Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

En çk ceza Beşiktaş'a

Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu sezon başından bu yana Süper Lig takımlarına 496 bin YTL para cezası kesti. 110 bin YTL para cezası alan Beşiktaş canı en çok yanan kulüp oldu. Kayserispor'a hiç para cezası vermeyen kurul, Trabzon'un 5, Beşiktaş ve Bursa'nın 1'er maç sahasını kapattı..

Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Turkcell Süper Lig kulüplerinin üzerine adeta ceza oldu yağdı. Süper Lig'in geride kalan 20 haftalık bölümünde kulüplerle ilgili dosyaları görüşen ve aldığı kararlarla zaman zaman tepki çeken Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, verdiği para cezalarıyla takımların belini büktü. Hemen hemen bütün kulüplere para cezası veren kurul, şu ana kadar 18 Süper Lig ekibini toplam 496 bin YTL para cezasına çarptırdı.

SİNAN ENGİN'E 1 MAÇ

20 haftalık lig maratonunda Beşiktaş, aldığı para cezaları nedeniyle en fazla canı yanan kulüp oldu. Kurul, siyah-beyazlı ekibi toplam 110 bin YTL ile cezalandırırken, genel menajer Sinan Engin 1 maç hak mahrumiyeti ve 5 bin YTL para cezası, futbolcu İbrahim Üzülmez ise 3 maç oynamama cezası aldı. Takımlarına verdiği coşkulu destekle sık sık gündeme gelen ve örnek gösterilen siyah-beyazlı taraftarlar, karşılaşmalarda yaptıkları küfürlü ve çirkin tezahürat nedeniyle kulüplerinin aldığı para cezalarında büyük rol oynadı.

5 MAÇ CEZA ALDILAR

Beşiktaş'ı, şu ana kadar aldığı 65 bin 500 YTL'lik cezasıyla Bursaspor izledi. Yeşil-beyazlı ekip, kuruldan ayrıca 1 maç seyircisiz oynama cezası aldı. Sezona 5 maç seyircisiz oynama cezasıyla başlayan Galatasaray ve ligin ilk haftasında sahasında Sivasspor ile yaptığı maçta çıkan olaylar nedeniyle 5 maç sahası kapanan Trabzonspor, şu ana kadar 39 bin 500 YTL para cezası aldı. Fenerbahçe ise aldığı 31 bin 500 YTL'lik para cezasıyla bu takımların arkasında yer aldı.

KAYSERİ'YE CEZA YOK

Ligde gösterdiği performansla üst sıraları zorlayan Kayserispor, bu sezon hiç para cezası almayan tek kulüp özelliğini taşıyor. Sarı-kırmızılı takımda, futbolcular Andres Iglesias 1 maç ve Gökhan Ünal 2 maç oynamama cezasıyla takımlarını yalnız bıraktı. Ligin yeni ekipleri Gençlerbirliği OFTAŞ Spor, Kasımpaşa ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor da biner YTL ile en az para cezası alan takımlar arasında yer aldılar.

Yunus Kaymaz

30.01.2008


 

Fenerbahçe cevap bekliyor

Fenerbahçe Kulübü, Kayserisporlu Gökhan Ünal ve Mehmet Topuz'u renklerine katmak için sarıkırmızılı kulüpten cevap bekliyor.

Fenerbahçe Kulübü'nün internet sitesinden yapılan açıklamada, ''Kulübümüz, Kayserispor Kulübü ile Mehmet Topuz ve Gökhan Ünal'ın transfer edilmesi konusunda görüşmektedir. Kayserispor yönetimine bu konuda teklif yapılmış ve cevap beklenmektedir. Görüşmelerin sonuçları kulübümüzce daha sonra kamuoyuna duyurulacaktır'' denildi.

30.01.2008


 

Beşiktaş: Kaka ile ilgilenmiyoruz

Beşiktaş Kulübü, Portekiz'in Acedemica takımında forma giyen savunma oyuncusu Kaka ile anlaştıkları yönündeki haberleri yalanladı.

Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, ''Bugün görsel medyada yer alan, kulübümüzün, Portekiz'in Acedemica takımında forma giyen defans oyuncusu Kaka ile anlaştığı yönündeki haberler asılsızdır. Kulübümüz bu futbolcu ile kesinlikle ilgilenmemektedir'' denildi.

30.01.2008


 

Canaydın'dan yalanlama

Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, Futbol Federasyonu Başkanlığını istediği yönündeki iddiaları yalanladı.

Canaydın, sarıkırmızılı kulübün internet sitesinden yaptığı açıklamada, dünkü bir gazetede, kendisinin Futbol Federasyonu Başkanlığını istediği iddiasının öne sürüldüğünü belirterek, şunları kaydetti: ''Bugüne kadar ne böyle bir isteğim, ne böyle bir arzum ve ne de spordan sorumlu Devlet Bakanı Sayın Murat Başesgioğlu ve diğer ilgili kişilerden böyle bir talebim olmamıştır. Bu konuyla ilgili hiç kimse ile görüşmem ve konuşmam söz konusu değildir. Yanlış, hayal mahsulü ve tamamen maksatlı bir haberdir. Kamuoyunun dikkatine sunarım.''

30.01.2008


 

Trabzon'a Çaykur Rize morali

Yattara: Çok mutluyuz. İnşallah böyle devam eder. Erdinç: Galibiyete ihtiyacımız vardı. Ayman: Her maçımızı kazanmaya çalışacağız. Tayfun: Çıkışımız sürecek.

Süper Lig'de Çaykur Rizespor'u deplasmanda 4-0 yenen Trabzonspor'da, futbolcuların moralleri yerine geldi. Gineli oyuncu İbrahima Yattara, Çaykur Rizespor galibiyetinden dolayı mutlu olduklarını belirterek, ''İnşallah bu böyle devam eder. İkinci yarıda yaptığımız 2 maçta 6 puan kaybettik. Çaykur Rizespor maçında galip geldik ve bu çıkışımızı sürdürmek istiyoruz. Bundan sonra her maç bizim için önemli. İnşallah böyle 3 puanlar alır, yolumuza devam ederiz'' diye konuştu. Savunma oyuncusu Erdinç ise Çaykur Rizespor karşısında iyi mücadele ettiklerini ifade ederek, ''Mutluyuz, galibiyete ihtiyacımız vardı. Önemli olan bunun devamını getirmek. Camiadan ciddi destek bekliyoruz'' dedi.

İLK GOLÜNÜ ATTILAR

Trabzonspor'un Mısırlı oyuncusu Ayman Abdelaziz ile savunma oyuncusu Tayfun Cora, bu sezon ilk gollerini attılar. Ayman, bütün takımı kutladığını ifade ederek, şöyle konuştu: ''Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık. Bundan sonra her maç bizim final maçı olacak. Her maçımızı kazanmaya çalışacağız. Trabzonspor ligde layık olduğu yerde değil. İnşallah bundan sonra çıkışa gececeğiz.''

AYMAN, SAYED'İ ÖVDÜ

Ayman, yeni transfer Sayed'in Mısır Milli Takımı'nda sol kanatta forma giydiğini belirterek, ''Afrika Uluslar Kupası'ndan sonra Trabzon'a gelecek. İyi bir transfer. Milli takımda sürekli forma giyiyor. Başarılı olacaktır'' diye konuştu. Tayfun ise attığı golde şansının da etkisinin olduğunu belirterek, ''Önemli olan galip gelmekti. Bunu da farklı bir sonuçla başardık. Çıkışımızı sürdürüp ligde iyi bir yere gelmek istiyoruz'' dedi.

30.01.2008


 

Tolga 14 yılda 17 transfer yaptı

Kariyeri boyunca değiştirdiği takımlarla sporseverlerin adeta başını döndüren futbolun Evliya Çelebi'si Tolga Doğantez, 3. kez eski takımı Ankaragücü'nde forma giymeye hazırlanıyor.

Tolga Doğantez, Profesyonel futbol hayatında 17 kez transfer olan ve ara transfer döneminde yeniden eski takımı Ankaragücü ile anlaştı.

BEŞİKTAŞ'TA ŞAMPİYONLUK GÖRDÜ

Futbol hayatına Yeni Turgutluspor'da başlayan, Gençlerbirliği'nde forma giydiği dönemde yıldızı parlayan ve ardından Beşiktaş'a transfer olarak siyah-beyazlı takımı 100. yılında şampiyonluğa taşıyan kadroda yer alan Tolga Doğantez, şu ana kadar 13 farklı takımın formasını giydi.

32 YAŞINDA HALA HIRSLI

32 yaşındaki futbolcu, 1994 yılından bugüne kadar Yeni Turgutluspor (2), Bornovaspor (2), Aliağaspor, Adıyamanspor, Beşiktaş, İstanbulspor, Ankaraspor, Samsunspor, Diyarbakırspor, Sivasspor, Çaykur Rizespor, Gençlerbirliği (2) ve Ankaragücü (3) takımlarında mücadele etti.

30.01.2008


 

İtalya'da 2007'nin en iyisi Kaka

FIFA tarafından 2007 yılının en iyi futbolcusu seçilen AC Milanlı Kaka, İtalya'da da 2007'nin en iyisi seçildi.

UEFA internet sitesinde yer alan haberde, her yıl İtalyan Futbolcular Derneği tarafından verilen ''Futbolun Oscarları'' ödül töreninde, AC Milan'ın orta saha oyuncusu Kaka'nın, 2007 yılının en iyi futbolcusu seçildiği belirtildi. 2007 yılında Avrupa'nın En İyi Futbolcusu töreninde ''en iyi yabancı oyuncu'' ödülünü de alan Kaka'nın yanı sıra, AS Roma'nın kaptanı Francesco Totti ''en iyi İtalyan futbolcu'' ve ''en iyi forvet'' seçilirken, Haziran ayında sporu bırakan, İtalya Milli Takımı ve Lazio'nun eski kalecisi Angelo Peruzzi, ''en iyi kaleci'' ödülüne değer görüldü. Inter'in oyuncusu Marco Materazzi'nin ''en iyi defans oyuncusu'' seçildiği törende, Fiorentina'nın orta saha oyuncusu Riccardo Montolivo da ''en iyi genç futbolcu'' ödülünü aldı.

30.01.2008


 

Deco alkollü çıktı

İspanya'nın FC Barcelonatakımında oynayan Portekizli futbolcu Anderson Luis de Souza'nın ''Deco'', alkollüolarak polise yakalandığı bildirildi.

Katalan basınında çıkan haberlerde, 17 Ocak saat 00.45'de arabasıyla giderken olağan bir polis kontrolünde durdurulan Deco'nun, yapılan kontrolde sınırın üzerinde alkol aldığının tespit edildiği belirtildi. Deco, arabasını arkadaşına bırakarak taksi ile evine döndü. Barcelonalı futbolcunun, suç duyurusu gelmesi halinde ehliyetine 3 ay elkonularak, 3 puanının silineceği ve 600 avro para cezası ödeyeceği ifade edildi.

30.01.2008


 

Antalya geliyor..

Bank Asya 1. Ligde sürpriz sonuçlar alındı. Malatyaspor evinde oynadığı ve maça çok iyi başladığı Antalyaspor karşılaşmasını 2-1 kaybederken mağlubiyetin mimarı akıl almaz oyuncu değişiklikleriyle teknik direktör Fahrettin Ömeroviç oldu. Elazığ evinde Giresunspor'la berabere kalarak teklemeye devam ediyor. Mardin sahasında Eskişehir'e mağlup olarak iyce ateş çemberine düştü. Karşıyaka şampiyonluk yolunda ilerleyen Sakarya'yı 3-1'le geçti. Altay deplasmanda Boluspor'u mağlup etti. G. Antep B. Bld. Kartal'a gol oldu yağdı.

Elazığspor ikinci yarı tüm maçları evinde oynayacak olsa da stres onları bir hayli üzecek gibi. Mardinspor Eskişehir'e mağlup oldu ve son sıradan kurtulamadı. Karşıyaka teknik direktörü tecrübeli Engin İpekoğlunu gönülden kutluyorum. Karşıyaka'yı layık olduğu yere taşıyacağından eminim. Sakaryaspor'u 31'le geçerek ilk 6 için büyük avantaj sağlamış oldular. G. Antep B. Bld'si Suat Kaya'nın dönüşüyle toparlanmaya devam ediyor. Ligde kalıcı olacaklardır. Buna inancım sonsuz.

Bu hafta Antalyaspor ve Kayseri Erciyesspor karşı karşıya gelecek. Bu maçta favorim elbetteki Antalya ama onları Malatyaspor maçında izledikten sonra tedirginliklerimin üst safhada olduğunu belirtmek isterim. Bu maç Erciyes'in de olabilir. Bu lig tam bir ateşten gömlek gibi. Belki de 23 hafta sonra ligden düşecekler kesinleşecek. Şartlar ne olursa olsun artık Süper Ligde bir doğu takımının olmasını gönülden arzu ediyoruz. Bu, neden Diyarbakırspor olmasın?

Said Yalçın

30.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri