Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Futbol santranç gibi

Turkcell Süper Lig'de sezonun ilk yarısını lider tamamlayan Sivasspor'un teknik direktörü Bülent Uygun, şampiyon olamayacakları şeklindeki açıklamalarının bir taktik olduğunu söyledi.

Futbol Federasyonu'nun aylık resmi yayın organı Tam Saha Dergisi'nin Ocak sayısında röportajı yer alan Bülent Uygun, işini yaparken stratejik oyunlar oynadığını söyleyerek, ''Futbol aslında satranç gibi. Büyük takımlar yıllar boyunca Anadolu takımlarıyla oynadı. İyi oynayan futbolcuyla temasa geçtiler, 500 bin YTL'ye oynarken 1,5 milyon YTL verdiler ve takımların dengelerini bozdular. Şimdi Anadolu takımı olarak ben oyun oynuyorum. Diyorum ki, 'Şampiyon ol-ma-ya-ca-ğız'. Niye futbolcumu strese sokayım? Ben Kocaelispor'da oynarken bunları yaşadım'' diye konuştu.

Bülent Uygun, kulüp olarak bütçelerinin kısıtlı olduğunu ve rakiplerine oranla çok daha az rakamlarla kadro oluşturmak zorunda kaldıklarını vurgulayarak, ''Size verilen yıllık bütçe, transfer de dahil 13 milyon YTL. Bu parayla, birinci, ikinci, üçüncü tercihlerinizi değil, 300 bin dolarla alabileceğiniz en iyi oyuncuyu transfer etmeye çalışıyorsunuz. Ama başlangıçta beğenilmeyen, eleştirilen, hep bir kulüp bulunmaya çalışılan bu oyuncuların oluşturduğu takım bugün herkese kök söktürüyor'' dedi.

Kadrosunda olmasını hayal ettiği futbolcular olarak, Servet, Gökdeniz, Hakan Şükür ve Mehmet Topuz'un isimlerini veren Uygun, ''Bu dört oyuncu kadromda bulunsa, ligin şampiyonuyum diyebilirdim'' ifadesini kullandı.

FATİH TERİM'LE SAATLERCE KONUŞTUM

Bülent Uygun, Sivasspor'da Karol Pecze'nin görevinden erken ayrılması sonrası takımın başına geçtiğini hatırlatarak, şunları kaydetti: ''Zaten geçtiğimiz sezonun sonunda teknik direktörlüğe gelecektim. Ancak Pecze döneminde yaşananlardan dolayı bu göreve biraz daha erken başladım. Aslında futbolculuk döneminde profesyonelliğe adım attıktan sonra, çalıştığım teknik adamların iyi yönlerini hep not aldım. Güvenç Kurtar'dan Yılmaz Vural'a, Fatih Terim'den Parreira'ya, Osieck'e kadar hepsinin özelliklerini topladım. Takımın başına geçmem gerektiğinde, Fatih Terim hocamla oturup mentalite, sistem, taktik ve metot üzerine saatlerce konuştum. Onun Milan ve Fiorentina'daki antrenman sistemlerini Sivasspor'da uyguladım.''

03.01.2008


 

Başarımız 2008'de de sürmeli

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, ''2007 yılında başarılıydık. Bu başarıyı 2008 yılında da sürdürmek için çok çalışmalıyız. Bunun için dikkatli olmalıyız'' dedi.

Fenerbahçe, Antalya'daki ilk antrenmanını, kaldığı otelin futbol sahasında yaptı. Antalya'ya gelerek Belek'teki Limak Arcadia Otel'de kampa giren Fenerbahçe, ilk çalışmasını dün sabah gerçekleştirdi. 24 kişiden oluşan Fenerbahçe futbolcu kafilesine, sakat olduğu için çalışmalarını İstanbul'da sürdüren Alex, Appiah ve Tümer katılmadı. İspanya'da bulunan Fenerbahçe'nin Brezilyalı starı Roberto Carlos ise akşam saatlerinde Antalya'ya gelerek takıma katıldı. Otelin sahasında toplanan futbolculara kısa bir konuşma yapan teknik direktör Arthur Zico, 2007'deki başarıyı 2008 yılında da beklediğini söyledi. Zico, ''2007 yılında başarılıydık. Bu başarıyı 2008 yılında da sürdürmek için çok çalışmalıyız. Bunun için dikkatli olmalıyız'' dedi. SEMİH: AVRUPADAN TEKLİF ALDIM Fenerbahçe'nin bu sabah yaptığı antrenmanın ardından basın toplantısı düzenleyen Semih Şentürk, kendisine Almanya ve İspanya'dan teklifler geldiğine işaret etti. Genç oyuncu '"Fenerbahçe ile anlaşamazsam onlarla görüşürüm. Fenerbahçe Türkiye'nin en büyük takımı. 9 yıldır bu kulübün ekmeğini yiyorum. A milli takıma buradan yükseldim. Türkiye'den hiç bir takımdan teklif almadım. Fenerbahçe'de bu yıl 15-20 gol atarım. Ben daha çok gol atmak ve attırmak istiyorum. Alex'le oynamak benim için çok kolay. Alex'in atacağı topları önceden tahmin edebiliyorum'' diye konuştu.

03.01.2008


 

G. Saraylı Nonda: İsviçre Türkiye'ye rakip olamaz

Galatasaray'ın Kongolu futbolcusu Shabani Nonda, Galatasaray'ı her yıl şampiyonluğa oynayan bir ekip olduğu için seçtiğini ifade etti.

Galatasaray'ın Kongolu futbolcusu Shabani Nonda, Futbol Federasyonu'nun aylık resmi yayın organı Tam Saha Dergisi'nde yayınlanan röportajında, Galatasaray'ı her yıl şampiyonluğa oynayan bir ekip olduğu için seçtiğini ifade etti.

Türkiye'nin 2008 Avrupa Şampiyonası finallerindeki rakiplerini de değerlendiren Nonda, ''İsviçre sizin ayarınızda değil'' dedi.

Nonda, ''Türkiye'nin öncelikli rakibi Çek Cumhuriyeti, ardından da Portekiz'' diye konuştu.

03.01.2008


 

Tello: İspanya yerine Beşiktaş'ı seçtim

Beşiktaş'ın Şilili futbolcusu Rodrigo Alvaro Tello, Futbol Federasyonu'nun aylık resmi yayın organı Tam Saha'daki röportajında, Beşiktaş'taki ortamın çok hoşuna gittiğini ve ailesiyle burada çok mutlu olduğunu belirtti.

Beşiktaş'tan önce İspanya Ligi'nden Osasuna, Recreativo Huelva ve Atletico Madrid'den teklifler aldığını belirten Şilili futbolcu, İspanya Ligi yerine Beşiktaş'ta oynamayı tercih ettiğini söyledi. Tello, röportajında İstanbul ve Beşiktaş taraftarından da övgüyle bahsetti.

03.01.2008


 

Cisse yine idmana çıkmadı

Siyah-beyazlıların 28 Aralık'ta başlayan ve 6 gündür devam eden çalışmalarına katılmayan ve izinli olduğu belirtilen Fransız futbolcu Edouard Cisse, dün sabahki çalışmada da yer almadı.

Beşiktaş, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Spor ile oynayacağı Fortis Türkiye Kupası maçının hazırlıklarını yaptığı antrenmanla tamamladı. Teknik direktör Ertuğrul Sağlam yönetiminde, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenmanda siyah-beyazlı futbolcular salonda ağırlık ve dayanıklılık çalışmaları yaptı.

Siyah-beyazlıların 28 Aralık'ta başlayan ve 6 gündür devam eden çalışmalarına katılmayan ve izinli olduğu belirtilen Fransız futbolcu Edouard Cisse, dün sabahki çalışmada da yer almadı. Fransız futbolcu Cisse'nin savunmasının alınacağı ve buna göre ceza verilip verilmeyeceğinin karara bağlanacağı bildirildi.

03.01.2008


 

Efes, seri istiyor

Basketbolda ULEB Avrupa Ligi (B) Grubu'nda yer alan Efes Pilsen, 10. maçında bugün karşılaşacağı İsrail'in Maccabi Elite Tel Aviv takımını yenerek, son maçlarda yakaladığı galibiyet serisini sürdürmek istiyor.

Efes Pilsen ile Maccabi Elite Tel Aviv arasındaki karşılaşma, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda saat 20.15'de başlayacak ve Skytürk'ten naklen yayınlayacak. Lacivert-beyazlı takım, 9 maç sonunda 6 galibiyet ve 3 yenilgi ile 3. sırada yer alırken, Maccabi Elite Tel Aviv ise aynı galibiyet ve yenilgi sayısıyla averajla 4. sırada bulunuyor.

03.01.2008


 

Kutluay POAK'ta iddiası

Yunanistan'ın Selanik PAOK takımının, Türk basketbolcu İbrahim Kutluay ile anlaşmaya vardığı bildirildi.

Yunan basın-yayın organları, ''PAOK'un rüya gibi bir transfer gerçekleştirdiği'' değerlendirmesinde bulundukları haberde kulüp yönetimini kaynak gösterdiler.

03.01.2008


 

FB Ülker, Roma deplasmanında

Basketbolda ULEB Avrupa Ligi'nde mücadele eden Fenerbahçe Ülker, (C) Grubu'nda 10. maçında bugün İtalya'nın Lottomatica Roma takımıyla deplasmanda karşılaşacak.

İtalya'nın başkenti Roma'da yapılacak ve TSİ 21.30'da başlayacak Lottomatica Roma-Fenerbahçe Ülker karşılaşması Kanal 24'ten canlı yayınlanacak. Sarı-lacivertliler, Avrupa Ligi (C) Grubu'nda 9 maçta 4 galibiyet, 5 mağlubiyet ile 4. sırada bulunurken, Lottomatica Roma ise 3 galibiyet, 6 mağlubiyet ile 6. sırada yer alıyor.

03.01.2008


 

Mirsad'ın 1000. ribaunt heyecanı

Basketbol ULEB Avrupa Ligi'nde mücadele eden Fenerbahçe Ülker'in deneyimli oyuncusu Mirsad Türkcan'ı 1000 ribaunt heyecanı sardı.

Mirsad, takımının yarın deplasmanda Lottomatica Roma takımıyla yapacağı maçta 6 ribaunt daha alırsa, ULEB Avrupa Ligi'nde toplamda 1000 ribaunda ulaşacak.

03.01.2008


 

Alpay kulüp bulamadı

Almanya 2. Lig takımlarından FC Köln'de, teknik direktör Christoph Daum'u eleştirdiği için kadro dışı bırakılan ve bedelli askerlik için Türkiye'ye gidecek olan milli futbolcu Alpay Özalan'ın, henüz yeni bir kulüp bulamadığı bildirildi.

Alpay'ın danışmanı Ahmet Bulut, FC Köln ile sözleşmesi yaz döneminde sona erecek olan oyuncuyla ilgili olarak, ''Alpay henüz yeni bir kulüp bulmadı. Bu durumda bir değişiklik olmazsa yaz mevsimine kadar takımda kalacak'' dedi.

03.01.2008


 

Trabzonspor'lu Ayman'dan fedakârlık

Trabzonspor'un Mısırlı oyuncusu Ayman'ın, milli takımdan affını isteyeceği öğrenildi.

Afrika Uluslar Kupası'na katılacak Mısır'ın kadrosuna çağrılan Ayman'ın, milli takım teknik direktörüyle görüşeceği, izin alması halinde de milli takıma gitmeyeceği bildirildi. Ayman, ''Trabzonspor'un önünde önemli maçlar var. İkinci yarıya kupa maçları ve Sivasspor maçıyla başlayacağız. Zorlu maçlar var. Onları düşündüğüm için milli takımımdan affımı isteyeceğim. İzin alırsam gitmeyeceğim'' dedi. Bu arada Brezilyalı Alex ve Fernando'nun transferinden vazgeçildi.

03.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri