Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Putin'den, NATO'ya İdi Amin muamelesi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2005 seçimlerine aşırı milliyetçi programı sebebiyle katılmasına izin verilmeyen Rodina (Anavatan) partisi lideri Dimitriy Ragozin'i Rusya'nın NATO büyükelçisi olarak atadı.

Kremlin'den yapılan yazılı açıklamada, Konstantin Totskiy'in yerine Ragozin'in, Rusya'nın NATO Büyükelçisi olarak atandığı belirtildi.

Kremlin yanlısı Rodina'nın liderliğini yapan eski milletvekili Ragozin'in adı Rusya'nın NATO büyükelçiliği geçen yıl kasım ayında ortaya atılmış ve Rusya Federasyon Konseyi tarafından da desteklenerek agreman istenmişti. Ragozin'in agremanının geldiği ve ocak sonunda görevine başlayacağı kaydedildi. Rusya'da düzenlediği milliyetçi gösterilerle bilinen Rodina partisinin, 2005 yılındaki parlamento seçimlerine, Kafkas göçmenleri kötüleyen kampanyası yüzünden girmesi yasaklanmıştı.

Yabancı gözlemciler, Ragozin'in bu göreve atanmasının Rusya'ya eşit muamele edilmesi ve içişlerine karışılmamasını isteyen Putin'in Batı dünyasına karşı tutumunun son örneğini oluşturduğunu savunarak, "Bu atamanın iç siyasî yönü de var. Siyasî alan dışına çıkarılan Ragozin'e, bu sayede yeni görev sağlanmış oldu" diyor.

/ MOSKOVA

11.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  'ABD, TC için yeni tanım istiyor'

  Başoğlu ile Lavy arasında söz düellosu

  Putin'den, NATO'ya İdi Amin muamelesi

  Pakistan'da polise intihar saldırısı: 20 ölü

  İran, Hürmüz olayında kendi görüntüsünü yayınladı

  Rusya'da da sigara reklâmlarına yasak

  Irak'ta 6 Amerikan askeri öldürüldü

  Bush, Arafat'ın kabrine uğramadı

  AİHM, Rumları haklı buldu


 Son Dakika Haberleri