Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İran'a İsrail tehditi

İsrail Başbakanı Ehud Olmert, "Amerikan ulusal istihbaratı, raporlarında ne yazmış olursa olsun İran'ın bir tehdit oluşturduğunu ve oluşturmaya da devam edeceğini" belirterek, "Bu tehdidi ortadan kaldırmak için çalışmamız gerekiyor" dedi.

Olmert, İsrail kabinesinin haftalık olağan toplantısının başında yaptığı konuşmada, Filistinlilerle görüşmelere de atıfta bulunarak, İsrail'i ziyareti sırasında ABD Başkanı George Bush'un, Filistinliler, yükümlülüklerini hayata geçirmedikçe bir anlaşmanın olmayacağı konusunda tümüyle kendilerini temin ettiğini söyledi. Stratejik Tehditlerden Sorumlu Başbakan Yardımcısı ve koalisyonun sağ kanat partilerinden Yisrael Beiteniu (İsrail Evimiz" partisi lideri Avigdor Lieberman'ın, Filistinlilerle kilit konularla ilgili görüşmeler konusunda Başbakan Olmert'ten açıklama isteyeceği bildiriliyor. Lieberman, defalarca kilit konuların görüşülmesine karşı olduğunu belirtmiş ve bu konuların partisince "kırmızı çizgi" olarak görüldüğünü vurgulamış ve bu konuların görüşülmesi halinde hükümetten çekilmekle tehdit etmişti. İsrail Evimiz partisi yetkililerinin de Lieberman'ın istifaya hazırlandığını dile getirdikleri belirtiliyor. Bakanlar kurulu toplantısı sonrası, Olmert'in yapacağı izahatlardan sonra Lieberman'ın partisini toplantıya çağıracağı ve kabinede kalıp kalmama konusunu tartışacağı da belirtiliyor.

Lieberman'ın bürosundan yapılan açıklamada, Lieberman'ın Olmert ve partisiyle toplantılar yapıncaya kadar, tahminlere yer olmadığı kaydedilmişti.

/ KUDÜS

14.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İran: ABD, İran fobisi yayıyor

  Hindistan- Çin ilişkileri dönüm noktasında

  İran'a İsrail tehditi

  Sarkozy, Lübnan'dan sonra Irak'a da el atıyor!

  Müşerref: Halk isterse ayrılmaya hazırım

  Pakistan'da 50 kişi öldü

  Bush, Baas kanunundan memnun


 Son Dakika Haberleri