Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

Soylu siyaset

Süleyman Soylu böyle bir maceradan sonra DP genel başkanlığına seçildi. Zor işe talip oldu.

DP için çok doğru bir tercihtir. DP çizgisini siyasette pişmiş, çalışkan, sevilen ve sabırlı bir insan devam ettirebilirdi. Süleyman Soylu böyle bir isimdir. Genç, çalışkan, bu milletin mayasından ve saygılıdır. Uzun seneler DYP İstanbul il başkanlığı yaptı. Mantık, muhakeme ve hitabeti yerindedir. İlginçtir biz simasını merhum Menderes'e benzetmekteyiz.

Kırgın, küskün, köşesine çekilmiş partililerini toparlayarak yeni bir kan tazelemesine gideceği bellidir. Bugün Türkiye'de güçlü bir iktidar var. Fakat güçlü bir muhalefet yok. Muhalefet cephesinde boşluk yaşanıyor. Muhalefet partileri bir şeyin farkında değiller. Artık nesiller, zamanlar değişti. Bağırarak çağırarak muhalefet yapma devri değil. O günler çok arkalarda kaldı.

Nasıl muhalefet yapılacağını tebrik için konuştuğumuzda Süleyman Soylu'ya söyledik:

-Tenkid etme, teklif yap...

Artık muhalefetten beklenen budur. "Kötü" demek çok bir şey ifade etmiyor. İyi nasıl elde edilir, iyiye nasıl varılır? Bunun gösterilmesi lazım. Bundan böyle muhalefet partileri de iktidar partileri de külliyen red üslubunu terk etmeliler. Muhalefet "iktidarın şu projesini destekliyoruz veya şu kadarını destekliyoruz" diyebilmeli. İktidar da "muhalefetin şu teklifini aynen benimsiyoruz, teşekkür ederiz, olduğu gibi hayata geçireceğiz" demeli.

Bunu yapabilen muhalefet sevilir ve büyür.

Bu üslubu seçen iktidar uzun ömürlü olur.

Bugün ortada modern zamanlar seçmeni var. Onlar, dünyayı takip etmekteler. Biz sayın Süleyman Soylu'ya yine aynı tavsiyede bulunuyoruz. "Tenkid etme teklif yap." Tabiî ki eleştirisiz muhalefet olmaz, işin tabiatına yakırıdır, fakat ağırlık, fikir, teklif ve proje üretmek olmalı. Ve bir de ekibini, kurmaylarını iyi seçmeli. Mecliste şahsiyetli, haysiyetli, dengeli isimlere ihtiyaç var.

Hayırda, hizmette, fazilette, iyilikte yarış bekliyoruz. Bu prensiplerdeki bir DP güdeceği soylu ve sorumlu siyasetle iktidarı gölge gibi takip etmeli, hata ve yanlışlara fırsat vermemelidir.

Allah utandırmasın.

Kazanan Türkiye olsun.

Türkiye, 14.1.2008

Rahim Er

15.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Sincan-EMASYA hattı!

  Cemevi, ibadet evi, evlerimiz

  Soylu siyaset

  Gerçek Eylem Planı yapılsın

  Çocuklara din eğitimi


 Son Dakika Haberleri