Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Kemalizm eleştirisine hapis

Atatürk'ün hatırasına hakaret ettiği iddiasıyla 4,5 yıla kadar hapis talebiyle yargılanan Prof. Dr. Atilla Yayla, 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.


Önce "Başlangıç" çıkmalı

İstanbul Hukuk Fakültesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Hüseyin Hatemi, "Başlangıç bölümünü anayasadan çıkarmadıkça, anayasaya istersek 'Sadece annean

Göstermelik bir çözüm çözümsüzlük getirir

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, başörtüsüne çözüm getirilirken sadece üniversite öğrencileri için yasağı kaldırmanın,


  Diyarbakır'daki DTP kongresine inceleme

Diyarbakır'da önceki gün yapılan yapılan DTP 2. Olağanüstü Kongresi hakkında, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından inceleme başlatıldı.


  YÖK: Rektör seçimlerinde taraf olmayacağız

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, yaklaşan rektörlük seçimleriyle ilgili üniversite rökterlerine gönderdiği yazıda, "Hiçbir öğretim üyesine kurulumuz başkanlığınca olumlu ya da olumsuz telkinde bulunulması söz konusu olamaz" dedi.


  "Başörtüsü sorunu Mecliste çözümlenmeli"

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Hans-Gert Pöttering, Türkiye'de başörtüsü yasağı sorununun TBMM tarafından çözümlenmesi gerektiğini belirterek, "Benim için, insanlar hoşgörülü olduğu sürece, nasıl giyindikleri hiç de önemli değil" dedi.


  'Dinsiz bir millet ayakta duramaz'

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Din, kimliği oluşturan en önemli faktördür. Çünkü din, kimliği oluşturan tüm diğer değerlerin koruyucusu ve muhafızıdır. Dinini, inancını kaybeden toplumlar, kimliğini oluşturan değerleri de kaybederler" dedi.


  Bir tren kazası daha

Zonguldak'ın Gökçebey ilçesinde demir yoluna yuvarlanan kaya parçalarına çarpan yük treninin 2 lokomotifi ile 7 vagonunun raydan çıktığı, kaza nedeniyle Zonguldak-Karabük tren seferlerinin yapılamadığı bildirildi.


  Demir yolları yenilensin

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanı Nazmi Güzel, demir yollarının teknolojisini bir an önce yenilemesi gerektiğini kaydetti.


  AKPM raportörü, dinî azınlıklar için gelecek

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) İnsan Hakları ve Hukuk İşleri Komisyonu raportörü Fransız parlamenter Michel Hunault, dini azınlıkların sorunlarıyla ilgili olarak 30 ve 31 Ocak tarihlerinde Türkiye ve Yunanistan'ı ziyaret edecek.


  TBMM AB Uyum Komisyonu heyeti Paris'te

TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı, AKP milletvekili Yaşar Yakış'ın başkanlığındaki beş kişilik heyet, Fransa meclis ve senatosunda temaslarda bulunmak üzere Paris'e geldi.


  Otomobil otobüsle çarpıştı: 5 ölü

Çankırı'nın Atkaracalar ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 5 kişi öldü.


  Yargıtay'a başkan dün de seçilemedi

Yargıtay Başkanlığı için dün yapılan 13. turun ilk 3 oylamasından sonuç alınamadı.


  Yasağın kalkması huzuru bozarmış

Kredi ve Yurtlar Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı ve Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz, başörtüsünün üniversitelerde serbestliği ile ilgili alınacak bir kararın huzuru bozacağını savundu.


  MHP'li Yıldırım: Yasak sebebiyle 200 bin genç yurtdışına gidiyor

MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve Adana Milletvekili Recai Yıldırım, üniversitelerdeki başörtüsü yasağı sebebiyle 200 bin öğrencinin yurt dışında okumak zorunda kaldığını belirterek, Anadolu insanının kılık kıyafet serbestliği içinde eğitim alabilmesi gerektiğini söyledi.


  Saygun, ABD'de Savunma Grubu Toplantısına katılacak

Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun'un katılacağı Türkiye-ABD Yüksek Düzeyli Savunma Grubu toplantıları ve PKK terörüyle mücadeleye ilişkin değerlendirme görüşmeleri, bu hafta Washington'da yapılacak.


  Türkiye kara teslim

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, vatandaşları kar yağışı, su baskını ve çığ tehlikesine karşı tedbirli olmaları konusunda uyardı.


  Tasfiye edilen Gladio mu, başkaları mı?

Yeni Asya'ya konuşan Ömer Lütfi Mete, "Gladio'nun ne olduğunu kim biliyor? Herkesin kafasında birşey var, ama ne? Benim kafamdaki şu: ABD'nin Türkiye'de oluşturduğu 'Baş derin çete' olarak anlıyorum Gladio'yu... O mu tasfiye ediliyor, yoksa onun tarafından başkaları mı tasfiye ediliyor, bilemem. Bir kere Türkiye'nin Gladio'yu tasfiye etmesi için ABD'den büsbütün kopması lâzım. Nasıl olacak bu?" dedi.


  Türk doktorlardan Nijer'e yardımeli

Yeryüzü Doktorları Türkiye Şubesi'nden 11 kişilik sağlık ekibi, Nijerli kadınlarda görülen bir hastalık konusunda çalışma yürütmek üzere İstanbul'dan bu ülkeye gitti.


  Diyarbakır'da olaylı yıkım

Diyarbakır'ın Kayapınar beldesinde gecekondu yıkımına direnen bazı vatandaşlar, polise ve yıkım ekibine taşla saldırdı.


  Kızılay'dan 10 bin öğrenciye burs

Türkiye Kızılay Derneğinin, Millî Eğitim Bakanlığı ile imzaladığı protokol kapsamında, geçen yıl 10 bin ihtiyaç sahibi öğrenciye burs verdiği bildirildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri