Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Çözümümüz üniversiteyle sınırlı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, anayasa değişikliği teklifiyle üniversite kapılarındaki kızların mağduriyetini gidermekten başka hiçbir şeyi amaçlamadıklarının bilinmesi gerektiğini ifade ederek, "Burada bir hususu özellikle ifade etmek istiyorum: Yapılan düzenlemeler yükseköğrenimle sınırlıdır. Bunu başından beri açıkça söyledik" dedi.


Mevzuatta yasak yok

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı adına yapılan açıklamada, başörtüsü yasağını kaldırmak için anayasada bir düzenlemeye gerek bulunmadığı, yasal mevzu

Yasak her alanda kaldırılmalı

AKP'nin Konya Milletvekili Hüsnü Tuna hakkında inceleme başlatmasını eleştiren Hukukçular Derneği "Yasağın sadece üniversitelerde kaldırılması sorunu


  Olmayan yasağı kaldırmaya çalışıyorlar

Esnaf ve Sanatkârlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut Çelikus, AKP ile MHP'nin yasalarda belirtilmeyen başörtüsü yasağının kaldırılması için uğraştıklarını söyledi.


  Rektörler olağanüstü toplanacak

Akdeniz Üniversitesi Rektörü ve Üniversitelerarası Kurul Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Kurul'un cuma günü olağanüstü toplanacağını ve ''üniversitelerde kılık-kıyafet ile ilgili yapılması planlanan yasal düzenlemeye yönelik çalışmaların ele alınacağını'' bildirdi.


  Şahin: Çetelerin takipçisiyiz

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Hükümet'in her türlü kanunsuzlukla mücadelede kararlı olduğunu vurgulayarak, organize suç örgütlerinin, terör örgütlerinin ve çetelerin ucu nereye kadar giderse gitsin sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyledi.


  Yazıcıoğlu: Anayasa'ya üniforma istisnası getirilsin

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, ''Başörtüsünde serbestlik tartışmaları, Anayasa'ya kılık, kıyafetle ilgili bağımsız yeni bir madde eklenerek çözülebilir'' dedi.


  Yayla'ya ceza ifade özgürlüğüne darbe

Özgür-Der tarafından yapılan açıklamada, Prof. Dr. Atilla Yayla'ya Kemalizm eleştirisinden dolayı verilen hapis cezası eleştirildi.


   Sadece Yayla değil, AB süreci de cezalandırıldı

Mazlum-Der Genel Başkanı Ömer Faruk Gergerlioğlu, "Atatürk'e hakaret ettiği" gerekçesiyle Prof. Dr. Atilla Yayla'ya verilen hapis cezasıyla ilgili olarak, "Mahkeme kararı AB sürecini de dolaylı olarak cezalandırılmıştır. AB süreci için gayret sarfeden siyasi yetkililer bu çelişkiyi izah edemeyecektir" dedi.


  Bakan Yazıcı: Tuna'nın sözleri AKP'yi bağlamaz

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, AKP Konya Milletvekili Hüsnü Tuna'nın başörtüsünün kamuda da serbest bırakılabileceği yönündeki açıklamalarının kişisel olduğunu, partiyi bağlamadığını belirtti.


  Kar ve tipi yolları kapadı

Karayollarının bazı kesimleri, kar ve tipi sebebiyle ulaşıma kapandı. Doğu Anadolu Bölgesinde etkisini arttıran ve yurt genelinde birçok yolda kapanmaya sebep olan kar, birçok yolcu otobüsünün yollarda mahsur kalmasına yol açtı.


  Telekom hukuku hiçe sayıyor

Türk Telekom'un sabit ücretleri ile ilgili yaşanan gelişmeleri değerlendiren Tüketici Hakları Merkezi TÜ-MER Genel Başkan Yardımcısı ve Hukuk Komitesi Başkanı Av. Faruk Hançer, "Türk Telekom, maksadını aşan bir açıklamayla hakem heyetlerini zan altında bırakarak yasal olmayan kararlar veriyormuş gibi yansıtmaktadır" dedi.


  Uyurken zehir soludular

Kayseri'de karbonmonoksit gazından zehirlenen 2 kişi öldü, 76 kişi hastanelere kaldırıldı. Sivas'ta da toplam 47 kişi tedavi altına alındı.


  Gasp girişimine 5 yıl hapis

Samsun'da bıçakla tehdit ettiği kişiden bira parası almak isteği iddia edilen sanık, 5 yıl hapse mahkûm oldu.


  4 ilde eş zamanlı operasyon

İzmir, Manisa, Mersin ve Edirne'de eş zamanlı düzenlenen operasyonda 23 kişi gözaltına alındı.


  Türkiye Avrupa'ya aittir

Almanya Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Rolf Schwanitz, SPD'nin Almanya'da ilk büyük kitle partisi olarak İlkeler Programına Türkiye'nin Avrupa'ya ait olduğu yönünde açık bir mesaj koyduğunu söyledi.


  2 yolcu otobüsü devrildi: 44 yaralı

Kırşehir'in Mucur ilçesi yakınlarında 2 yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 44 kişi yaralandı.


  1,6 milyar insan aşırı kilolu

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzman Doktoru Okan Özdemir, dünyada en az 400 milyon kişinin 'obez' sınıfına girdiğini belirterek, 1.6 milyardan fazla kişinin de normal kilosunun üzerinde bir ağırlığa sahip olduğunu söyledi.


  Boş zamanlarınızı oturarak geçirmeyin

Boş zamanlarını "oturarak geçirenlerin'' daha hızlı yaşlandığı ortaya çıktı.


  Yıldızlara isim takmak parayla

ABD'de yaklaşık 30 yıldır uygulanan ve şu ana kadar 16 milyon yıldızın isimlendirildiği sistem, Türkiye'de de meraklısına sunuldu.


  Kalkan balığı avcılığı 2-3 yıl yasaklansın

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Öztürk, Türkiye'nin kalkan balığı stoklarının aşırı avlanma ve kirlilik sebebiyle sürekli azaldığını belirterek, ''Karadeniz'de kalkan stoklarının yenilenmesi için 2-3 yıl avcılığın yasaklanması, avlanmaya kapatılması lâzım'' dedi.


  Tarihimizle yüzleşmeye hazırız

Türk Tarih Kurumu (TTK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, 1915 olayları hakkında, "Bütün arşivleri açalım. Tarihçiler komisyonu kurarak birlikte araştırma yapalım" çağrısında bulunan bir ülkenin, tarihiyle yüzleşme konusunda hiçbir tereddüdünün olamayacağını söyledi.


  Sigaranı söndür, yüzümü güldür

Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu (TKASK), 4 Şubat Dünya Kanser Günü dolayısıyla ''Sigaranı Söndür, Yüzümü Güldür'' sloganıyla bir kampanya başlattı.


  Elektrik sayaçları otomatik okunacak

Elektrikte kaçak oranlarının azaltılması amacıyla TEDAŞ tarafından pilot bölge seçilen Adana'da yüksek tüketimli bazı abonelerin endeks okuma ve kontrol işlemlerinin deneme amaçlı uzaktan okuma sistemi ile takibine başlandığı bildirildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri