Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Gazze'ye şimdi de karanlık işkencesi

Gazze Şeridinin tek elektrik santralının fuel oil yokluğunu gerekçe göstererek şalteri indirmesi, Gazze Şeridinde yaşayanların yarıdan fazlasını karanlığa gömerken, Gazze şehrinde çoğunluğu kadın ve çocuk binden fazla kişi ellerinde mumlarla sokağa döküldü.

Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek, İsrail Başbakanı Ehud Olmert'i arayarak Gazze'ye düzenlediği saldırıların ardından bölgenin elektriğini de kesen İsrail'i Filistin halkını topyekûn cezalandırmaktan vazgeçmeye çağırdı. Mısır resmî haber ajansı MENA'ya göre Mübarek, Gazze'deki insanî durumun gittikçe kötüleştiğine dikkat çektiğini de belirtti. Uyguladığı ablukadan dolayı dünyanın en büyük açık hava hapishanesi olarak adlandırılan Gazze'ye karşı eşit olmayan güç kullanan İsrail'in son günlerde düzenlediği saldırılarda 20'den fazla kişi vefat etti. İsrail'in son saldırılarında Dışişleri Bakanı Mahmut Zahar'ın oğlu da vefat etmişti. İsrail, Gazze'den topraklarına roket saldırısı düzenlendiğini öne sürerek saldırılar düzenliyor ve 1,5 milyon insana ekonomik abluka uyguluyor.

İsrail'in yakıt transferini durdurmasından dolayı elektrik santralinin devre dışı kaldığı Gazze'de sahil şeridinin büyük bir kısmı elektrik alamıyor. 17 Ocak'tan itibaren iyice sertleştirilen ablukadan dolayı bölgeye her türlü ihtiyaç maddesinin de girmesi durdurulmuş durumda. İsrail kabinesi de dün gerçekleştirdiği toplantıda ablukanın devam etmesi kararı almıştı.

İsrail'in yakıt transferini durdurmasından dolayı elektrik santralinin devre dışı kaldığı Gazze'de sahil şeridinin büyük bir kısmı elektrik alamıyor. Yakıtla çalışan Gazze'deki elektrik santrali bölge ihtiyacının yüzde 30'unu karşılıyor. Elektriğin geri kalanı ise İsrail ve Mısır tarafından karşılanıyor.

İsrail'in ablukasından dolayı Gazze'nin dünyaya açılan tek kapısı olarak Mısır'la arasındaki Rafah Sınır Kapısı'na da Mısır güvenlik birimlerinin yığınak yaptığı belirtiliyor. Mısır, şartların gittikçe kötüleşmesinden dolayı Gazze'den kendi topraklarına tazyiklerin olabileceğini öne sürüyor. Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hüssam Zeki ise durumun daha da kötüleşmesini engellemek için Hamas'a çağrıda bulunduklarını ve Gazze'den yapılan saldırıların durdurulmasını istediklerini söyledi. Zeki, İsrail'in de işgalci güç olarak Gazze'de sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini belirtti.

/ KAHİRE

22.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Gazze'ye şimdi de karanlık işkencesi

  AB: Gazze'de toplu cezalandırma yapılıyor

  Lübnan askerleri İsrail uçaklarına ateş açtı

  İsrailli akademisyenler Siyonizme karşı

  Şiddetli kış Nejad'ı topun ağzına getirdi

  Hindistan, İsrail uydusunu fırlattı

  İki Amerikan askeri öldü

  Amerikan ordusundan İran'a suçlama


 Son Dakika Haberleri