Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Soylu: Bu çağdışı yasak savunulamaz

Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, "Bu yasak laiklikten sapmadan çözülebilir. Fakat bu devirde hâlâ çağdışı olan başörtüsü yasağını savunmamak gerekir. Toplumun iki kesimini de mutabakat zemininde tutmak hükümetin görevidir" dedi.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, başörtüsü sorununun yıllardan beri gündemi işgal ettiğini belirterek, "Bu yasak laiklikten bir milim bile sapmadan çözülebilir. Fakat bu devirde hala çağdışı olan başörtüsü yasağını da savunmamak gerekir." dedi.

DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, düzenlediği basın toplantısında başörtüsü meselesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Soylu, meclisteki partilerin tamamının ideolojik yapıda olmasından dolayı başörtüsü sorunuyla Türkiye'nin gündemini gölgelediklerini belirterek, "Türkiye'de bizim bireysel hak ve özgürlükler olarak nitelendirdiğimiz, din ve vicdan özgürlüğü olarak nitelendirdiğimiz başörtüsü sorunu, meclisteki partilerin ideolojik yapıda olmasından ve kendi ideolojik tabanlarına selâm verme amacında olduklarından, Türkiye'nin esas gündemini gölgelemektedir. Bundan anlaşılıyor ki Başbakan da Hükümet de başörtüsü yasağının çözümünde samimi değiller." diye konuştu.

Soylu, "Elbette ki üniversiteye girecek başörtülü kızların okuma hakkı en güzel surette sağlanmalıdır. Bu bireysel özgürlük hakkı, bu gençlerimize verilmelidir. Ama meseleyi siyasî açıdan, 'velev ki türban siyasî simge olsa ne olurdu?' diyor fakat şimdi gelinen boyut, Başbakan yardımcısının açıklamasından çok daha net anlaşılıyor ki, türbanlılar bu düzenlemeyle üniversiteye giremezler. Bu doğru bir yaklaşım değildir, meseleyi çözümsüzlüğe itmektir" sözlerini aktardı.

Hükümetin başörtüsü sorunu nedeniyle Avrupa Birliğini ve KKTC'ye uygulanan izalosyonları kaldırılması konusunda yapılması gereken çalışmaları yapmadığınıı belirten Soylu, şöyle konuştu: "2005 yılından beri hükümet Avrupa Birliği konusunda hiçbir adım atmadı. Yani Türkiye-AB ilişkileri, contası bozulmuş bir raya döndü. Bu sürecin üzerine gidilmelidir. Bu sürecin üzerine gitmek Türkiye'nin menfaatinedir."

Türkiye'nin tâlî meseleleri konuşarak asıl gündeminden uzaklaşmaması gerektiğini belirten Soylu, "Derhal Türkiye ile ilgili ekonomik, iç ve dış ekonomik konularda mindere gelinmelidir. Başka tâlî konuları sürekli Türkiye'nin gündemine sokularak asıl sorunlardan kaçılmamalıdır. Eğer kaçılırsa, Türkiye daha büyük sorun ve tehlikelerle karşı karşıya kalacaktır" dedi.

Başörtüsü yasağını savunan ve savunmayanların hassasiyetlerine önem vermenin hükümetin görevi olduğunu belirten Soylu, şöyle konuştu: "Toplumun her kesiminin hassasiyeti göz ardı edilmemelidir. Bu toplumda bir mutabakat içerisinde yaşamak zorundayız. Başı açığın da başı kapalının da teminatı olmalıyız. Yıllardan beri bu meseleyi bir çatışma alanı olarak değerlendirmek Türkiye'yi ileri ülkeler seviyesine getirecekse biz de bu tartışmaya girelim ama bunun yüzünden Türkiye zenginleşemiyor, hak ve özgürlüklerine kavuşamıyor. Laiklik konusunda da hassasiyet gösterenler, ötekiler diye dışlanmamalıdır. Bu yasak laiklikten bir milim bile sapmadan çözülebilir. Fakat bu devirde hala çağdışı olan başörtüsü yasağını da savunmamak gerekir. Toplumun iki kesimini de mutabakat zemininde tutmak hükümetin görevidir."

Cemil Yüzer / ANKARA

31.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  'Bu adam' cezası AİHM yolunda

  YÖK'te üçte iki çoğunluk yeter

  Büyükanıt: Türbana askerin tavrı mâlûm

  Soylu: Bu çağdışı yasak savunulamaz

  Toptan: Sistem işler

  Komisyonda başörtüsüne erteleme

  Makendonya'ya destek

  40 yıllık sorunun çözümü, mağdur kesimi rahatlatır

  AKP ve MHP'ye "uyarı mektubu"

  Şam'da Bediüzzaman Sempozyumu

  Bolu tünelinde kaza: 5 ölü

  Yüzlerce köye ulaşılamıyor

  Kar ve tipi balon turlarını da etkiledi

  Gençlere Avrupa'ya gitme imkânı doğuyor

  Hisarcıklıoğlu: Reformları hızlandıralım

  Babacan: AB sürecinde eğitime öncelik veriyoruz

  Türkiye'nin AB için önemini anlatacağız

  AB'den nükleer için yardım sözü

  Vekillere organ bağışı çağrısı

  Yargıtay Başkan seçemedi

  İBB'den evde sağlık hizmeti

  Aile hekimliğinde halk memnuniyeti

  Trafik cezalarına itiraz edilebilecek

  Eğitimin faturası öğrenciye

  Demiryollarında seferberlik şart

  Ceylanpınar'da sel yaraları sarıldı

  Kahvehanelere ceza yağdı


 Son Dakika Haberleri