Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Yazıcıoğlu: Çözüm ararken yeni yasak alanlar oluşturulmasın

Büyük Birlik Partisi (BBP) ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, başörtüsü yasağının kamuda çalışan ya da hizmet alan ayrım yapılmaksızın çözülmesi gerektiğini söyledi. Türkiye'nin önemli sorunları olduğunu ifade eden Yazıcıoğlu bu problemin de ileride yasakları devam ettirecek açık kapı bırakmayacak şekilde çözülmesi gerektiğini kaydetti.

Partisinin Sivas Merkez İlçe 7. Olağan Kongresi'ne katılmak üzere Sivas'a gelen BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu Türkiye'nin şu anda gündem oluşturan en önemli sorununun başörtüsü olduğunu vurguladı.

Yazıcıoğlu, AKP ve MHP'nin sorunun çözümüne dair attıkları adımı hatırlattı. Konuyla ilgili gazetecilerin sorularını cevaplayan Yazıcıoğlu şöyle devam etti; "Türkiye'nin şu anda gündem oluşturan en önemli problemi başörtüsüdür. Kimi çevreler 'Nereden çıktı bu?' diyor. Türkiye'de varolan bu sorunu ülkenin başka sorunları var diye konuşmamak olmaz. Tam tersine bir an evvel müspet olarak çözerek gündemden çıkartarak asıl işsizlik ve dış politika ile ilgili sorunlara yönelmek lazım. Ülkenin başta anayasa olmak üzere sosyal güvenlik, işsizlik, sağlık sigortası ve üretim gibi masada bekleyen çok sayıda problemi var."

Medya aracılığı ile bu problemin çözülemeyeceğini vurgulayan Yazıcıoğlu, problemi siyasî partilerin bir araya gelerek çözmesi gerektiğini kaydetti. "Nihayet iki parti bir araya gelerek soruna çözüm aramaya başladı." diyen BBP Lideri, çözüm ararken yeni yasak alanlar oluşturulmamasına dikkat çekti. Yazıcıoğlu, "İleride yasakları devam ettirecek açık kapılar bırakılmamalı. Kamusal alanda hizmet veren alan diye ayrım yapılmadan, başta üniversitelerimiz olmak üzere inançlarından dolayı başını örtenlerin açık olanlarla aynı haklara sahip olduğu bir Türkiye görmek istiyorum. Hepsi bizim kızlarımızdır. Ötekileştirmeden bu işi çözmek siyasetçilerin işidir" diye konuştu.

/ SİVAS

28.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İnanç özgürlüğünü İsveç'te buldu

  İyilik yapıyorum derken

  Yazıcıoğlu: Çözüm ararken yeni yasak alanlar oluşturulmasın

  MHP: AKP'nin tuzağını bozduk

  Erdoğan: Başörtülüler de laik olamaz mı?

  Tren yolunda feci kaza: 9 ölü, 37 yaralı

  Ergenekon'da tutuklananlar 28'e çıktı

  Akbulut: Hiçbir zaman siyasî malzeme yapmadık

  MHP'li Coşkun: Sorunu çözmek için hükümete desteğimiz sürecek

  İki partinin yöneticileri, bugün yeniden bir araya gelecek

  Başörtüsü sorunu kalıcı olarak çözülmeli

  Otoyol ve köprülere yabancı ilgisi

  Doğuda kar bekleniyor

  Soğuklara karşı tedbirinizi alın

  Adana'da tren otomobili biçti

  Kış ortasında üzüm keyfi

  Anadolu'daki oteller zor durumda

  Kan bağışı ders oluyor

  Sulukule'ye Kurul onayı

  Namazın sırları iyi anlaşılmalı

  Başörtüsü inancın tezahürü


 Son Dakika Haberleri