Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Başoğlu ile Lavy arasında söz düellosu

İsrail'in Ankara Büyükelçisi Gabby Lavy, Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu'nu ziyaret etti. Ziyaretin basına açık bölümünde yapılan açıklamalar sırasında, Büyükelçi Lavy ile Başoğlu arasında İsrail-Filistin meselesi konusunda söz düellosu yaşandı.

Başoğlu, konuşmasında, İsrail tanklarının küçük çocukların üzerine gittiğini ya da İsrail silâhlı kuvvetlerinin Filistin tarafındaki işgalleri ve insanları tutuklamasını gösteren görüntülerin Türk basınında sıkça yer aldığını ve bu sahnelerin Türk toplumunu rahatsız ettiğini belirtti. Sendika olarak bu konuyla çok yakından ilgilendiklerini ve zaman zaman bu fotoğrafları bir araya toplayarak sergi açtıklarını anlatan Başoğlu, "Türkiye ile İsrail arasındaki devletler arası ilişkilerin milletler arası ilişkiye dönüşemediğini" söyledi.

Başoğlu, ABD'nin Annapolis şehrinde Kasım sonunda yapılan Orta Doğu Konferansına atıfta bulunarak, İsrail ile Filistinlilerin iki ayrı devlet olarak aynı topraklarda yaşayabilecekleri yönünde şimdi önlerinde bir fırsat olduğunu kaydetti.

Bu sözler üzerine araya giren İsrail Büyükelçisi, "Konuşmanızda son söylediklerinizi ilk söylediklerinizden çok daha takdir ettiğimi söylemek isterim. Buraya çok iyi niyetle geldim. Bildiğiniz gibi İsrail ile komşuları arasındaki çatışmalarda sadece Filistinli çocuklar değil, İsrailli çocuklar da ölüyor. Ölen kim olursa olsun, ben de büyük acı çekiyorum. 7 yıldır barış sürecine ara verildi. Annapolis Konferansı ile bu sürece tekrar başlandı. Artık iki taraf için de yeni bir şans demek olan bu süreç hakkında konuşmak ve bu süreçte bütün tarafların desteğini almak çok önemli" diye konuştu. Yeniden söz alan Başoğlu, "Büyükelçi bizim misafirimiz, yanlış bir şey söylemek istemiyorum. Ama biz istiyoruz ki orada barış olsun, bugün savaşanlar kucaklaşsın, barışsınlar. Orta Doğu'da İsrail ile Filistin'in barışması demek, oraya çok kalıcı bir barış getirmek demektir" ifadelerini kullandı, buna İsrail Büyükelçisi "İnşallah" karşılığını verdi.

Başoğlu, "Barış savaştan iyidir. Dolayısıyla şu anda İsrail Filistin'e karşı daha güçlüdür. İsrail'in dünya desteği de vardır. Yani biraz fedakârlık İsrail'e düşüyor. Dolayısıyla bu barışın sağlanması lâzım. Şu görüldü ki, şu ana kadar vuruşmayla taraflar birbirini yok edemediler, dolayısıyla başka bir şey aramak lâzım" dedi.

/ ANKARA

11.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  'ABD, TC için yeni tanım istiyor'

  Başoğlu ile Lavy arasında söz düellosu

  Putin'den, NATO'ya İdi Amin muamelesi

  Pakistan'da polise intihar saldırısı: 20 ölü

  İran, Hürmüz olayında kendi görüntüsünü yayınladı

  Rusya'da da sigara reklâmlarına yasak

  Irak'ta 6 Amerikan askeri öldürüldü

  Bush, Arafat'ın kabrine uğramadı

  AİHM, Rumları haklı buldu


 Son Dakika Haberleri