Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

'Vizesiz' Avrupa yolu aralandı

Akdeniz Üniversitesi İktisadî ve İdarî Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Harun Gümrükçü, Almanya'nın Offenbach şehrinde düzenlediği basın toplantısında, Alman hükümetinin, Hür Demokrat Partinin soru önergesine verdiği cevapla Türklere vizesiz Avrupa'nın yolunu açtığını belirtti.


Reformlar ağırdan alınıyor

AB-Türkiye Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı Joost Lagendijk, şu değerlendirmeyi yaptı: "Türkiye'nin yeni yılda mutlaka AB reformlarına yoğunlaşma

Vatandaşlıktan çıkarmak artık kolay olmayacak

Türk vatandaşlığının kazanılmasına ve kaybedilmesine dair usul ve esasları belirleyen; askerlik görevini yapmamayı ve izin almadan yabancı bir ülke va


  Ruijten: AB-Türkiye ilişkileri herşeye rağmen iyi

Avrupa Parlamentosu AP Türkiye Raportörü Hıristiyan Demokrat Grubu üyesi Hollandalı Ria Oomen-Ruijten, ABHaber'e verdiği özel mülakatta ''Türkiye AB ilişkilerinde dramatik gelişme yok. Müzakere süreci kaldığı yerden devam ediyor'' dedi.


  Sanberk: Fransa kızdırmaya devam edecek

Emekli Büyükelçi, eski Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Özden Sanberk Türkiye AB ilişkileri bağlamında Fransa'nın kızdırmaya devam edeceğini söyledi.


  Çöplük projesine AB desteği

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, şehir çöplüğünün şehrin dışına çıkarılması için hazırlanan 16 milyon 500 bin avroluk projeye, Avrupa Birliği'nden 11 milyon 800 bin avro destek sağlandığını bildirdi.


  Şiddeti 'okul polisi' önleyecek

Gaziantep Emniyet Müdürü Dr. Ali Yılmaz, "Okul Polisliği'' projesi kapsamında, her okulu iki polis memuruna zimmetlediklerini bildirdi.


  Bâlâ'da öğrencilere psikolojik destek

Ankara'nın Balâ ilçesindeki depremlerle ilgili olarak, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce, idareci, öğretmen, öğrenciler ile velilere ''psikolojik destek'' için çalışma başlatıldı.


  Kara tahtanın yerine elektronik tahta

Eğitim teknolojilerindeki hızlı gelişme, ders işleme ve izleme yöntemlerinde çeşitliliği artırırken, teşebirle yazılan ''kara tahta''ların yerini elektronik tahtalar alıyor. Milli Eğitim Bakanlığı, 1000'e yakın ilköğretim okulunda 2 yıldır kullanılan etkileşimli elektronik tahtaları, 400 liseye daha kurmayı planlıyor.


  Doğu'da kış kendini hissettiriyor

Doğu Anadolu Bölgesi'nde soğuk hava artarak etkisini sürdürüyor. Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 28 dereceyle Ardahan'da yaşandı.


  Kızılırmak buz tuttu

Türkiye'nin en uzun nehri olan Kızılırmak'ın Sivas'taki bazı bölümlerinde, soğuk havanın etkisiyle buzlanmalar oluştu.


  Sayaçlarınızı soğuğa karşı koruyun

ASKİ yetkilileri, su sayaçlarını soğuğa karşı korumak konusunda uyarıda bulundu.


  Türk-İş'e siyah çelenk

Asgari Ücretle Çalışanlar Derneği üyesi bir grup, Türk-İş'in 2008 yılında uygulanacak asgarî ücreti belirleyen Asgarî Ücret Tespit Komisyonu kararına muhalefet şerhi koymamasını protesto etmek için Türk-İş Genel Merkezi'ne siyah çelenk bıraktı.


  Guardian'ın yorumu: Euro, Kıbrıs'ta barış umutlarını canlandırdı

İngiliz Guardian gazetesi, "Euro'nun kullanıma girmesi, Kıbrıs'ta barış umutlarını canlandırdı" diye yazmış.


  DP kongrede kökleriyle buluşuyor

Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Adayı Çağrı Erhan, genel başkan seçilmesi durumunda DP yeni dönemde, köklerinden kopmadan ihmal ettiği, ulaşmakta zorluk çektiği şehirli kesime de ulaşacağını söyledi.


  'İleri Teknoloji'ye VIP açılış

TÜBİTAK Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü (UEKAE) İleri Teknolojiler Araştırma Enstitüsü'nün (İLTAREN) yeni AR-GE binası, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt tarafından törenle açıldı.


  Elektronik sigara bir kandırmaca mı?

Ankara Üniversitesi'nden (AÜ) Prof. Dr. Recep Akdur, sigarayı bırakmanın bir aracı gibi sunulan elektronik sigaranın, sigarayı bırakmadaki etkisinin kanıtlanmadığını belirterek, ''Bu sebeple sigara bırakma aracı gibi sunulması yanlış ve yanıltıcıdır'' dedi.


  Doğalgazla temiz Adana

Adana şehir merkezinde hava kirliliğiyle mücadelede özellikle büyük sanayi kuruluşlarının doğal gaza geçmesinin büyük katkı sağladığı bildirildi.


  Denizli'de feci kaza

Denizli'nin Buldan ilçesinde, bir fabrikanın işçilerinin bulunduğu minibüsün devrilmesi sonucu 1 kişi öldü, 17 kişi yaralandı.


  Ankara'da su kesintisi

İçme suyu şebeke bağlantısı sebebiyle Yüzüncü Yıl İşçi Blokları ve Kızılırmak Mahallesi'ne bugün 10 saat süreyle su verilemeyecek.


  Uyuşturucuya önder aileler tedbiri

İzmir Büyükşehir Belediyesi, çocukları uyuşturucu ve suçtan uzak tutmak amacıyla ''Önder Aileler'' adıyla yeni bir sosyal proje başlattı.


  Sigara satılmayan tek şehir: Medine

Peygamberimizin (a.s.m.) Mekke'den hicret ettiği ve kabrinin bulunduğu Medine, dünyada sigara satışının yasak olduğu tek şehir olarak kayıtlara geçti.


  Gençler evliliğe olumlu bakıyor

Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğünce yaptırılan bir araştırmaya göre üniversiteli gençler evlilik müessesesinin önemli olduğunu düşünüyor ve çocuk sahibi olmaya sıcak bakıyor.


  Sözleşmeli pozisyonlara başvurular 7 Ocak'ta

Sağlık Bakanlığının sözleşmeli pozisyonlarına yapılacak yerleştirme için adaylardan 7-11 Ocak 2008 tarihleri arasında başvuru alınacak.


  Belediyeden okullara ilkyardım çantası

Kartal Belediyesi ilçe sınırları içinde bulunan tüm okullara içinde bütün malzemeleri bulunan İlkyardım Çantası dağıtıyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri