Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

DP'nin geleceği

DP büyük kongresini yaptı ve yeni genel başkanını seçti. Kırat'ın yeni süvarisi Süleyman Soylu oldu.

DYP ve ANAP, DP çatısı altında birleşeceklerdi. Ancak bu başarılamadı. DYP, DP adını alarak seçimlere girdi. Büyük ölçüde oy kaybedince Mehmet Ağar, yerini bu kongreyle Süleyman Soylu'ya bırakmış oldu.

DYP, 2002 seçimlerinde çok az farkla baraj altında kalınca Tansu Çiller, olgun bir tavırla liderlikten çekildi. DYP kongresi de Çiller'i, olgun ve saygılı bir tutumla uğurlamıştı.

Yerine Mehmet Ağar geldi. 22 Temmuz seçimlerinde de parti yüzde 5.5 gibi düşük bir oy alınca Ağar da çekilmeye karar verdi. Ağar'ın bu kararı da yerindedir. DP kongresinde Mehmet Ağar da olgun ve duygulu bir konuşmayla veda etti ve aynı derecede saygılı, düzeyli bir hava içinde uğurlanmış oldu.

Çiller ve Ağar'ın, başarısızlığın sorumluluğunu üstlenerek çekilmeleri, partinin aynı olgunlukla saygın biçimde liderlerini uğurlamaları takdir edilecek bir tutumdur.

Genel başkanlık yarışına yeni ve genç isimlerin girmesi de olumludur. Genel Başkan seçilen Süleyman Soylu 39, özellikle ilk turda önemli oy alan Çağrı Erhan 36 yaşında. İki genç adayın da olgun bir demokratik yarış sergilemeleri partinin geleceği açısından umut veren işaretlerdir.

Milliyet, 8.1.2008

Fikret Bila

09.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Gül, Bush ve çuval

  TCK 301 ve mazoşist zihniyet

  DP'de 'genç siviller' kazandı

  DP'nin geleceği

  AB Bakanlığı kurulmalı


 Son Dakika Haberleri