Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

En çekişmeli sezon

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, son yılların en çekişmeli liginin yaşandığını, kaybedilecek puanların telafisinin zor olacağı bir döneme girdiklerini söyledi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, son yılların en çekişmeli liginin yaşandığını, kaybedilecek puanların telafisinin zor olacağı bir döneme girdiklerini söyledi. Sağlam, bugün oynayacakları Gaziantepspor maçında iyi futbol oynayıp 3 puanı almak istediklerini söyledi. Gaziantepspor'un, Fenerbahçe'den 5 gol yemesi hatırlatılması üzerine ise Sağlam, "Gaziantepspor bu tür sonuçları sık almaz. Türkiye'de bir Gaziantepspor gerçeği var. Rehavete girmeden bugünkü maçı kazanmak istiyoruz'' diye konuştu.

Transfer konusundaki sorulara cevap veren teknik direktör Ertuğrul Sağlam, ''Maddi şartlarımıza uygun futbolcu arıyoruz. Devre arasında transfer zor oluyor. Kimse elindeki iyi oyuncuyu ucuza vermek istemiyor. Maalesef talip olduğumuz bazı oyuncularda sonuç alamadık. Kulübün şartlarına uygun, istediğimiz düzeyde bir oyuncu transfer etmeyi amaçlıyoruz'' dedi.

Beşiktaş'ın defans oyuncularından Baki Mercimek ise Gaziantepspor karşılaşmasının kendileri açısından kolay geçeceğini belirtti. Baki, ayrıca kendi perfonmansıyla ilgili sorulara ise, "Beşiktaş'ta iki yıldır forma giyiyorum. Çoğu maçta 90 dakika oynadım. Saha içinde olduğu kadar saha dışında da takımımı en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyorum. Tabii ki takımda rekabet olacak. Ben kendime güveniyorum. Takımdaki bütün oyuncular aynı durumda. Kadroda 2224 futbolcu var. Herkes takımı en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyor. Başarı elde etmek için hepimizin fedakarlık yapması gerekiyor'' diye konuştu.

26.01.2008


 

Yanal: Trabzonspor mutlaka transfer yapacak

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, oyuncuya ihtiyaçlarının olduğunu ve mutlaka transfer yapacaklarını söyledi.

Yanal , Trabzonspor'un geleceği ve yapılanması açısından herkesin üzerine düşen sorumluluğu yapması gerektiğini belirterek, ''Trabzonspor, son yıllarda hızlı kadro değişimlerinden kaynaklanan sorunlar yaşadı. Ama ben bunu kimseye mal etmeye çalışmıyorum. Objektif olarak şu anda bulunduğumuz konumu değerlendirmemiz gerekiyor. Şu anda oyuncuya ihtiyacımız var ve oyuncu alacağız'' dedi.

Yanal, ''Oyuncuların kalıcı olması ve ihtiyaca uygun olması gerekiyor. İyi transfer yapmak çok güçtür. Brezilya'da ilgilendiğimiz iki oyuncuyu kulüp yetkililerimiz ve bizler çok iyi biliyorduk. Fakat bu transferler gerçekleşmedi. Elimizde tabii ki alternatif isimler var'' diye konuştu. Trabzonspor'da oynamak için kendilerine talepte bulunan çok sayıda futbolcu bulunduğunu ifade eden Ersun Yanal, şöyle devam etti:

''Fakat Trabzonspor'da oynamak bir gerekçe, bir bedel, en azından bir oyunculuk karakteri gerektirir. Trabzonspor'un ihtiyacına göre transfer yapmak gerekir. Brezilya'daki oyuncular dışında da mutlaka oyuncu alacağız. Belki üç aylık bir transfer düşünebiliriz ama bunu yaparken de kulübe zarar vermemeliyiz.''

26.01.2008


 

Akatlar Kartal Yuvası açıldı

Beşiktaş Kulübü'nün lisanslı ürünlerini satan Kartal Yuvası mağazalarından biri de Akatlar'da açıldı.

Beşiktaş Cola Turka Arena'da hizmete giren mağazanın açılış kurdelesini Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz, yöneticiler Kenan Öner ve Hakan Aksoy, futbol takımı teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, Arjantinli futbolcu Matias Emilio Delgado birlikte kesti. Açılış sırasında neşeli olduğu gözlenen Yıldırım Demirören, teknik direktör Ertuğrul Sağlam ve antrenör Ergin Ataman ile bir süre sohbet etti.

26.01.2008


 

Beşiktaş-Gaziantep

Süper Lig'deki son 5 maçını kazanan Beşiktaş, bugün evinde oynayacağı Gaziantepspor karşılaşmasında üst üste 6. galibiyetine ulaşmak için mücadele edecek.

BJK İnönü Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak maçı hakem Cüneyt Çakır yönetecek. Kart cezalarını tamamlayan Ali Tandoğan ile Baki Mercimek görev verilmesi durumunda oynayabilecek. Günün diğer maçında Ankara'da G.Birliği Oftaş ile İstanbul Büyükşehir Belediye saat 13.30'da karşılaşacak.

26.01.2008


 

G.Saray'a UEFA'dan Portekizli hakem

Galatasaray ile Almanya'nın Bayer 04 Leverkusen takımları arasında, 13 Şubat Çarşamba günü İstanbul'da yapılacak UEFA Kupası 3. tur ilk maçını yönetecek hakemler belli oldu.

Ali Sami Yen Stadı'nda saat 19.45'de başlayacak maçı Portekiz Futbol Federasyonu'ndan Lucilio Cardoso Cortez Batista yönetecek. Batista'nın yardımcılıklarını Joao Ferreira ve Sergio Lacroix yapacak. Müsabakanın 4. hakemi ise Elmano Carlos Fernandes Santos. Müsabakanın rövanşı 21 Şubat Perşembe günü Almanya'da oynanacak ve turu geçecek takım belli olacak.

26.01.2008


 

Bursaspor için 2,5 milyon YTL

Bursaspor'a destek kampanyası kapsamında Bursa Valiliğince açılan hesaba katılım yoğun bir şekilde devam ediyor. Bursa Valisi Şahabettin Harput, toplanan miktarın 2 milyon 560 bin 524 YTL'ye ulaştığını söyledi.

Makamında basın toplantısı düzenleyen Harput, Bursaspor'a destek kampanyasının büyüyerek devem ettiğini kaydetti. Şu ana kadar Vakıfbank Bursa Şubesinde açılan 2096035 no'lu hesapta toplanan miktarın 2 milyon 560 bin 524 YTL'ye ulaştığını belirten Harput, "Desteklerinden dolayı tüm Bursalı hemşehrilerime teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

26.01.2008


 

F.Bahçe Ülker ve Efes Pilsen 2. turda

Basketbolda ULEB Avrupa Ligi'nde 2007-2008 sezonunun 1. tur gruplarında 13. hafta da geride kalıp son haftaya girilirken, Türk takımlarının, 13. haftayı Yunanlı rakipleri karşısında yenilgilerle kapamalarına karşın gruplarında 4. sıralardaki yerleri değişmezken, yenilgiye karşın Fenerbahçe Ülker de 2. tura kalmayı garantiledi.

İç saha yenilgisi alan Efes Pilsen'in, (B) Grubu'nda 21, deplasmandan yenilgiyle dönen Fenerbahçe Ülker'in ise (C) Grubu'nda 19 puanı bulunuyor.

13. hafta maçlarından sonra 2. tura kalacak 16 takımın 15'i kesinleşirken, (C) Grubu'nda Sırp ekibi BC Partizan Igokea Belgrad, son maçını kazanması durumunda, 2. tur vizesi alan 16. ekip olacak. Sırp ekibinin yenilgisi, (A) ve (B) gruplarında 6. sıradaki takımların galibiyeti durumunda ise bu 3 takım arasında averaja bakılacak.

Evsahibi takımların oldukça başarılı göründükleri ve 12 maçtan 9'unu kazandıkları 13. hafta mücadeleleri sonunda, 24 puanla (A) Grubu'nda Rusya'nın USH CSKA Moskova, 23 puan ve averajla (B) Grubu'nda Litvanya'nın BC Lietuvos Rytas Vilnius ve 25 puanla da (C) Grubu'nda Yunanistan'ın Panathinaikos BSA Atina takımı, son haftaya lider olarak girdiler. Bu arada Partizan Igokea Belgrad'ın, sahasında Almanya'nın Brose Baskets Bamberg takımını 85-37 yendiği maçta Sırp ekibi, 48 farkla lig tarihindeki en farklı skorlu galibiyeti elde etti.

Efes altyapı seçmeleri yarın

Efes Pilsen Kulübü, basketbolda geleceğin yıldızlarını bulmak için 27 Ocak Pazar günü altyapı seçmeleri düzenleyecek. Efes Pilsen'in Merter'deki tesislerinde saat 10.00'da başlayacak seçmelere, 19941999 yılları arasında doğmuş erkek öğrenciler katılabilecek. Seçmelerde, Efes ile İlkadım Spor Okulları öğrencileri dışındaki minik sporcu adayları yer alabilecek.

26.01.2008


 

Adana Demir'de F.Bahçe sesleri

Fortis Türkiye Kupası (B) Grubunda Vestel Manisaspor'u 2-1 yenerek tarihinde ilk kez çeyrek finale kalan Adana Demirspor, pazartesi günü çekilecek olan kurada Fenerbahçe ile eşleşmeyi arzuluyor

Adana Demirspor Kulübü Başkanı Mustafa Tuncel, en çok hasılatı Fenerbahçe'den elde edebileceklerine inandıklarını ifade ederek, ''Fenerbahçe ile eşleşirsek teberrulu bilet satıp yaklaşık 500 bin YTL hasılat elde etmeyi planlıyoruz. Bu hasılat kulübümüze önemli ölçüde katkı sağlar'' diye konuştu.

26.01.2008


 

2008 Binicilik Kış Festivali başlıyor

Kemer Golf ve Country Club tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen, 2008 Kış Binicilik Festivali bugün İstanbul'da ilk ayak müsabakasıyla başlayacak.

Kemer Golf ve Country Club'da düzenlenecek festival, 26 Ocak13 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

26.01.2008


 

Castrol Rallisi bugün start alıyor

Castrol İstanbul Ralli Şampiyonası'nda sezonun final yarışı bugün yapılacak

Maslak'taki Doğuş Power Center önünden saat 10.00'da verilecek startla başlayacak yarış ZekeriyaköyGümüşdere mevkiinde 14 kilometrelik parkurda koşulacak.

26.01.2008


 

Yattara 13 maç sonra gol attı

Fortis Türkiye Kupası'nda Gençlerbirliği'ni 3-2 yenen Trabzonspor'da, takımının ilk golünü atan İbrahima Yattara, uzun bir süre sonra gol özlemini giderdi.

Bu sezon ligin 9. haftasındaki Beşiktaş maçında tek golünü atan İbrahima Yattara, 13 maçlık bir aradan sonra gol atma başarısı gösterdi. Yattara, önlerindeki tüm maçların büyük önem taşıdığını ve kendisinin de elinden geleni yapacağını söyledi. Gençlerbirliği'ni yenmelerine karşın kupaya veda etmek zorunda kaldıklarını ifade eden Yattara, ''Şimdi lige bakacağız. Önümüzde 15 maç var. Kalan maçların tümünden puan çıkarmamız gerekiyor. Benim işim futbol oynamak ve sahada elimden geleni yapacağım'' diye konuştu.

26.01.2008


 

Gökhan Rubin Kazan yolcusu

Kayserispor yönetiminin, Gökhan Ünal'ın transferi konusunda Rusya'nın Rubin Kazan takımıyla prensipte anlaştığı bildirildi.

Kayserispor Genel Menajeri Süleyman Hurma, Kayserispor ile 2009 yılına kadar mukavelesi olan milli futbolcu Gökhan Ünal'ın yurt dışında oynamak istediğini belirterek, şunları söyledi: ''Gökhan mukavelesini uzatmak istemediğini, yurt dışında futbol oynamak istediğini söyledi. Bu gelişmeler sonunda Gökhan'a daha önce de talip olan Rusya'nın Rubin Kazan takımıyla bonservisinin verilmesi konusunda prensipte anlaşma sağladık. Gökhan kendisine yapılan teklifi kabul ederse bu transfer gerçekleşir.'' Rubin Kazan, bu sezon başında Galatasaray'dan Hasan Kabze'yi de transfer etmişti.

26.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri