Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Şebeke suyu toprağa akıyor

Doğal Hayatı Koruma Vakfının internet sitesinde yer alan "Türkiye'de Su Kayıpları" konulu çalışmaya göre, şebekede dolaşan suyun İstanbul'da yüzde 35'i, Ankara'da yüzde 22'si, İzmir'de yüzde 48'i, Bursa'da ise yüzde 31'i toprağa karışıyor. Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 40'ının yaşadığı 16 ilde şebeke suyu kayıp oranı, ortalama yüzde 43,80 olarak belirlendi.

Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 40'ı, Mersin, Ankara, Bursa, Sakarya, İstanbul, Erzurum, Konya, Adana, Kayseri, İzmir, Samsun, Eskişehir, Kocaeli, Gaziantep, Antalya, Diyarbakır olmak üzere 16 büyük şehirde yaşıyor. Bu illerdeki şebeke suyu kayıp oranı, ortalama yüzde 43,80 olarak belirlendi.

Çalışmada, şu bilgilere yer verildi: "Ülkemizdeki 16 büyük kentte, her 100 metre küp suyun 43 metre küpü, neredeyse yarısı evlere ulaşmadan yolda kayboluyor. Dolayısıyla şebeke kayıplarının önüne geçerek milyonlarca metre küp su tasarrufu sağlanabilir."

WWF-Türkiye, bu bilgiler ışığında, "Conta Hareketi" adı altında çalışma başlattı. Vakıf, Conta Hareketi ile ilgili şu bilgileri verdi: "WWF-Türkiye olarak, Conta Hareketi ile kamuoyunu harekete geçirmeyi ve belediye başkanlarından, bu sorunun çözümü için talepte bulunmalarını istiyoruz. Conta Hareketi ile amacımız, kentsel su kayıplarını giderme konusunda sorumlu olan kamu kurum ve kuruluşlarını harekete geçirmek, insanların üzerine düşeni yaptıktan sonra su kayıplarını engellemek için gerekli altyapıyı talep etmelerini sağlamaktır."

/ ANKARA

11.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ABD iki şey istiyor

  Anayasa referandumu yazın yapılabilir

  2/B yeniden gündemde

  Kayıp silâhlara soruşturma

  Mahallî seçimler zamanında yapılacak

  ÖSS'ye girenlerin azalması taban puanlarını etkileyecek

  Yıpranma tazminatı yok edilmeye çalışılıyor

  Gül: Basın demokrasinin vazgeçilmezi

  Devlet, milletiyle inatlaşamaz

  İstanbul'da 'ceptrafik' uygulaması başladı

  İstanbul'da elektrik kesintisi

  Şebeke suyu toprağa akıyor

  Kara kışta, yakıt depoları da dondu

  Depremzedelere kira yardımı


 Son Dakika Haberleri