Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Kalifiye eleman isyanı

Mersin Sanayi ve Ticaret Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Kadri Şaman, ''sanayicinin nitelikli eleman bulamazken, Mersin'de eğitimli işsiz ordusunun her geçen gün büyüdüğünü'' bildirdi.


KOSGEB'e eleman alımı sınavla yapılacak

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, ''KOSGEB'e eleman alımı, bundan sonra kariyer planlaması çerçevesinde, liyakat esasına dayalı olarak, yani s

Memurlar verdikleri hizmetlerden memnun değil

Memur-Sen tarafından gerçekleştirilen anket sonuçlarına göre, memurlar verdikleri hizmetlerden memnun değiller.


  TÜBİDER'den tüketicilere hukukî destek

Tüketici Bilincini Geliştirme Derneği (TÜBİDER) Genel Başkanı Fuat Engin, tüketicileri, kart aidatında yasaya ve hukuka aykırı uygulamalarına devam eden bankalara karşı, TÜBİDER'den hukuki destek alarak hak aramaya çağırdı.


  TUGİK'te yine Hazım Sesli başkan

Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanlığına Hazim Sesli tekrar seçildi.


  Kıdem tazminatı için 3'lü alternatif

Geçen hafta Bakanlar Kuruluna sunulan ve 30 Ocak'ta toplanması planlanan Ekonomi Koordinasyon Kurulunda (EKK) ele alınacak İstihdam Paketinde, kıdem tazminatı konusunda 3 alternatif üzerinde duruluyor.


  Kaçak içki ve sigaraya hapis cezası

Sigara ve içki kaçakçıları ile tütün mamulleri ve alkollü ürünler piyasasındaki diğer düzenlemelere aykırı hareket edenlere ağır cezalar geliyor.


  Uzlaşmadan 1,5 milyar YTL gelebilir

İstanbul Serbest Muhasebeciler Malî Müşavirler Odasının (İSMMMO) raporunda, Maliye Bakanlığınca hazırlanan kamu alacaklarının tahsiline ilişkin tasarının, Hazine için en az 1,5 milyar YTL gelir anlamına gelirken, işlemlerin vergi daireleri ve yargı için de rahatlamayı ifade ettiği bildirildi.


  İstihdam oranı gittikçe düşüyor

İstihdam Tedbirleri Hibe Planı Uygulamasında Türkiye İş Kurumu'na (İş-Kur) Destek Projesi Ekip Lideri Dr. Dimitra G. Loannou Türkiye'deki istihdam oranının AB ülkelerinin yaklaşık 20 puan altında olduğunu ve gittikçe düştüğünü söyledi.


  Sabit ücret haksız kazanç

Tüketiciler Birliği Genel Başkan Vekili Kemal Özer, Türk Telekom'un uyguladığı sabit ücretlerin, Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun'a aykırı haksız bir kazanç olduğunu belirtti.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri