Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Kupada dev buluşma

Türkiye Kupasında F.Bahçe ile G.Saray 2 yıl önce olduğu gibi yine çeyrek finalde birbirlerine rakip oldu. İlk maç 3 Şubat Pazar günü Şükrü Saracoğlu Stadı'nda, rövanş 27 Şubat'ta Ali Sami Yen Stadı'nda oynanacak. Kupada 9 defa G.Saray, 4 defa da F.Bahçe tur atladı. Kupada oynanan 23 maçtan 11'ini G.Saray, 3'ünü F.Bahçe kazandı. 9 maç ise berabere sonuçlandı.

Ezeli rakipler Fenerbahçe ile Galatasaray, 2 sezon öncesinde olduğu gibi Fortis Türkiye Kupası'nda yine çeyrek finalde birbirleriyle eşleşti. İlk maç 3 Şubat Pazar günü Şükrü Saracoğlu Stadı'nda. Rövanş karşılaşması 27 Şubat'ta Ali Sami Yen Stadı'nda oynanacak. Ezeli rakipler kupada en son 2005-2006 sezonunda çeyrek finalde eşleşmiş, Kadıköy'deki ilk maçı 2-1 kazanan Fenerbahçe, Mecidiyeköy'deki rövanşı 3-2 yitirmesine rağmen, gol averajıyla turu geçmeyi başarmıştı.Kupada iki takım arasında 2004-2005 sezonunda, 11 Mayıs 2005'de Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapılan final maçını ise Galatasaray 5-1 kazanmıştı. Bu sezon 46. kez düzenlenen kupayı daha önce Galatasaray 14, Fenerbahçe ise 4 kez müzesine götürdü.

GALATASARAY ÜSTÜNLÜĞÜ

Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki 99 yıllık rekabetin genelinde galibiyet ve gol sayısında Galatasaray'a üstünlük kuran Fenerbahçe, Türkiye Kupası maçlarında ise ezeli rakibinin gerisinde kaldı. İki takım arasında Türkiye Kupası'nda şimdiye dek yapılan toplam 23 maçtan 11'ini Galatasaray, 3'ünü Fenerbahçe kazandı, 9 maç da berabere sonuçlandı. Galatasaray 39, Fenerbahçe ise 28 gol attı. Bu arada ezeli rakipler arasındaki kupa maçlarında tur atlayan takım 2 kez penaltılarla, 1 kez de uzatma bölümünde belirlendi.

TÜRKİYE KUPASI MESAİSİ

Fenerbahçe ile Galatasaray, Türkiye Kupası tarihinde bundan önce 5 kez yarı final, 4'er kez de final ve çeyrek finalde eşleşti, 9 kez sarı-kırmızılılar, 4 kez sarı-lacivertliler tur atladı. KUPA PROGRAMI 1 Şubat Cuma: 19.00 - G.Birliği OFTAŞ Spor-Kayserispor 2 Şubat Cumartesi: 15.00 - Adana Demirspor-Gençlerbirliği 19.00 - Çaykur Rizespor-Beşiktaş 3 Şubat Pazar: 19.00 - Fenerbahçe-Galatasaray

29.01.2008


 

Feldkamp: F.Bahçe ile erken final oynayacağız

Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp, Fortis Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe ile eşleşmeleri ile ilgili olarak ''Bundan daha güzel ne olabilir ki, Fenerbahçe ile finali erken oynamış olacağız, bundan güzel bir şey olamaz'' dedi.

Alman çalıştırıcı, sarı-kırmızılı ekibin bugün yaptığı antrenman sırasında basın mensuplarının sorularını cevapladı. Feldkamp, hak eden takımın Türkiye Kupası'nda devam edeceğini kaydederek, bunun kupa maçlarının bir özelliği olduğunu söyledi.

Bir basın mensubunun, ''Bu kadar eksiğin bulunduğu dönemde oynamak dezavantaj mı'' sorusuna Feldkamp, ''Şu an için bir şey söylemek istemiyorum. Takımımızı ligde ve şu saatte buraya kadar getirdik. Yine kendimizi orada ispatlamak zorunda kalacağız ve onu yapmaya çalışacağız'' diye konuştu.

Adnan Polat ile havalimanında yaptığı görüşme ile ilgili bir soru üzerine Feldkamp, şunları söyledi: ''Adnan bey ile her zaman görüşüyoruz. Biz görüşmede galibiyetin sevincini çıkardık."Alman teknik adam, ''Sabri'nin affedilmesi söz konusu olacak mı'' sorusu üzerine de, ''Şu an için öyle bir şey gözükmüyor, şu an niye öyle bir şey yapalım'' cevabını verdi.

29.01.2008


 

Gökhan Ünal F.Bahçe yolcusu

Kayserispor'un başarılı golcüsü Gökhan Ünal, kendisi için Fenerbahçe'nin yaptığı teklifin değerlendirildiğini söyledi. Ünal, yaptığı açıklamada, daha önce Kayserispor yönetiminin prensipte anlaştığı Rusya'nın Rubin Kazan takımına gitmek istemediğini bildirdi.

Rubin Kazan yönetiminin maddi açıdan iyi teklifler yaptığını, ancak Rusya'da futbol oynamak istemediğini ifade eden Ünal, ''Rusya futbolu ile Türkiye'deki futbol kalitesini karşılaştırınca Rusya defterini kapattım. Orada tanınmayan, bilinmeyen bir futbolcu olmaktansa Türkiye'de futbol oynamayı tercih ederim'' dedi.

Başka bir takıma transferi konusunda çok sayıda haber çıktığını, ancak netleşen bir anlaşma olmadığını kaydeden Ünal, Fenerbahçe yönetiminin kendisi için Kayserispor'a teklif getirdiğini bildirdi. İki kulüp arasındaki görüşmelerin sürdüğünü ifade eden Ünal, şunları söyledi:

''Fenerbahçe yönetimi, kulübüme teklifte bulunmuş. İki kulüp arasındaki görüşmeler sürüyor. Kayserispor yönetimi teklifi değerlendiriyor. Menajerim de Feherbahçe ile görüşüyor. Kayserispor yönetimi anlaşma sağlarsa, ben de Fenerbahçe'ye sıcak bakıyorum. İlle de bir takıma gideceğim diye bir şey yok. Hangi takımla anlaşılırsa oraya gideceğim. Hayırlısı olsun.''

29.01.2008


 

Nobre: Terim beni millî takıma alsın

Türk vatandaşlığına geçen Beşiktaş'ın golcü futbolcusu Mert Nobre, Türk Milli Takımı'na hizmet etmek istediğini söyledi.

''Cola Turka ile Futbolcu Günlüğü''nün konuğu olan Nobre, uzun yıllardır Türkiye'de olduğunu belirterek, ''Türkiye'yi çok seviyorum. Burası da asıl vatanım Brezilya gibi. Tam bir Türk hayranıyım. Dolayısıyla Türk Milli Takımı'nda sevdiğim insanlara hizmet etmek isterim. Performansım yükseliyor. Terim'in gözü önünde olmak istiyorum, umarım milli takıma seçilirim'' diye konuştu.

29.01.2008


 

Roberto Carlos soruları cevaplıyor

Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Roberto Carlos, Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nin (UEFA) www.uefa.com internet sitesinde taraftarların sorularını bekliyor.

Sitede yer alan haberde, Carlos'un yanı sıra, Real Madrid'in defans oyuncusu Marcelo ve Sevilla'nın sağ beki Daniel Alves'in de futbolseverlerin sorularını cevaplayacağı belirtildi. Soruların, Brezilyalı 3 oyuncuya eposta yoluyla gönderileceği ifade edilirken, cevapların önümüzdeki haftalarda internet sitesinde yayınlanacağı kaydedildi.

29.01.2008


 

Vehbi Emre'de şampiyon olduk

Uluslararası Vehbi Emre Golden Grand Prix Grekoromen Güreş Turnuvası bu akşam 3 sıklette yapılan final maçlarıyla sona erdi.

Türkiye 7 sıklette yapılan müsabakalar sonunda takım halinde birinci oldu. Bağcılar Olimpik Spor Salonu'nda gerçekleştirilen ve iki gün süren organizasyonun son gününde 60, 74 ve 96 kilo müsabakaları sonrasında 2 birincilik 2 de üçüncülük elde etti. Türk sporcular, toplamda ise turnuvayı 6 altın, 1 gümüş ve 5 bronz madalya ile tamamladı.

29.01.2008


 

20 maçta 43 puan toplayan Beşiktaş'ın altın dönemi

Beşiktaş, Süper Lig'de 20 maç sonunda topladığı 43 puanla son 4 yılın en iyi sezonunu yaşıyor.

Bu sezon 20 maçta 13 galibiyet, 4 beraberlik, 3 de mağlubiyet alan siyah-beyazlılar, aynı sürede 50 puan topladığı 2003-04 sezonundan sonra en iyi performansını bu yıl ortaya koyuyor. ''Kara kartallar'', 20 maçta 50 puan topladığı 2003-04 sezonunun ardından ligdeki ilk 20 maçların ardından 2004-05 sezonunda 38, 2005-06 sezonunda 32, geçen sezon ise 36 puan toplayabilmişti.

Öte yandan Beşiktaş Kulübü Genel Sekreteri Kenan Öner, kupada eşlettikleri Çaykur Rizespor'a karşı şanslarının tutmadığını belirterek, ''Çaykur Rizespor'a şansımız az tutuyor. Türkiye Kupası'nı, Fortis adını aldıktan sonra 2 sene üst üste kazandık. Bu sene 3.'sünü almak istiyoruz. Biz sonuna kadar gidip kupayı kaldırmayı hedefliyoruz'' diye konuştu.

29.01.2008


 

Orlando Magic'i Hidayet taşıyor

Hidayet Türkoğlu'nun formasını giydiği Orlando Magic, sahasında Boston Celtics'i 96-93 yenerken, milli basketbolcu karşılaşmayı 27 sayıyla tamamlayarak, maçın en skorer ismi oldu.

Karşılaşmaya ilk 5'te başlayan ve 40 dakika sahada kalan Türkoğlu, 7 kez kullandığı 3 sayılık atışlarda 3 kez başarılı olurken, 11 kez denediği 2 sayılık atışların da 5 tanesini sayıya çevirdi. Türkoğlu, 9 kez geldiği faul çizgisinde de 8 isabetle oynadı.. Öte yandan Mehmet Okur'un formasını giydiği Utah Jazz, deplasmanda Houston Rockets'ı 97-89 yenerken, milli basketbolcu karşılaşmayı 9 sayıyla bitirdi.

29.01.2008


 

Sivas evinde 272 gün aradan sonra yenildi

Ligin flaş takımlarından Sivasspor, Fenerbahçe'ye 41 mağlup olarak tam 272 gün sonra sahasında yenilgiyle tanıştı.

Sahasında en son geçen sezonun 30. haftasında 29 Nisan 2007'de Beşiktaş'a 10 yenildikten sonra 2'si geçen sezon olmak üzere evinde oynadığı 12 karşılaşmada mağlup olmayan Sivasspor, evinde oynadığı 13. maçta Fenerbahçe'ye 41 mağlup olarak 272 gün sonra sahadan puansız ayrıldı.

29.01.2008


 

Sivas taşıyamadı

Lider olmak zor, lider kalmak daha da zordur. Büyük olmak için büyükleri yenmek zorundasın. Sivasspor 4 Eylülde ağırladığı Fenerbahçe'ye karşı lider gibi oynayamadı. Fenerbahçe'nin galibiyetini gölgeleyecek değilim. Oynadılar ve hak ettiği bir galibiyet aldılar. Benim eleştirim Sivasspor yönetimine.

Medyanın gündeminde olmak güzel bir şey. Sivasspor da bir haftadır gündemde. Ancak böylesine önemli bir maç öncesi futbolcuların motivasyonunu kaybettirecek derecede her kameraya poz vermeleri, her mikrofona konuşmalarına müsaade etmek doğru muydu?

Medya, bir yandan Sivasspor'un 10 maçtır kendi sahasında kazandığını zemin ve hava şartlarının olumsuzluğunu öne çıkararak Fenerbahçe'yi motive ederken, bir yandan da Sivasspor'lu futbolcuları strese soktu. Neticede Sivasspor Fenerbahçe maçında tel tel döküldü. Futbolcular ayakta durmakta zorlandı, pozisyon bile üretemediler, mücadele alt seviyelerde idi. Futbolcular bu yükü kaldıramadı.

Teknik Direktör Bülent Uygun'un maçtan sonra "hata benimdi" demesi bir şeyi değiştirmez. Zaten "şampiyon olmak istemiyoruz" dememiş miydi?

Fenerbahçe'ye yenilmek dünyanın sonu değil, ancak lider bir takımın futbolcularının daha iyi oynamaları, hiç olmazsa mücadele etmeleri beklenirdi, olmadı. Bundan sonrası zirve takibini sürdürmek için daha önemli. Zira lider olan takımlara karşı rakipleri daha iyi mücadele ederken, geriden gelenler çoğu zaman daha şanslı olabiliyor.

Nidai PAKSOY

29.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri