Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Pasaportlar değişiyor

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, "Yeni pasaportlar 2008 yılının üçüncü çeyreğinden itibaren vatandaşlarımıza verilmeye başlanacaktır" dedi. Atalay, yeni pasaportların, Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü standartlarına uygun olarak sahteciliğe karşı güvenlik unsurları içeren bir şekilde üretileceğini bildirdi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, ''Yeni pasaportlar 2008 yılının üçüncü çeyreğinden itibaren vatandaşlarımıza verilmeye başlanacaktır'' dedi.

Bakan Atalay, CHP Aydın Milletvekili Özlem Çerçioğlu'nun TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesini cevapladı. Atalay, Türkiye'ye mahsus hazırlanan pasaport sisteminin tasarım aşamasında değişik ülkelerden altmıştan fazla firmadan tanıtım amacıyla bilgi alındığını belirterek, pasaportların kişiselleştirilmesi ve tanzimi sırasında kullanılacak yazılım ve donanım sistemlerinin kurulum sürecinin halen devam ettiğini bildirdi. Bakan Atalay, şunları kaydetti:

''Buna göre, yeni pasaportlar 2008 yılının üçüncü çeyreğinden itibaren vatandaşlarımıza verilmeye başlanacaktır. Yeni tasarlanan pasaportlar, Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) standartlarına uygun olup, ebatları eskisine göre küçük, üzerinde çip bulunan, fotoğrafları yapıştırma değil yazdırma usulü ile kaydedilen, sadece düzenlendiği süre içerisinde kullanılabilen, temdit ve refakat

haneleri bulunmayan, sahteciliğe karşı güvenlik unsurları içeren bir şekilde üretilecektir. Umuma mahsus pasaportlardan alınmakta olan harçlar, Harçlar Kanunu gereğince Maliye Bakanlığı tarafından yıllık olarak belirlenmekte olup, pasaportlardan türlerine göre alınacak harçlar konusunda Bakanlığımızca yapılacak herhangi bir işlem bulunmamaktadır.''

/ ANKARA

13.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Pasaportlar değişiyor

  AB bu seviyeye 50 senede ulaştı

  Erdoğan: Devletin görevi farklılıkları tanımaktır

  Gül: ABD'nin aklına ihtiyacımız yok

  2007'nin en büyük ihlâli e-muhtıra

  Cemevi ibadethane değildir

  Baykal: Devlet kimsenin kimliğini inkâr edemez

  "Eylem Planı'nda önemli konular yok"

  Baydemir'in iddialarına bakan ve vali cevap verdi

  "Said Nursî, hayatını imana adayan bir âlim"

  Bakan Çubukçu'dan belediyelere sitem

  'Çalışan gazeteciler' yemekte buluştu

  İstanbul'da terör örgütü operasyonu

  Hasarlı binalarda kalıyorlar

  Şiddete karşı aile eğitimi

  Gizli numaralar nasıl görülecek?

  Topkapı'daki mektuplar Ramazan'da sergileniyor

  Kalbe netten koruma


 Son Dakika Haberleri