Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Türkiye, kara teslim

Türkiye, Sibirya üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisinde. Kar yağışı nedeniyle hava ulaşımında aksamalar yaşanırken, bazı uçak seferleri iptal edildi.

Yurtta etkili olan kar yağışı yaşamı ve ulaşımı olumsuz etkiliyor. İstanbul'da önceki günden itibaren etkili olan kar yağışı dolayısıyla büyükşehir belediye ekiplerince yollarda tuzlama çalışması yapıldığı bildirildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezinden (AKOM) yapılan yazılı açıklamaya göre, şehire önceki sabahtan itibaren başlayan kar yağışı nedeniyle belediyenin çeşitli birimlerine bağlı görevlilerce çalışma başlatıldı.Yol Bakım ve Onarım, Atık Yönetimi, Park ve Bahçeler ile Sosyal İdari İşler müdürlüklerine bağlı toplam 3577 personel ve 1038 aracın katılımıyla dünden itibaren yürütülen çalışmalarda, buzlanmanın önlenmesi için cadde, sokak ve yollara 2 bin 360 ton tuz ile 66 ton solisyon döküldü.

Sokaklarda kalan ve kimsesiz 29 kişiyi de toplayarak barınmaları için belediyenin tesislerine götüren ekipler, yolda kalan vatandaşlara da çay ve çorba dağıtmaya başladı.

Donmakta olan turisti öğrenciler kurtardı

Dünya turuna çıkan ve parası olmadığı için 1 gece sokakta kalan Sırbistan vatandaşı Dmitar Namula, üniversite öğrencileri sayesinde donmaktan kurtuldu. Atatürk Üniversitesi (AÜ) Fen Edebiyat Fakültesi öğrencisi Mesut Tavşan, Cumhuriyet Caddesi'nde gece geç saatlerde Merkez Postane önünde bulduğu Namula'yı evine götürerek donmaktan kurtardı. Türkler'in misafirperverliği karşısında şaşırdığını ifade eden Namula, ''Öğrenciler beni evlerinde misafir ettiler. Kışlık giyecek yardımında bulundular. Onların sayesinde donmaktan kurtuldum. Kendilerine çok teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

TEM'de buzlanma uyarısı

Bolu Emniyet Müdürlüğü Trafik ekipleri, sürücüleri TEM otoyolunda ve D-100 kara yolundaki buzlanmaya karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Bolu Emniyet Müdürlüğü Trafik ekiplerinden alınan bilgiye göre, TEM otoyolunda ve D-100 kara yolunun belirli kesimlerinde buzlanma görülüyor. Trafik ekipleri, Bolu güzergahını kullanacak sürücülerin özelikle Bolu Dağı, Bolu Dağı Tüneli Viyadükleri, Yeniçağa ve Gerede arasındaki kesimlerde dikkatli olmalarını istedi.Buzlanma nedeniyle kazaların olabileceğini belirten ekipler,''Sürücüler yakın takip ve hız yapmamalı. Ayrıca zincirsiz yola çıkılmamalı'' dedi.

Yurdun dört bir yanı beyaza büründü

BURSA: Bursa kent merkezinde iki gündür etkili olan kar yağışı ulaşımda aksamalara sebeb oldu.Ulaşımdaki aksamalar yüzünden öğrenciler okullarına, vatandaşlar da iş yerlerine gitmekte güçlük çekerken, kent merkezinde 2 santimetre olan, yüksek kesimlerde kalınlığı 15 santimetreyi bulan kar yağışının bugünde devam edeceği bildirildi. Yetkililer bölgede kapalı köy yolu bulunmadığını, 8 ilçe ve merkezde ekiplerin aralıksız çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.

DÜZCE: Düzce'de önceki geceden itibaren etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Akçakoca'da 7, Yığılca'da 10, Düzce merkezde 10, Çilimli'de 1, Kaynaşlı'da 12, Cumayeri'nde 4 olmak üzere 44 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. Köylere Hizmet Götürme Birliği ekipleri köy yollarına açmak için dün sabah saatlerinde çalışmalara başladı.

BOLU: Bolu Valiliğinden yapılan açıklamada, kent merkezinde ve ilçelerde 69 köy yolu ulaşıma kapandı. Köy yollarının açılması için çalışmalar aralıksız devam ediyor.

AMASYA: Amasya'da, soğuk ve yağışlı hava özellikle kentin yüksek kesimlerinde etkili oluyor. Önceki gece başlayan kar yağışı sonucu 43 köyün ilçe merkeziyle ulaşımı kesildi. Yetkililer, bölgede kar yağışının devam ettiğini ve kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmaların sürdürüldüğünü bildirdiler.

SİVAS: Sivas'ta etkili olan yoğun kar yağışı sonucu 730 köy yolu ulaşıma kapandı. Kent merkezi ve ilçelerinde gece saatlerinde etkisini artıran kar yağışı, ulaşımı olumsuz yönde etkiliyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle şehir merkezi ve ilçelere bağlı 730 köy yolu ulaşıma kapandı.

Zara-Şerefiye-Suşehri, Alucra-Suşehri ayrımı-Koyulhisar-Mesudiye ile Suşehri-Reşadiye ayrımı-Koyulhisar-Mesudiye yollarının kar ve tipi sebebiyle ulaşıma kapandığı bildirildi.

TOKAT: Tokat'ta da olumsuz hava şartları ulaşımda aksamalara yol açıyor. Özellikle Tokat-Sivas kara yolunun Kızıliniş ve Çamlıbel mevkilerinde yoğun kar yağışı ve tipi ulaşımı güçleştiriyor. Bazı araçların yolda kaldığı bu bölgelerde, sürücüler zincir takıyor.

KAYSERİ: Kayseri'de kar yağışı nedeniyle uçak seferleri yapılamıyor. Kar kalınlığının 10-12 santimetreye ulaştığı şehir merkezinde sabah otobüs ve minibüs seferleri aksadı. Belediye ekipleri, kar temizleme ve tuzlama çalışmalarına başladı. Öte yandan, kar yağışı nedeniyle İncesu, Bünyan ve Sarız ilçelerine bağlı 12 köy yolunda kar temizleme çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

KASTAMONU: Ilgaz Dağı'nda kar kalınlığı 130 santimetre, Kastamonu da ise 25 santimetreye ulaştı. İl genelinde 313 köy yolu ile ulaşım sağlanamıyor. Valiliğe bağlı İl Özel İdare Müdürlüğü Karla Mücadele ekipleri, kapalı yolları açmak için yoğun çaba harcıyor.

Bazı iç hat seferleri iptal edildi

Yurtta etkili olan kar yağışı sebebiyle hava ulaşımında da aksamalar yaşanırken, bazı iç hat uçak seferleri de iptal edildi. İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Doğu Anadolu ve İç Anadolu bölgelerindeki illere sefer düzenleyen hava yolu şirketlerinin seferlerinde, bu illerdeki elverişsiz hava şartları sebebiyle aksamalar yaşandı. Bazı iç hat uçak seferlerinde gecikmeler yaşanırken, Türk Hava Yollarının (THY) Konya, Kahramanmaraş ve Ağrı seferleri bu illerdeki olumsuz hava şartları sebebiyle iptal edildi.

Meteorolojiden ziraî don uyarısı

Kıyı kesimleri hariç Ege ve Akdeniz bölgelerinde bugün ve 6-7 Ocak geceleri hafif kuvvette, yüksek kesimlerinde ise orta kuvvette don olayı beklendiği bildirildi. Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünce yapılan zirai don uyarısında, yurdun Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altında olduğu hatırlatılarak, 5-6 ve 6-7 Ocak geceleri, kıyı kesimleri hariç Ege ve Akdeniz bölgelerinde hafif kuvvette, yüksek kesimlerinde orta kuvvette don olayı beklendiği kaydedildi.

Sebze-meyveye soğuk tedbiri

Adana Büyükşehir Belediyesi Vedat Dalokay Sebze Hali'ndeki kabzımal ve taşımacılar, ürünlerin taşıma sırasında soğuktan etkilenmemesi için saman ve kağıtla tedbir alıyor. Adana Hali'nde esnaf Baki Alaşkan, meyve ve sebzeleri kamyonlara yerleştirmeden önce altına saman koyduklarını, rüzgar ve soğuktan etkilenmemesi için üzerini kağıt ve kartonlarla sardıklarını; daha uzun yola gönderdikleri ürünleri ise ayrıca naylonlarla kaplayarak kamyonların üzerine çift çadır çektiklerini ifade etti.

Doğu Anadolu Bölgesi

Doğu Anadolu Bölgesi'ni etkisi altına alan soğuk hava şartları hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava sisteminin etkisi altında olan Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı, eksi 20 dereceyle Ardahan'da ölçüldü.

Bölgedeki diğer illerde ise gece en düşük hava sıcaklığı, Kars'ta eksi 16, Erzurum'da eksi 15, Iğdır'da eksi 3 ve Erzincan'da eksi 2 olarak kaydedildi. Ardahan şehir merkezinde kar kalınlığının 9, Kars'ta ise 4 santimetre olduğunu ifade eden yetkililer, Palandöken Kış Turizm Merkezi'ndeki kar kalınlığının da 80 santimetre olduğunu belirtti. Yetkililer ayrıca, bölgede bugün aralıklarla kar yağışının beklendiğini bildirerek, daha sonra sıcaklıklarda düşüş yaşanacağının tahmin edildiğini ifade etti.

Öte yandan, kar yağışının etkili olduğu Tunceli'de, 243 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. Elazığ'da bir kişi donarak öldü.

05.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Gül: Devlet çetelere müsaade etmez

  STK'lar saldırıyı kınadı

  Diyarbakır'dan sonra hedef, Van mı?

  Erdoğan, Diyarbakır'a gidiyor

  Başsavcı: 4 kişi gözaltında

  Yaralılardan 5'inin durumu ağır

  DP, genel başkanını seçiyor

  Türkiye, kara teslim

  Ankara'da hafif şiddetli deprem

  Yayladağı'nda 12 kaçak yakalandı

  Askerî araç şarampole yuvarlandı: 6 yaralı

  Talat, adaya döndü

  Sigara öldürüyor

  Cüneyt Arkın: Alkolle de mücadele edilmeli

  Çalışanların hakları tamamen dibe vurdu

  DSİ, 5. Dünya Su Forumuna hazırlanıyor

  ATO'ya Rekabet Kurulu'dan red

  Muayene farkına Danıştay'dan vize

  İş adamlarından, eğitime kitap desteği

  Verem öksürmeyle başlıyor

  Öğrencilere portakal suyu


 Son Dakika Haberleri