Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Irak askeri 'ABD askerlerini öldürdü'

Amerikalı ve Iraklı yetkililer, Irak'ın Musul kentinde ölen iki Amerikan askerinin bir Irak askerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybettiğini açıkladı.

Musul'daki olayın bir ilk olduğuna inanılıyor. Irak ve Amerikan askerlerinin ortak devriye görevi sırasındaki olay 26 Aralık'ta yaşanmıştı.

Ancak bu ölümlerle ilgili ayrıntılar yeni açıklandı. Iraklı Generel Muta El Hazraci "Ortak devriye bazı silahlı kişilerin saldırısına uğradı ve Iraklı asker bu durumu kullanıp iki Amerikan askerini öldürdü" dedi. El Hazraci ayrıca, Iraklı askeri "orduya sızan bir isyancı" olarak tanımlarken, söz konusu askerin tutuklandığını ve sorgusunun devam ettiğini açıkladı. Iraklı askerin neden Amerikalı askerleri neden öldürdüğü bilinmezken, Iraklı yetkililer bu askerin Sünni isyancı gruplarla ilişkili olduğunu belirtti. Bunun, 2003'teki işgalden bu yana, bir Irak askerinin bilerek Amerikan askerlerini öldürdüğü ilk olay olduğuna inanılıyor.

Amerikan ordusu olayın hemen ardından, 37 yaşındaki Yüzbaşı Rowdy Inman ve 27 yaşındaki Çavuş Benjamin Portell'in "düşman ateşi"yle öldüğünü açıklamıştı. Olayda üç asker ve sivil bir tercümanın da yaralandığı kaydedildi.

Çeşitli Müslüman ve Hristiyan topluluklarının karışık bir şekilde yaşadığı Musul'da gerilim yüksek.

/ BAĞDAT

07.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Saakaşvili kazandı, Gürcistan sıkıntılı

  'Ladin için Pakistan'dan izin almaya lüzum yok'

  Sibel yine konuştu yine suçladı

  Kenya normale dönüyor

  Kenya'da 'ulusal birlik' formülü

  Yunanistan sallandı

  Irak askeri 'ABD askerlerini öldürdü'

  İran'dan PKK operasyonu

  İsveç'te hacı karşılama coşkusu


 Son Dakika Haberleri