Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Gül: Basın demokrasinin vazgeçilmezi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, basının demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Gül, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında basının demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu belirterek, "Basınımızın toplumsal hayattaki etkinliğinin artması, demokrasimizi güçlendirmektedir" dedi.

Basının görevlerini yapabilmesinin temel şartının, basın özgürlüğünün sağlanması olduğunu kayededen Gül, şöyle devam etti:

"Demokrasimiz geliştikçe, basın özgürlüğü konusundaki sıkıntılar da ortadan kalkacaktır. Doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı, basın ve basın çalışanları için yol gösterici değerlerdir. Türk basınının çalışmalarını, bu değerlere bağlılıkla devam ettireceğine inanıyorum.''

"ÖZGÜR MEDYA AÇIK TOPLUMUN TEMİNATI"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, mesajında, özgür ve çok sesli bir medya ortamının; şeffaf yönetim, açık toplum ve bilgi edinme hakkının en önemli teminatı olduğunu belirtti. İletişimin hızla küreselleştiği günümüzde insanlığın geleceği bakımından bu teminatın öneminin daha da arttığına dikkati çeken Başbakan Erdoğan, "Farklı görüş ve düşünceleri nesnel bir şekilde ortaya koyan tarafsız bir basının, toplumun bilinçlenmesinde dolayısıyla da barış, huzur ve güven ortamının güçlenmesinde büyük payı vardır. İnanıyorum ki basınımız bu sorumluluk bilinci içinde yayınlarını başarıyla sürdürecektir.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay da demokrasinin işlevi medya çalışanlarının büyük güçlük ve risklerle karşı karşıya olduklarını belirterek, "Demokrasimiz için son derece önemli işlevi olan medya sektörünün emekçileri büyük bir özveri ile görevlerini yapma gayreti içinde bulunmaktadırlar. Ancak, ülkemizde medya sektörünün özellikleri gazetecilerimizi büyük güçlük ve risklerle karşı karşıya bırakmaktadır" dedi.

Cemil YÜZER / ANKARA

11.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ABD iki şey istiyor

  Anayasa referandumu yazın yapılabilir

  2/B yeniden gündemde

  Kayıp silâhlara soruşturma

  Mahallî seçimler zamanında yapılacak

  ÖSS'ye girenlerin azalması taban puanlarını etkileyecek

  Yıpranma tazminatı yok edilmeye çalışılıyor

  Gül: Basın demokrasinin vazgeçilmezi

  Devlet, milletiyle inatlaşamaz

  İstanbul'da 'ceptrafik' uygulaması başladı

  İstanbul'da elektrik kesintisi

  Şebeke suyu toprağa akıyor

  Kara kışta, yakıt depoları da dondu

  Depremzedelere kira yardımı


 Son Dakika Haberleri