuz. Biz arazide çok fazla çalışan siyasetçileriz. Toplumda, yani normal vatandaşta, halkın içinde bu çok fazlasıyla var. Artı, akademisyenler arasında da var. Yani öğretim üyeleri bu şekilde bir şeyi çoğunlukla kabul etmiyorlar zaten. Yani bunu savunanlar da var ama...

Dolayısıyla hem halkın arasında hem akademisyenler arasında böyle bir görüş var. Ama önemli olan bunun siyasî bir mutabakatla da TBMM’de ya da olması gereken yerde bir düzenleme haline getirilmesi gerekiyor. Ya da bu yönde toplu bir bilinç oluşması gerekiyor.’’

Göksel, somut olarak ne yapılması gerektiği sorusuna ise ‘’Yani eylemle, sokakla falan değil. Bunlar denendi zaten. Öyle değil. Bize iletilen konuların belki daha toplu şekilde deklare edilmesi ya da bu konudaki düzenlemelere daha açıktan destek verilmesi şeklinde olabilir’’ cevabını verdi.

/ ANKARA

29.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ASAM Başkanı: İstihbaratın kaynağı, ABD

  Saldırı demokrasiye

  Başbakan Erdoğan’dan başsağlığı

  “Pakistan kaosa mı sürükleniyor?”

  Prof. Dr. Tolga: Temel haklardan yanayım

  “Âkif, her zaman insanları Hakk’a dâvet etmiştir”

  Bombayı etkisiz hale getiren polise 10 maaş ödül

  Bâlâ’ya seyyar ekmek fırını

  Barajların sadece dörtte biri doldu

  Kızılay deprem eğitimlerine öğretmen ve imamlarla başlayacak

  DP’de Çağrı Erhan da genel başkan adayı

  Eğitimde engeller kalkmalı

  İstanbul trafiğine ‘deniz taksi’

  Bilim adamının haklı sitemi

  Fatih Dersanesi OKS dereceleriyle dikkat çekiyor

  ILS sistemi olmayan havaalanı kalmayacak

  Hükümlüler okuma yazma kursunda

  Muhtaç çocuklara evde bakım hizmeti

  Sigarayı bırakana sertifika

  Atına kötü davranana ceza


 Son Dakika Haberleri