Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Şiddetli kış Nejad'ı topun ağzına getirdi

İran'da şiddetli kış, eleştiri oklarının Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'a yönelmesine sebep oldu. Ülkenin kuzey ve batı kesimlerinde doğal gaz kesintisi yüzünden soğuktan donanların olması, Ahmedinejad'a yönelik eleştirilerin dozunu artırdı.

Resmî haber ajansı İRNA'nın bildirdiğine göre, Ülke Denetim Kurumu Başkanı Hüccetülislam Muhammed Niyazi, bir sempozyumda yaptığı konuşmada, doğal gaz konusunda yetkilileri daha önce uyardıklarını, ancak uyarılarının dikkate alınmadığını söyledi.

Doğal gaz depolama konusunda çalışma yapılmasının zorunlu olduğunu belirten Niyazi, ''Eğer bizim uyarılarımızı dikkate alsalardı, bugün ülkede gaz sıkıntısı yaşanmazdı. Maalesef ülkede doğal gaz konusunda bir strateji yok'' diye konuştu.

Muhammed Niyazi, ''Uyarılarımızı dikkate almayanların halka hesap vermeleri gerekiyor'' ifadesini de kullandı.

Düzenin Yararını Teşhis Konseyi ve Uzmanlar Konseyi Başkanı Haşimi Rafsancani, Tahran Üniversitesinde verdiği cuma hutbesinde, gaz kesintilerine değinmiş ve bunun toplumda olumsuz etkiler bıraktığını söylemişti. Türkmenistan'ın verdiği doğal gazı kesmesiyle İran'da sıkıntı yaşandığını anımsatan Rafsancani, şunları kaydetmişti:

''Sorun 20 milyon metreküp gazın kesilmesi değil, sorun kötü yönetim. Gazın depolanmasının zorunlu olduğu çok açık. Bir ülkede enerjinin kesilmesi o ülkenin durması demektir. Doğal gazı olmayan ülkeler planlama yapıyor ve depoluyor. Türkiye de bizden gaz alıyordu, şu anda bu gaz kesildi. Ama bizde yaşananlar Türkiye'de yaşanmadı. Çünkü onların bu konuda planları vardı.''

Doğal gaz üretiminin tüketimden fazla olması gerektiğini de vurgulayan Rafsancani, ''Umarım bu hadiseden ders alınır. Bu sorun da yatırım ve iyi yönetimle çözülür'' demişti.

Milletvekili Veliyullah Riayet de mecliste yaptığı konuşmada, ''Biz sizden petrol parasını masamıza getirmenizi istemiyoruz. Gaz şebekesini yenileyin yeter'' ifadelerini kullanmıştı.

İran, Türkiye'ye verdiği günlük 30 milyon metreküp doğal gazı da Türkmenistan'dan aldığı gazın kesilmesini ve iç talepteki artışı gerekçe göstererek kesmişti.

/ TAHRAN

22.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Gazze'ye şimdi de karanlık işkencesi

  AB: Gazze'de toplu cezalandırma yapılıyor

  Lübnan askerleri İsrail uçaklarına ateş açtı

  İsrailli akademisyenler Siyonizme karşı

  Şiddetli kış Nejad'ı topun ağzına getirdi

  Hindistan, İsrail uydusunu fırlattı

  İki Amerikan askeri öldü

  Amerikan ordusundan İran'a suçlama


 Son Dakika Haberleri