Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

"Bu adam" için 5 yılla yargılanacak

AKP İzmir teşkilâtının düzenlediği panelde yaptığı konuşmada Kemalizmi eleştirdiği gerekçesiyle 5816 sayılı Kanuna ihtilâftan hakkında 5 yıla kadar hapis talebiyle dâvâ açılan Prof. Dr. Atilla Yayla'nın beşinci duruşmasına pazartesi günü devam edilecek.


Üyelik hedefimize onay

AB Daimî Temsilciler Komitesi (COREPER), Türkiye ile yeni katılım ortaklığı belgesi taslağını onayladı. Müzakerelerin hedefinin üyelik olduğu belirtil

Başörtüsü görüşmeleri Pazartesiye kaldı

Yükseköğretimde başörtüsünün serbest bırakılmasına imkân tanıyacak anayasa değişikliği ile ilgili AKP'nin çalışmalarını bitirimesi üzerine MHP-AKP bul


  Dink'in avukatı: Umarım dağ fare doğurmaz

Hrant Dink'in öldürülmesi davasında, Dink ailesinin müdahil avukatı Nusret Gürgöz, güvenlik güçlerinin geçtiğimiz günlerde düzenlediği Ergenekon Operasyonu'nun, Hrant Dink'in öldürülmesinin arkasındaki güçlerin bulunması konusunda kendilerini umutlandırdığını belirterek "Umarım dağ fare doğurmaz" dedi.


  Kayıtlarda 'yolsuzluk' yok

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, yolsuzluk konusunda istatistiki veri bulunmadığını bildirdi.


  Tatil zili çaldı

İlköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 15 milyon öğrenci dün karnelerini alarak iki haftalık yarıyıl tatiline girdi. Bu yıl ilk kez başlatılan uygulamayla, veliler çocuklarının karnelerine, internet ortamından, 'www.meb.gov.tr' adresinden ulaşabiliyor.


  Karne gününde "yalnız" kalmadılar

Samsun Valiliğince hazırlanan ''Yalnız Değilsiniz'' adlı proje kapsamında şehit çocuğu, öksüz ve yetim 3 bin 132 öğrenciye çeşitli hediyeler gönderildi.


  Karne günü öldü

Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesine bağlı Doluca köyünde trafik kazası sonrası bir haftadır yoğun bakımda olan birinci sınıf öğrencisi Durdu Karaaslan, karnesini alamadan öldü.


  Kötü karneye ılımlı yaklaşın

Mardin Milli Eğitim Müdürü Abdulmenaf Bilgin, kötü karne getiren çocukların ailelerini uyararak, çocuklara ılımlı yaklaşılmasını tavsiye etti.


  İnsan hakları ihlâlleri demokratikleşmenin önünü tıkıyor

Türkiye Barış Meclisi Sözcüsü Prof. Dr. M. Cengiz Güleç, insan hakları ihlâllerinin demokratikleşme çalışmalarına engel olduğunu belirterek, "Çok kültürlü ve çok kimlikli toplumlarda belirli bir etnik grubun toplumun 'ötekileştirilmiş' grupları üzerindeki egemenliği ve baskısı insan hakları ihlâllerini de beraberinde getiriyor" dedi.


  Vatandaşa değer verilmiyor

Gazeteci Emre Aköz, bazı kemsilerin devlet tarafından yeteri kadar vatandaş kabul edilmediğini ifade etti. Aköz, "Kürtler, Aleviler, belli başlı gruplar, sayıları az da olsa gayri müslimler, İslâmî cemaatlar, bunun alt kademesi olarak üniversiteye giremeyen başörtülü kızlarımızı da katabiliriz. Bunlar devletimiz tarafından yeteri kadar vatandaş kabul edilmeyen kesimler" dedi.


  Karamanlis'ten İzmir'in EXPO adaylığına destek

Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis, "Ekonomik ve ticarî işbirliği kapsamında Yunanistan, İzmir'in EXPO adaylığını destekleyecek" dedi.


  Davos'ta Türk gecesi düzenlenecek

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Dünya Ekonomik Forumu toplantısına katılmak üzere Davos'a gitti. Babacçın, bu yıl Davos'ta bir Türk gecesi yapılacağını söyledi.


  Okullara yerinde mobil hizmet ekibi

Diyarbakır Millî Eğitim Müdürlüğünce oluşturulan mobil atölye hizmet ekibi, okullara giderek masa, sıra gibi donatım malzemelerini yerinde onarıyor.


  Apartmanları profesyoneller yönetecek

Apartman sakinleri arasından seçimle belirlenen apartman yöneticilerinin yerini, bu iş için kurulan şirketlerden gelen profesyoneller alırken, yöneticilerini profesyonellerin arasından seçen apartman sayısının arttığı bildirildi.


  MEB'in karnesi kırıklarla dolu

Eğitim sendikaları, Millî Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik için ''karne'' hazırladı. Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, sendika Genel Merkezinde yaptığı açıklamada, ilk ve ortaöğretimde eğitim yılının ilk döneminin bugün sona erdiğini ve milyonlarca öğrencinin karne aldığını hatırlattı.


  Soylu: DP milletin sesi olmaya devam edecek

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, DP'nin milletin taleplerinin sesi olmaya devam edeceğini söyledi.


  Turgut İnal'a özel ödül

Antalya Barosunun tarafından Balıkesir Barosu Başkanı Avukat Turgut İnal'a ''Uğur Mumcu Özel Ödülü'' verildi.


  Gazetelerin sanal tirajları rekor kırdı

ABD'de geçen yıl gazetelerin internet sitelerinin rekor sayıda okuyucu çektiği açıklandı.


  Karamanlis'ten İzmir'in EXPO adaylığına destek

Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis, "Ekonomik ve ticarî işbirliği kapsamında Yunanistan, İzmir'in EXPO adaylığını destekleyecek" dedi.


  Sahte cep telefonlarına dikkat

Mobil İletişim Sistemleri ve Araçları İşadamları Derneği (MOBİSAD) Genel Başkanı Murat Dursun, piyasada 3 ayrı markanın sahte telefonlarının satıldığını belirterek, "Genellikle çift sim kartlı sahte telefon modelleri yapmışlar. Oysa sahtesi yapılan ünlü markaların çift sim kartlı öyle bir modeli yok" dedi.


  150 yıllık köy boşaldı

amsun'un Havza ilçesine bağlı 150 yıllık geçmişi bulunan Karabük Köyünde sadece eski ve yeni muhtarla eşleri yaşıyor.


  Van'da at üzerinde uyuşturucu sevkiyatı

Van'da Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda 2 at üzerinde terör örgütü PKK'ya ait olduğu tahmin edilen 54 kilo toz esrar ele geçirildi.


  En uzak galaksi bulundu

Uluslararası gök bilimcilerinin, kâinatta bugüne kadar bilinen en uzak galaksinin yerini tesbit ettikleri bildirildi.


  Yüzen şehitlik teklifi

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Çanakkale İl Temsilcisi Rıza Albayrak, 1914 yılında Çanakkale Boğazı'nda batırılan ve 35 denizcinin şehit olduğu Mesudiye Zırhlısı hatırasına, batırıldığı bölgede deniz üzerine bir şehitlik yapılması konusundaki projesini İl Genel Meclisine sunacak.


  Ankara'nın Jaws'ları

Türkiye'nin en büyük kapalı sistem köpekbalığı, Avrupanın ise en büyük 5. resif akvaryumu, "Panora Alışveriş ve Yaşam Merkezi"nde Ankaralıların beğenisine sunulacak.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri