Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

STK'lar saldırıyı kınadı

Saldırının gerçekleştiği yerde, aralarında Diyarbakır Barosu, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Sanayici İş Adamları Derneği, Güneydoğu Sanayici ve İş Adamları Derneği, İnsan Hakları Diyarbakır Şubesi ve Diyarbakır Tabip Odası'nın bulunduğu 45 sivil toplum kuruluşu ortak basın açıklaması yaptı. Saldırıda vefat eden öğrencilerden Rıdvan Suer'in babası Şemsettin Suer, bölgede son zamanlarda yaşanan güzel ortamın birilerini rahatsız ettiğini söyledi. "Tam da Diyarbakır güzel oldu, huzur ortamı geldi diyorduk. En son Kurban Bayramı ve dayanışma gibi organizasyonlarla bölge çok daha güzel oldu diyorduk. Ama demek ki bu tip faaliyetler birilerini rahatsız etti" diyen acılı baba Suer, bazı güçlerin güzel ortamı kabullenemediğini kaydetti.

Diyarbakır'da saldırının gerçekleştiği yerde, aralarında Diyarbakır Barosu, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Sanayici İş Adamları Derneği, Güneydoğu Sanayici ve İş Adamları Derneği, İnsan Hakları Diyarbakır Şubesi ve Diyarbakır Tabip Odası'nın bulunduğu 45 sivil toplum kuruluşu ortak basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan Diyarbakır Barosu Başkanı Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır'ın bir kez daha sarsıldığını, bir kez daha acı bir tabloyla karşı karşıya kaldığını ve vahşet yaşadığını belirtti. Diyarbakır'ın sivil toplum kuruluşları olarak, şiddet yöntemlerine karşı olduklarını ifade eden Tanrıkulu, şöyle dedi:

''Diyarbakır, şiddet ve vahşet yöntemlerinin mağduru oldu. Şiddet ve vahşete karşı olduğumuzu, bu vahşeti kabul etmediğimizi bir kez daha buradan ifade ediyoruz. 12 Eylül 2006'ta Diyarbakır'da on insanımızı benzer bir saldıra yitirdiğimizi unutmadık. Bu saldırının failleri bu güne kadar yakalanmış değil. Devlet bir an önce geçmiş saldırıların ve bu saldırının faillerini ortaya çıkarmalıdır. Bütün Diyarbakır'a ve Türkiye'ye geçmiş olsun.''

TMMOB: DEMOKRASİ DE YARA ALDI

TMMOB Makine Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Koramaz da yaptığı yazılı açıklamada, TMMOB Makina Mühendisleri Odasının, Türkiye üzerinde oynanan karanlık oyunları ve müsebbibi kim olursa olsun son dönemlerde artma eğilimi gösteren terör eylemlerini nefretle kınadığını bildirdi. Koramaz, "Bu ve benzeri saldırılardan zarar gören, yalnızca terör eylemlerinde yaşamını kaybedenler ve yaralananlar değil, bu topraklar üzerinde kardeşçe yaşama umudumuzdur, barıştır, demokrasidir. Makina Mühendisleri Odası, ülkemizin gereksindiği barış ve demokrasi ortamının ancak demokrasi ve emek güçlerinin öncülüğünde sağlanabileceği inancıyla terör eylemlerinden medet umanları uyarmaktadır. Kör terörün önü insanların temel yaşam haklarına saygı ve demokratikleşme ile alınabilecek, terör böylece toplumsal olarak yalıtılabilecektir" dedi.

"KARDEŞLİĞİMİZ HEDEF ALINDI"

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası'ndan yapılan yazılı açıklamada, komşu il Diyarbakır'da bölücü terör örgütü tarafından menfur bir saldırısı gerçekleştirildiği belirtilerek, şöyle denildi: ''Bu menfur olayla birlikte bütün dünya terör örgütünün çirkin yüzünü bir kez daha görmüştür. Şehrin en işlek bölgelerinden birinde gerçekleştirilen bu çirkin saldırı bölgemizin huzur ve güvenini bozmaya ülkemizin bütünlüğünü, ulusal birliğimizi, iç barışımızı ve kardeşliğimizi hedef almaktadır.''

HİSARCIKLIOĞLU: SALDIRILAR

TÜRKİYE'YE YÖNELİK

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yazılı açıklamasında, bombalı eylemden duydukları üzüntünün büyük olduğunu belirterek, kimden ve nereden gelirse gelsin hiçbir gerekçenin, çocuk yaşlı demeden masum insanları öldürmenin vahşet olduğu gerçeğini değiştiremeyeceğini kaydetti. Türk iş dünyası olarak bu vahşeti nefretle kınadıklarını belirten Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi:

''Bu hain saldırıyı gerçekleştirenlerin ve Türkiye'nin birliğine ve bütünlüğüne saldırı emrini verenlerin hak ettikleri cezaya çarptırılacaklarına inanıyoruz. Bu saldırılar, Türkiye'ye yöneliktir. İnsanlık değerlerinden nasibini almamış, terör odaklarına verilecek en güzel cevap milli değerlerimize sahip çıkarak, Türkiye'nin güçlü bir hukuk devleti olma hedefinden sapmaması olacaktır. Türkiye, güçlü bir ülkedir. Daha önce terör belâsından nasıl kurtulmuşsa, şimdi de aynı şekilde bu zor durumun üstesinden gelecektir."

DTP: ŞİDDETLE KINIYORUZ

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Grup Başkan ekili Selahattin Demirtaş, saldırıyı şiddetle kınadıklarını söyledi. Ankara'dan beraberinde DTP Diyarbakır milletvekilleri Aysel Tuğluk, Gültan Kışanak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile Diyarbakır'a gelen Demirtaş, havaalanında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. "Bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz'' diyen Demirtaş, hedef olarak sivillerin de seçilmiş olmasının ''çok derin bir provokasyon'' olduğu iddiasında bulundu.

DTP'li milletvekilleriyle birlikte Diyarbakır'a gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de saldırının kabul edilemez olduğunu kaydederek, "Çok açık ve net bir dille ifade etmek gerekirse; saldırıyı kınıyoruz. Bir daha gerçekleşmemesi için toplumun tüm dinamiklerinin bu saldırının arkasındaki gerçek sahiplerin ortaya çıkarılması için çaba sarf etmesi gerektiğine inanıyoruz'' dedi.

ÇÖZÜM DEMOKRASİDE ARANMALI

Mazlum-Der Genel Başkanı Ömer Faruk Gergerlioğlu, saldırı ile ilgili yaptığı açıklamada, saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirterek, "Sorunların çözümünü demokrasi ve insan hakları perspektifi içinde aramamız gerekmektedir. Patlayan bombanın bölgede insan hakları perspektiflerinde geriye gidişe yol açmamasını diliyoruz " dedi.

Acılı baba: Rahatsız oldular

Diyarbakır'daki hain saldırıda hayatını kaybeden öğrencilerden Rıdvan Suer'in babası Şemsettin Suer, bölgede son zamanlarda yaşanan güzel ortamın birilerini rahatsız ettiğini söyledi. "Tam da Diyarbakır güzel oldu, huzur ortamı geldi diyorduk. En son Kurban Bayramı ve dayanışma gibi organizasyonlarla bölge çok daha güzel oldu diyorduk. Ama demek ki bu tip faaliyetler birilerini rahatsız etti." diyen acılı baba Suer, bazı güçlerin güzel ortamı kabullenemediğini kaydetti. Birilerinin intikamını bu şekilde aldığını anlatan baba Suer, "Birileri hoş karşılamadı güzel gelişmeleri. Kabullenemediler, intikamlarını böyle almak istediler. Ama yine de bir yere ulaşamazlar bu tip şeyler bu milleti bölemez. Aramızı giremezler. İnşaalah oğlumun yeri cennet olur. Rıdvan ismine layık olur. Allah mekanını cennet etsin. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın. Bu tip acıları görmeyelim. Her acı farklı ama ateş düştüğü yeri yakıyor. Evlat acısı çok farklı. Kaderde bu da varmış. Demek ki vadesi gelmişti" diye konuştu.

Dersane öğrencisi Rıdvan'ın EA bölümünde olduğunu anlatan baba Suer, "Ablası geçen yıl kazanmıştı Bolu'da okuyor. Rıdvan'da hiç değilse ablasının yanına gitmek için çalışıyordu. Avukat olmak istiyordu." şeklinde konuştu.

/ DİYARBAKIR

05.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Gül: Devlet çetelere müsaade etmez

  STK'lar saldırıyı kınadı

  Diyarbakır'dan sonra hedef, Van mı?

  Erdoğan, Diyarbakır'a gidiyor

  Başsavcı: 4 kişi gözaltında

  Yaralılardan 5'inin durumu ağır

  DP, genel başkanını seçiyor

  Türkiye, kara teslim

  Ankara'da hafif şiddetli deprem

  Yayladağı'nda 12 kaçak yakalandı

  Askerî araç şarampole yuvarlandı: 6 yaralı

  Talat, adaya döndü

  Sigara öldürüyor

  Cüneyt Arkın: Alkolle de mücadele edilmeli

  Çalışanların hakları tamamen dibe vurdu

  DSİ, 5. Dünya Su Forumuna hazırlanıyor

  ATO'ya Rekabet Kurulu'dan red

  Muayene farkına Danıştay'dan vize

  İş adamlarından, eğitime kitap desteği

  Verem öksürmeyle başlıyor

  Öğrencilere portakal suyu


 Son Dakika Haberleri