Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İsveç'te hacı karşılama coşkusu

Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuna bağlı olarak İsveç-Stockholm Din Hizmetleri Müşavirliği organizesi ile kutsal beldelere giden hacılar Stockholm'e döndüler. 219 İsveçli hacıyı karşılamaya gelenlerin sevinciyle havaalanı tam bir bayram yerine döndü.

Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuna bağlı olarak İsveç-Stockholm Din Hizmetleri Müşavirliği organizesi ile mukaddes beldelere giden hacılar dün akşam saatlerinde Stockholm'ün Arlanda Havaalanına indiler. İsveç Diyanet Vakfı Organizasyonu ile İsveç ve Norveç'ten hacılar 1 Aralık'ta yola çıkmışlardı. 219 İsveçli hacıyı karşılamaya gelenlerin sevinciyle havaalanı tam bir bayram yerine döndü. Yediden yetmişe herkesin elinde çiçeklerle beklerken, Din İşleri Müşavirliği de bir heyet şeklinde hacıları karşılama merasiminde hazır bulundu.

Stockholm Din Hizmetli Müşavir Vekili Dr. Yaşar Yiğit, organizasyon hakkında bilgi verdikten sonra hac düşüncelerini şöyle dile getirdi: "Bundan 1 ay önce hacılarımızı törenle buradan uğurlamıştık. Onlar rahmet Peygamberinin beldesindelerdi. Hacca gitmek aynı zamanda Hz. Muhammed aleyhisselamın ahlâkıyla ahlaklanmayı, onun nefesiyle nefeslenmeyi beraberinde getirir. Umarız hacılarımız bu niyetlerle bu sıcak düşünceleri buranın soğuk iklimlerine de getireceklerdir. Ahlakı, dürüstlüğü, örnek Müslüman olmayı getireceklerdir. Bizim beklentimiz bu. Umarım iyi bir organizasyon olmuştur, hacılarımız memnun kalmışlardır." Hacıları bekleyenler arasında eli çiçekli çocukların görüntüsü dikkat çekti. Aşırı izdihamdan dolayı yer yer havaalanı güvenliği müdahale ve ikaz etme gereği duydu. Zira uçağın inişinde bazı hacıların valizlerini bulunamaması yüzünden çıkış gecikti ve bu da bekleyenlerin merak ve sabırsızlığına yol açtı.

Hacılar gelmeye başlayınca bekleyenlerde büyük bir sevgi ve heyecan dalgası oluştu, alkış sesleri duyuldu. İlk duygularını ifade eden hacılar; yolculuktan ve hac döneminden memnun kaldıklarını söylerken, kendilerini bekleyen aile ve yakınlarını da özlediklerini ifade ettiler.

/ STOCKHOLM

07.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Saakaşvili kazandı, Gürcistan sıkıntılı

  'Ladin için Pakistan'dan izin almaya lüzum yok'

  Sibel yine konuştu yine suçladı

  Kenya normale dönüyor

  Kenya'da 'ulusal birlik' formülü

  Yunanistan sallandı

  Irak askeri 'ABD askerlerini öldürdü'

  İran'dan PKK operasyonu

  İsveç'te hacı karşılama coşkusu


 Son Dakika Haberleri