Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

İTO: Yeni Ticaret Kanunu bir an önce hayata geçsin

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, Yeni Türk Ticaret Kanunu'nu (TTK) genel olarak olumlu bulduklarını, ancak bazı maddelerin gözden geçirilmesi gerektiğini belirterek, "Yeni Ticaret Kanunu'nun bir an önce hayata geçirilmesini istiyoruz" dedi.

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Yalçıntaş yaptığı açıklamada, şu an yürürlükte olan TTK'nın günün ticaret hayatının ihtiyaçlarını karşılamaktan uzak olduğunu savundu. Yalçıntaş, "Bu kanun 1950'li yılların sonunda çok önemli yenilikler getirmiş olmasına karşın değişen ticari yapı ve anlayışımıza artık uymuyor. 50 yıl öncesinin kuralları ve anlayışı ile yönlendirilen ticaretimizin uluslararası rekabette başarılı olma şansı ya bulunmayacak ya da az olacaktır" dedi. Yalçıntaş, yaşanan teknolojik gelişmelerin alış veriş kültürü, dünya ticareti, şirketlerin çalışma düzeni ve denetim mekanizmalarını etkilediğini kaydetti.

Yeni TTK'nın hazırlık çalışmalarına 1999'da başlandığını hatırlatan Yalçıntaş, söz konusu tarihten bu yana iş hayatını çağın gereklerine uyduracak, uluslararası muhasebe ve finansal raporlama sistemlerine uygun yeni taslak hazırlandığını hatırlattı. Yalçıntaş, şöyle dedi: "Bu taslak 2005 yılında Adalet Bakanlığı tarafından kamuoyunda tartışmaya açıldı. İTO olarak biz taslakla ilgili görüşlerimizi açıkladık. Diğer meslek örgütleriyle birlikte eleştirilerimizi gerekli ortamlarda dile getirdik. Böylece ilgili tarafların görüş ve eleştirileri doğrultusunda son hali verilecek olan taslağa gerekli katkıyı yaptık."

Söz konusu tasarının ilk aşamada bütün kesimlerce olumlu bulunmasının mümkün olmadığını kaydeden Yalçıntaş, yapılan eleştirilerin yapıcı ve objektif bakış açısıyla dile getirilmesi gerektiğini vurguladı.

YENİ ASYA / İSTANBUL

04.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İTO: Yeni Ticaret Kanunu bir an önce hayata geçsin

  Pazar artık aslanın midesinde

  Alış veriş merkezleri birbirini baltalıyor

  Altın ve petrolde rekor yükseliş

  Ulusoy'dan KDV çağrısı


 Son Dakika Haberleri