Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Sarkozy, Lübnan'dan sonra Irak'a da el atıyor!

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, ülkesinin Iraklılar arasında uzlaşma konferansına ev sahipliği yapabileceğini söyledi.

Suudi Arabistan'da yayımlanan El Hayat gazetesine verdiği demeçte Sarkozy, bu fikrin İstanbul'da 3 Kasımda düzenlenen genişletilmiş Irak'a komşu ülkeler toplantısında ortaya atıldığını belirterek, konferansın temmuzda Fransa'da düzenlenen, mevcut hükümeti destekleyen ve muhalefette bulunan grupları bir araya getiren Lübnan Konferansı modeli ışığında yapılabileceğini ifade etti. Sarkozy, Fransa'nın "Erbil'de Bağdat Büyükelçiliğine bağlı bir büronun açılmasını planlaması" konusunda ise bu planın, "gelecekte bağımsız bir Kürt devletinin kurulma ihtimali için değil, bu güvenli platformdan Irak'ın genelinde işbirliği eylemlerini yürütmeyi hedefledikleri için yapıldığını" belirtti.

Güvenlik şartları elverir elvermez güneydeki Basra'da da bir büro açmayı istediklerini söyleyen Sarkozy, Fransa'nın, ülkenin çeşitliliğine saygı göstererek demokratik Irak'ın birliği ve bu ülkenin bütünlüğüne bağlı olduğunu kaydetti.

Yakın zamanda Lübnan'daki siyasî krizi gerekçe göstererek, Suriye ile diplomatik ilişkileri askıya aldığını açıklayan Sarkozy, Fransa'nın Lübnan'da somut sonuçlar elde edildiğinde bu ülkeyle "gerçek siyasî diyaloğu yeniden başlatmayı isteyebileceğini" de vurguladı.

/ RİYAD

14.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İran: ABD, İran fobisi yayıyor

  Hindistan- Çin ilişkileri dönüm noktasında

  İran'a İsrail tehditi

  Sarkozy, Lübnan'dan sonra Irak'a da el atıyor!

  Müşerref: Halk isterse ayrılmaya hazırım

  Pakistan'da 50 kişi öldü

  Bush, Baas kanunundan memnun


 Son Dakika Haberleri