Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Sigara yasağına Yeşilay desteği

Yeşilay TBMM'de kabul edilen 4027 sayılı Tütün ve Tütün Mamullerinin Zararlarını Önleme Yasasının uygulanmasında devlete ciddî katkılar sağlayacak. Sağlık Bakanlığı, Üsküdar Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, TOOB ve birçok sendika, oda ve dernek ile işbirliği yaparak, denetimlerde "gönüllü müfettişlik" uygulaması getirecek.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti, Sağlık Bakanlığı ve Dünya Sağlık Örgütü Temsilcilerinin birlikte hazırladıkları proje ilgili makamlara sunulacak. Yeşilay ve Sağlık Bakanlığının Blumberg için hazırladıkları projede, dört ay sonra yürürlüğe girecek yasanın iyice benimsenmesi ve uygulamada çıkabilecek sorunların asgariye indirilmesi hedefleniyor.

Projeye büyük katkısı olan Yeşilay, özellikle denetim ve takip konusunda devlete en önemli desteği verecek. Yasayı ihlal edenleri ikaz edecek olan Yeşilay, yasaya uyulmadığı takdirde ilgili makamların ceza kesmesini de sağlayacak.

Sağlık Bakanlığı ile bu konudaki çalışmaları yürüten Yeşilay Genel Sekreteri Ahmet Sırrı Arvas: "Yeşilay ülkemizdeki bütün şube ve temsilcilikleri ve binlerce gönüllüsü ile devletimizin yükünü hafifletmeye, sağlıklı bir neslin yetişmesine, sağlıklı bir toplumun oluşmasına katkıda bulunmaya çalışmaktadır. Bu konuda AB ülkeleri ciddî mesafeler aldılar. Avrupa'da Sivil Toplum Kuruluşları çok güçlü bir ekonomiye sahipler. Toplumu çıkacak olan yasalara hazır hale getiriyor, kamuoyu oluşturuyorlar. Biz de ülkemizde bunu yapmaya çalışıyoruz. Bu yasanın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Bu bir adımdır. Ülkemiz adına büyük bir başarıdır ve takdir edilecek bir durumdur. Yeni projelerimiz ve güçlü çözümlerimizle, daha çok yol kat edeceğimize, geliştirdiğimiz projelerle insanlığa faydalı olacağımıza canı gönülden inanıyoruz" diye konuştu.

İŞYERLERİ DE ETKİLENİYOR

Türkiye'de vatandaşlar gibi iş yerleri de, sigara içme yasağına hazırlanıyor. Yasağın uygulanmasına aylar kala bazı iş yerleri sigara içen çalışanları için çözüm arayışına girerken, kapalı mekanlarda sigara içilemeyecek olması, çalışanları iş yerlerinin önüne çekeceğe benziyor. Kanunun yürürlüğe girmesiyle restoran ve lokanta müşterilerinde artış, otel ve eğlence merkezleri müşterilerinde ise düşüş bekleniyor. Bazı eğlence merkezlerinin ise açık alan oluşturma düşüncesi bulunuyor.

/ ANKARA

12.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  301'e yine erteleme

  STK'lar komisyonlara çağrılacak

  Demokrasi insanlık meselesi oldu

  Başoğlu: Büyükelçiye İsrail vahşetini hatırlattım

  'Yeni sınır ötesi harekâtı' iddiası

  Gül Mısır yolcusu

  Diziler gayrî meşrû hayatı özendiriyor

  Su tasarrufu şart

  Marmaris ormanları kamerayla izleniyor

  Küçüklere sigara satanlara ağır ceza

  Sigara yasağına Yeşilay desteği

  Doğu'da Sibirya soğukları bir hafta daha sürecek

  Yarıyıl tatilinde ödev verilmesin

  TV ve bilgisayarı bilinçli kullanın

  Çocuklar, oynayarak kuş gribini öğrenecek


 Son Dakika Haberleri