Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Kenya, yeni Ruanda olma yolunda!

Kenya'da, 27 Aralık'taki genel seçimlerden sonra patlak veren şiddet olaylarında, 300'ten fazla kişi öldü. Manzaranın, 1994'teki Ruanda katliamını hatırlattığına dikkat çekilirken, Müslüman İnsan Hakları Forumu Başkanı Ali Emin Kimathi, siyasî protestoların eski meselelerin hıncını çıkarmak isteyenlerce kullanıldığını belirterek "Yeni bir Ruanda'ya doğru gidiyoruz" dedi.


Seçim krizi, rejim krizine döndü

İngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband, Kenya'da devlet başkanlığı seçimini kimin kazandığını bilmediğini belirterek, seçimden sonra çıkan şiddet o

İngiltere ve ABD'den ortak uzlaşma çağrısı

ABD ve İngiltere, devlet başkanı seçiminin ardından şiddet olaylarında yüzlerce kişinin yaşamını yitirdiği Kenya'daki liderlerden, yandaşlarına şiddet


  Fransa Pakistan'a uzman desteği önerdi

Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner, Fransa ve AB'den uzmanların, eski Pakistan Başbakanı Benazir Butto'ya düzenlenen suikast için yürütülen soruşturmaya katılmasını önerdi.


  Irak'ta geçen yıl 24 bin Iraklı öldü

Irak'ta geçen yıl meydana gelen şiddet olaylarında yaklaşık 24 bin sivilin öldüğü bildirildi. Irak savaşının başladığı 2003 yılından beri ölen Iraklı sivil sayısının 81 bin 174 ila 88 bin 585 arasında olduğu kaydedildi.


  Suriye, Fransa ile işbirliğini kesti

Suriye, Fransa'yla işbirliğini kesmeyi kararlaştırdı. Karar, Paris hükümetinin Lübnan'daki cumhurbaşkanı seçimi yüzünden Şam'la ilişkileri askıya alma kararına misilleme olarak alındı.


  Peres: İran ile savaş olacağına inanmıyorum

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, İran ile savaşmalarının gerekli olacağına inanmadığını söyledi.


  Şili'de yanardağ patladı

Şili'deki faaliyete geçen Llaima yanardağı duman ve lav püskürtmeye başladı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri