Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Bush, Hamas'a yüklendi

ABD Başkanı George Bush, Gazze Şeridi'nin kontrolünü eline geçiren Hamas örgütünün Filistinlilere sefalet getirdiğini söyledi. Bush, "Birliğin Durumu" konuşmasında, Filistinlilere seslenerek, "Hamas'ın size ne getirdiğine bir bakın. Daha iyi bir eğitim sistemi, daha iyi bir sağlık sistemi değil, sefaleti getirdiler" dedi.


Kenya'da kriz derinleşiyor

Kenya'da muhalefet saflarında yer alan bir parlamenterin öldürüldüğü bildirildi. Polis kaynakları, muhalefet lideri Odinga Raila'nın Kenya Turuncu Dem

Somali'de çatışmalar yeniden alevlendi

Somali'nin başşehri Mogadişu'da militanlar ve askerler arasında önceki gece çıkan çatışmalarda 17 siville 2 Etiyopyalı asker öldü.


  İran, karar tasarısı bilâhare oylanacak

BM Güvenlik Konseyinin beş daimi üyesi ve Almanya tarafından hazırlanan ve İran'a yeni yaptırımlar uygulanmasını öngören karar tasarısı metninin hemen oylamaya sunulması beklenmiyor.


  Cezayir'de karakola bombalı saldırı

Cezayir'de bir polis karakoluna bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda ölenlerin sayısının 3'e yükseldiği bildirildi.


  Kanada Afganistan'dan çekilmeyle tehdit etti

Kanada Başbakanı Stephen Harper, NATO'nun Afganistan'a takviye birlik göndermemesi halinde, bu ülkede görev yapan 2 bin 500 askerini 2009 başında çekeceklerini söyledi.


  Amerika'da modern kölelik

ABD'de bir avukat ile eşi, evlerinde çalışan Filipinli hizmetçiye köle muamelesi yapmaktan suçlu bulunarak hapis ve kamu yararına çalışma cezalarına çarptırıldı.


  Ekvador'da deniz aslanı katliâmı

Ekvador'daki Galapogos adalarında, soyu tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu için koruma altında bulunan 53 deniz aslanının katledildiği bildirildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri