Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

'Ladin için Pakistan'dan izin almaya lüzum yok'

ABD'deki başkanlık yarışında Demokrat Partinin aday adayları, ''Usame Bin Ladin'in Pakistan'da olduğunun tespit edilmesi gibi bir durumda, ABD güçlerinin, bu ülkeden ön izin almaksızın gidip teröristi yakalama hakkı bulunduğu'' görüşü üzerinde fikir birliği içerisinde.

Partinin aday adayları, New Hampshire eyaletindeki kritik ön seçimden üç gün önce, Manchester şehrinde dün gece düzenlenen tartışmada görüşlerini dile getirdi. Barack Obama, tartışmanın başlangıç dakikalarında yaptığı konuşmada, ''Bin Ladin'in yeri hakkında harekete geçmeyi sağlayacak yeterli istihbarat olması halinde, Pakistan hükümeti onaylasın veya onaylamasın, bu ülke topraklarında harekete geçme emri verirdim'' şeklinde yazın yaptığı açıklamanın arkasında olduğunu belirtti.

Obama, Pakistan yönetiminin ''mümkün olduğunca'' mutabakatını aramayı yeterli gördüğünü ifade etti.

John Edwards da bu fikre katıldığını belirterek, ''Eğer ABD Başkanı olsaydım ve Bin Ladin'in nerede olduğunu bilseydim, onu almak üzere oraya giderdim'' dedi.

Bill Richardson da konuşmasında, ''diplomasi başarısız kalsaydı, Pakistan hükümeti de terörist lidere karşı harekete geçemeseydi, o zaman bizim harekete geçme hakkımız olurdu'' dedi.

Hillary Rodham Clinton da bu görüşü onayladı ve ''bir aşamada, muhtemelen füzeler ateşlendiğinde, Pakistan hükümeti bizim yola çıktığımızı bilmeli'' dedi. Clinton, ''Çünkü Pakistanlılar hemen Hindistan'ın kendilerine saldırdığı sonucunu çıkarabilirler'' diye konuştu.

/ MANCHESTER

07.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Saakaşvili kazandı, Gürcistan sıkıntılı

  'Ladin için Pakistan'dan izin almaya lüzum yok'

  Sibel yine konuştu yine suçladı

  Kenya normale dönüyor

  Kenya'da 'ulusal birlik' formülü

  Yunanistan sallandı

  Irak askeri 'ABD askerlerini öldürdü'

  İran'dan PKK operasyonu

  İsveç'te hacı karşılama coşkusu


 Son Dakika Haberleri