Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Hamas: Abbas bizi bağlamaz

Gazze Şeridi'nin kontrolünü Haziran ayından beri elinde bulunduran Hamas'ın sözcüsü İsmail Rıdvan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın İsrail ile yapacağı anlaşmanın kendisini bağlamayacağını açıkladı.

Gazze Şeridi'nin kontrolünü Haziran ayından beri elinde bulunduran Hamas'ın sözcüsü İsmail Rıdvan, bölgeyi ziyaret eden ABD Başkanı George Bush'un, İsrail ile Filistinliler arasında kendi görev süresinin dolacağı Ocak 2009'a kadar imzalanması öngörülen barış anlaşmasının ana hatlarıyla ilgili açıklamasına atıfta bulunarak, "Ebu Mazen'in (Abbas) imzalayacağı bir anlaşma Hamas'ı bağlamaz, çünkü o Filistin halkı adına konuşmaya yetkili değil. Ayrıca planlanan anlaşma, Filistin halkının beklentilerini karşılamıyor" dedi.

Yapılacak anlaşmanın, tıpkı Yahudi halkının yurdu olan İsrail gibi, Filistin halkının yurdu olan bir Filistin'i ve Filistinli mülteciler meselesinin çözümü için bir uluslararası tazmin mekanizmasını öngörmesi gerektiğini belirten Rıdvan, Hamas'ın, İsrail'in Kudüs dahil 1967'de işgal ettiği toprakların tamamından çekilmesi, mültecilerin dönüşü, Filistinli tutukluların serbest bırakılması, Yahudi yerleşim birimlerinin yıkılması ve tam egemen bir Filistin devletinin kurulması karşılığında İsrail ile tam ateşkes yapmaya hazır olduğunu da kaydetti.

Rıdvan, "Bush, Siyonist düşmanı hiç bağlamayan büyük vaatlerde bulunuyor. Bu Filistin dâvâsına hiç yarar sağlamayan bir serap gibi" dedi.

Parlamentoda çoğunluğu elinde bulunduran Hamas, Gazze Şeridi'nin kontrolünü zorla ele geçirmişti.

/ GAZZE

12.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Hamas: Abbas bizi bağlamaz

  Bush lutfetti: Filistinliler daha iyisini hak ediyor

  ABD'den Filistinli mültecilere yardım

  Ebu Garip aklandı

  151 bin sivil öldü

  Bağdat'a kar düştü

  Muhammed El Baradei Tahran'da

  Kenya'da muhalifler gösterilere başlıyor


 Son Dakika Haberleri