Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

TCK 301 ve mazoşist zihniyet

Dikkat ettiniz mi?

AB'ye giriş vetiresinin hızlandığı son yıllarda, göz göre göre yaptığımız hatâlarla hep kendi kalemize gol atıyoruz. Sanki kendisine yapılan eziyetten zevk alırcasına mazoşist zihniyetle hareket eden bürokratik mekanizma, yapılan reformları ve kat edilen mesafeyi bir anda sıfırlayabiliyor.

Bir taraftan, çok kısa sürede bir 'sessiz devrim' gerçekleştirip insan hakları ve demokrasi yolunda reformlar yapıyoruz; diğer taraftan yargı bürokrasisinin tezgâhına düşüp tutucu tavrın esaretinde yasakçı bir kısırdöngünün dışına çıkamıyoruz.

AB câmiasının Türkiye aleyhinde kullandığı kozların önemli bir kısmını kendi elimizle sunduğumuzu hiç düşündünüz mü? TCK'nın değiştirilmesi ve liberalleştirilmesi gibi dev bir misyonu yüklenip de, 'zina saçmalığı' yüzünden yıpratılmanın bir âlemi var mıydı? Ya, her fırsatta mahkeme önüne çıkarılan kâzip şöhretler sebebiyle eleştirilere uğramamıza ne demeli?...

***

2004'ten bu yana TCK 301 konusunda onlarca yazı yazmışım. Özellikle yeni TCK'nın hazırlanışı sırasında, çeşitli yazılarımla başımıza gelecekleri ve bugün mâruz kalacağımız durumu açıkça anlatmışım. Lâkin kimseye dinletememişim.

TCK'daki eski 159. ve yeni 301. madde, açıkça, düşünce ve düşünceyi ifade hürriyetini ortadan kaldıran, buna zemin hazırlayan hükümler taşımaktadır. Türklük ve devlet kurumları bu şekilde korunmaz.

Beni tanıyanlar ve yazılarımı okuyanlar, Türklüğe, Türk Milleti'ne ve Türk Devleti'ne karşı olmadığımı çok iyi bilirler. Ancak, Türkiye'de 301. (eski 159.) maddeye göre hakkında en çok dâvâ (100'den fazla) açılan kişi benim. Bu garabetin bir tek izahı vardır: 301. madde, aslında düşünce ve düşünceyi ifade hürriyetini ortadan kaldıran bir maddedir. Bu çeşit maddeler, 'soyut tehlike suçu' oluşturan, 'suçun açıklığı ve kesinliği ilkesi'ne ters düşen, 'amaç ve saik'in cezalandırıldığı hükümler ihtiva eden maddelerdir.

Bu maddelerin uygulamasına bakarsanız, kendi milletine iftira eden bir takım soysuzların, mahkemeler üzerinde baskı kurularak beraat ettirildiğini; benim gibi sahipsiz aydınların ise hapishaneyi boyladıklarını görürsünüz.

***

301. maddenin değiştirilmesi değil, tümüyle kaldırılması gerekir. 'Manevi şahsiyet' saçmalığıyla yeldeğirmenlerine savaş açan jakoben yargı zihniyeti artık demode olmuştur.

Radikal, 8.1.2008

Hasan Celal Güzel

09.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Gül, Bush ve çuval

  TCK 301 ve mazoşist zihniyet

  DP'de 'genç siviller' kazandı

  DP'nin geleceği

  AB Bakanlığı kurulmalı


 Son Dakika Haberleri