Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Altın ve petrolde rekor yükseliş

ABD ham petrolü 100 doları da görerek tarihi zirveye çıktı. Altın fiyatları da 861 dolarla rekor kırdı. 2007'de hızlı bir yükseliş yaşayan petrol fiyatları, yeni yıla rekorla girdi ve 100 doları gördü.

Yeni yılın ilk işlem gününde büyük bir alım dalgasının etkisinde kalan ABD ham petrolü dün 100 doları görerek rekor kırdı. 100 dolarda sadece 1 lotluk işlem yapılırken, ABD ham petrolü daha sonra 99.50 dolara indi. Brent petrolünün gördüğü rekor seviye ise kayıtlara 98 dolar olarak geçti. Fiyatların hızla artmasında, ABD petrol stoklarına ilişkin endişeler, dolarında değer kaybetmesi ve jeopolitik riskler etkili oldu. Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) üyesi Katar, kartel olarak 100 dolara çıkan petrol fiyatlarını yatıştırma konusunda birşey yapamayacaklarını söyledi.

ALTIN DA REKORDA

Petrol fiyatlarındaki yükseliş, dolarda yaşanan değer kaybı ve jeopolitik endişeler altın fiyatlarını da rekora taşıdı. Altının ons fiyatı dün spot piyasada 861 dolar 10 sente tırmanarak tarihin en yüksek düzeyine ulaştı. Altın son olarak Ocak 1980'de 850 dolarla rekor kırmıştı.

/ NEW YORK

04.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İTO: Yeni Ticaret Kanunu bir an önce hayata geçsin

  Pazar artık aslanın midesinde

  Alış veriş merkezleri birbirini baltalıyor

  Altın ve petrolde rekor yükseliş

  Ulusoy'dan KDV çağrısı


 Son Dakika Haberleri