Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İsrailli akademisyenler Siyonizme karşı

İsrail'in değişik üniversitelerinde beşeri ve sosyal bilimler alanlarında görev alan akademisyenlerin yaklaşık yüzde 20-25'inin İsrail'i ırk ayrımcısı olarak gördüğü, Yahudi devletine Ortadoğu'da yer olmadığını savunduğu ya da İsrail'in boykot edilmesini istediği ortaya çıktı.

İnternetten yayınlanan Worldnetdaily'nin haberine göre bu konu üzerinde bir çalışma yapan İsrael Academia Monitor (IAM), anti Siyonist düşüncelerle ilginç sonuçlara ulaştı.

Araştırma sonucuna göre üniversite ve akademilerde görev alan öğretim görevlileri işgal altındaki topraklarda görev yapan İsrail askerlerine üstlerine itaatsizlik çağrısında bulunuyor, yurtdışında İsrail üniversitelerinin boykot edilmesi çalışmalarına öncülük ediyor.

Çalışmada ilginç örnekler de bulunuyor. David Ben Gurion Üniversitesi öğretim görevlilerinden Dan Bar-On, bir Filistin gazetesindeki makalesinde İsrail'in Filistinlilere yaptığı saldırıları Almanların Yahudilere karşı yaptığı Soykırım'dan bile fazla buluyor.

Aynı üniversitenin bir başka öğretim görevlisi Oren Yiftachel ise geçen yıl yazdığı 'Etnokrasi: İsrail/Filistin'de Toprak ve Kimlik Politikaları' adlı kitabında Ortadoğu'da bir Yahudi devletinin yeri olmadığını belirtiyor. Aynı üniversitenin başka öğretim görevlileri ise apartheid/ırk ayrımcılığı' yaptığı için İsrail'i kınıyor.

/ KAHİRE

22.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Gazze'ye şimdi de karanlık işkencesi

  AB: Gazze'de toplu cezalandırma yapılıyor

  Lübnan askerleri İsrail uçaklarına ateş açtı

  İsrailli akademisyenler Siyonizme karşı

  Şiddetli kış Nejad'ı topun ağzına getirdi

  Hindistan, İsrail uydusunu fırlattı

  İki Amerikan askeri öldü

  Amerikan ordusundan İran'a suçlama


 Son Dakika Haberleri